Ticari Ford Tourneo Courier araç alınır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, hayırlı akşamlar. Ben araç bakıyorum. Baktığım araç ikinci el ve bütçem 450-500 bin TL aralığında ama temiz bakmak istediğimde, ticari Ford Tourneo Courier araçlar karşıma çıkıyor. Normal sedan tarzı araçlar genelde değişenli ve komple boyalı oluyor. Sizden tavsiye almak isterim ama şöyle bir şey de var: Bagajı büyük, benim ihtiyacımı görüyor. Otomobil ruhsatlı araçlara göre ticari araçların dezavantajlarına baktığımda hem yılda bir vize ve sigortası yüksek oluyor. Sizce arada çok fark yok ise ticari alınmalı mıdır? Söylediklerinizi dikkate alacağım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum ticari araç olacaksa dizel,turbo tercih etmelisin ve aracin 6 vites olması gerekli bence ,modelli otomobil ruhsatlı ticarilere bak derim,çünkü ticari araçlarda mtv,muayene fiyatlarınin yuksek olmasınin yani sıra,muayeden geçebilmen için 4 tane yaz , 4 tane kış lastiğinin olmasi gerekli 4 mevsim lastikleri ticarilerde kabul etmiyorlar

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Bizde 1,3 Multijet Fiat Fiorino var bende ford curier istiyorum ama kaputu çok büyük sadece o kısmını sevmiyorum

Dostum ticari araç olacaksa dizel,turbo tercih etmelisin ve aracin 6 vites olması gerekli bence ,modelli otomobil ruhsatlı ticarilere bak derim,çünkü ticari araçlarda mtv,muayene fiyatlarınin yuksek olmasınin yani sıra,muayeden geçebilmen için 4 tane yaz , 4 tane kış lastiğinin olmasi gerekli 4 mevsim lastikleri ticarilerde kabul etmiyorlar

Aynen öyle biz ilk seferinde muayneden kalmistik sadece yazlık var diye sonradan gidip 4 tane kışlık aldık

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
  1. Araç Kullanım Amacı: Eğer aracınızı genellikle iş amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız, ticari bir araç almak mantıklı olabilir. Bu tür araçlar genellikle daha dayanıklı ve yük taşıma kapasiteleri daha yüksektir.
  2. Bakım ve Masraflar: Ticari araçların vize ve sigorta gibi yıllık maliyetleri genellikle daha yüksek olabilir. Bu maliyetleri göz önünde bulundurarak bütçenizi değerlendirmeniz önemlidir.
  3. Taşıma Kapasitesi: Eğer geniş bir bagaja ihtiyacınız varsa, ticari araçlar sedanlara göre daha geniş bagaj alanlarına sahip olabilir. Bu, taşıma kapasitesi ihtiyacınıza bağlı olarak önemli bir avantaj olabilir.
  4. Araç Geçmişi: İkinci el bir araç alırken, aracın geçmişini dikkatlice incelemek önemlidir. Eğer bir araç değişenli ve komple boyalı ise, bu aracın geçmişi hakkında bazı soru işaretleri doğurabilir.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Bizde 1,3 Multijet Fiat Fiorino var bende ford curier istiyorum ama kaputu çok büyük sadece o kısmını sevmiyorum
Aynen öyle biz ilk seferinde muayneden kalmistik sadece yazlık var diye sonradan gidip 4 tane kışlık aldık

Aracın ne olursa olsun 4 kış,4 tane de yaz lastiğin olmak zorunda 4 mevsim aldığinda muayeneden geçirmezler ayrıca ticari arac ise bakımları, filtreleri periyodik değişmeli

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Aracın ne olursa olsun 4 kış,4 tane de yaz lastiğin olmak zorunda 4 mevsim aldığinda muayeneden geçirmezler ayrıca ticari arac ise bakımları, filtreleri periyodik değişmeli
120 bin bakimi geldi hala götürmedik trafik durdurmuş aracın muayenesi değilde motor sesine şunu bakıma götürün la diyo 😄

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Her sene muayene ve hız sınırlarını kafaya takmayacaksanız alınır. Courier var güzel araba biraz trim ve dış ses oluyor ama yola tutunuşu gidişi bayağı iyi.

