Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bir sosyal medya platformu olan TikTok, uygulama mağazalarından kaldırılabilir.
Bugün, Federal İletişim Komisyonu (FCC), Çin'deki veri güvenliği endişeleri nedeniyle uygulamanın Android ve iOS'tan kaldırılması için bir talepte bulundu.
Apple ve Google'dan yanıt bekleniyor, trump yönetimi sırasında benzer bir yasak tehlikesiyle karşı karşıya kalan TikTok, ABD Başkanı Joe Biden tarafından "ciddi bir endişe" olarak nitelendirildi.
Ancak 17 Haziran'da ABD'li kullanıcılarının özel verilerini ABD ve Singapur'daki veri merkezlerinden Oracle bulut sunucularına aktardığını açıklayan TikTok, yeni gelişmeden kısa bir süre sonra ABD'li kullanıcılarla ilgili halka açık olmayan verileri sızdırmakla suçlandı.
24 Haziran'da Apple CEO'su Tim Cook ve Google'ın ebeveyn Alfabe CEO'su Sundar Pichai'ye gönderilen FCC mektubunda,
"TikTok göründüğü gibi değil.Bu sadece komik videolar veya meme uygulaması paylaşmakla ilgili değil."
Carr yaptığı açıklamada, "Özünde, TikTok, çok büyük miktarda kişisel ve hassas veri toplayan gelişmiş bir gözetim aracıdır” dedi.
Ayrıca FCC yetkilileri, TikTok'un uygulama mağazasından kaldırılmaması halinde Apple ve Google'ın 8 Temmuz'a kadar kendisine bir açıklama yapması gerektiğini vurguladı.
"TikTok göründüğü gibi değil.Bu sadece komik videolar veya meme uygulaması paylaşmakla ilgili değil."
Carr yaptığı açıklamada, "Özünde, TikTok, çok büyük miktarda kişisel ve hassas veri toplayan gelişmiş bir gözetim aracıdır” dedi.
Ayrıca FCC yetkilileri, TikTok'un uygulama mağazasından kaldırılmaması halinde Apple ve Google'ın 8 Temmuz'a kadar kendisine bir açıklama yapması gerektiğini vurguladı.