Donator
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Ticari araç alınır yıllarca kullandım genel olarak bazı sorunları var bunlar;
1. Her yıl muayene
2. Hız sınırları
3.Bazı şehirlerde belirli saatlerde ticari araç trafiğine kapalı olan yerlere girememe
4.İstanbul köprüsünde farklı geçiş ücretleri v.b

bunlar senin için sorun değilse alabilirsin.

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Ticari araçlar ile otomobiller arasında tercih yaparken, ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmalısınız. İşte bazı faktörler ve avantajlar ile dezavantajlar arasında bir karar vermenize yardımcı olabilecek bazı düşünce noktaları:
Ticari Araçların Avantajları:
  1. Bagaj Kapasitesi: Ticari araçlar genellikle daha büyük ve geniş bagaj alanlarına sahiptir. Eğer büyük eşyaları taşımanız veya iş gereği fazla yük taşımanız gerekiyorsa, ticari araçlar bu konuda avantajlıdır.
  2. Uzun Ömürlülük: Ticari araçlar genellikle daha dayanıklı ve sağlam olarak tasarlanır. Bu nedenle uzun vadeli kullanım için daha uygundurler.
  3. Vergi ve Sigorta İndirimi: Ticari araçlar, genellikle düşük vergi ve sigorta primleri ile gelir. Yıllık vize ve sigorta maliyeti yüksek görünse de, uzun vadede daha düşük vergi ve sigorta ödemeleri avantaj sağlayabilir.
Ticari Araçların Dezavantajları:
  1. Konfor ve Sürüş: Ticari araçlar, otomobillere göre daha konforlu olmayabilirler. Sürüş deneyimi ve iç mekan kalitesi otomobillere göre daha düşük olabilir.
  2. Yol Vergisi: Ticari araçlar için yıllık yol vergileri, otomobillere göre genellikle daha yüksektir.
  3. İkinci El Değer: Ticari araçlar, otomobillere göre ikinci el değerlerinde daha fazla düşüş yaşayabilirler.
  4. Ticari Kullanım Zorunluluğu: Bazı bölgelerde veya ülkelerde, ticari araçları ticari amaçla kullanmanız gerekebilir. Özel kullanım için tasarlanmış bir aracı ticari bir araç olarak kullanmanın yasal kısıtlamaları olabilir.
Kararınızı verirken, taşıma ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve uzun vadeli kullanım düşüncelerinizi dikkate almalısınız. Eğer büyük taşıma kapasitesine ihtiyacınız varsa ve uzun vadeli maliyetleri göze alabiliyorsanız, ticari bir araç tercih edilebilir. Ancak daha fazla konfor ve sürüş kalitesi arıyorsanız, bir otomobil daha uygun olabilir. Ayrıca, her iki seçenek arasında fiyat karşılaştırması yaparak ve yakıt tüketimi, bakım maliyetleri gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak kararınızı daha iyi şekillendirebilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Her sene muayene ederseniz ve sınırı aşmazsanız alınır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Yapacağınız işe bağlı olarak ticari araç tavsiye ederim doblo maxı iyidir 1.9 tdı motor olanları

Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Doblo alıp enişte gibi mangallar gitmekten ise kaliteli almalısın.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ticaret yapıyorsan al. Yapmıyorsan vergileri muayenesi derken her sene uğraşırsın.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ticari araca dayanabileceksen al tabii. Hız sınırlamaları bakımlar vs. sıkıntı.

Son düzenleme:
Üye
2 HİZMET YILI
Ağır yükte kullanılmadıysa neden alınmasın ki tabi km vs de çok önemli

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Muayeneyi dert etmeyecekseniz alınır. Courier güzel ama eşya vs taşınacaksa arka bagaj küçük eski modeline göre bilginiz olsun. Trim sesi oluyor ama yol tutuşu ve yolculuğu keyifli

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
eğer böyle ayağımı yerden kessin 70-120 arası gitsin geniş olsun beni taşısın yeter diyosan olabilir ama kesinlikle ticari çöp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...