Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
:yazı:

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bir sosyal medya platformu olan TikTok, uygulama mağazalarından kaldırılabilir.
Bugün, Federal İletişim Komisyonu (FCC), Çin'deki veri güvenliği endişeleri nedeniyle uygulamanın Android ve iOS'tan kaldırılması için bir talepte bulundu.

Apple ve Google'dan yanıt bekleniyor, trump yönetimi sırasında benzer bir yasak tehlikesiyle karşı karşıya kalan TikTok, ABD Başkanı Joe Biden tarafından "ciddi bir endişe" olarak nitelendirildi.

Ancak 17 Haziran'da ABD'li kullanıcılarının özel verilerini ABD ve Singapur'daki veri merkezlerinden Oracle bulut sunucularına aktardığını açıklayan TikTok, yeni gelişmeden kısa bir süre sonra ABD'li kullanıcılarla ilgili halka açık olmayan verileri sızdırmakla suçlandı.

24 Haziran'da Apple CEO'su Tim Cook ve Google'ın ebeveyn Alfabe CEO'su Sundar Pichai'ye gönderilen FCC mektubunda,
"TikTok göründüğü gibi değil.Bu sadece komik videolar veya meme uygulaması paylaşmakla ilgili değil."
Carr yaptığı açıklamada, "Özünde, TikTok, çok büyük miktarda kişisel ve hassas veri toplayan gelişmiş bir gözetim aracıdır” dedi.

Ayrıca FCC yetkilileri, TikTok'un uygulama mağazasından kaldırılmaması halinde Apple ve Google'ın 8 Temmuz'a kadar kendisine bir açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

:resim:

sdsd.PNG

wwwwe.PNG

wwws.PNG

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bence kaldırılmasın çünkü gayet güzel içerikler yapan insanlar var, ayrıca twitter'dan sonra ses getirebilen sayılı uygulamalardan. bence değerli.

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

2019 Kasım ayından itibaren bu tarz bir tedbir kararı süregelen detaylı bir konu oldu.
Ancak Oracle ve Walmart gibi büyük dev şirketlerin ortaklığında olan ByteDance, teşekkülsüz iş yapmaz. Derin ve sağlam adımlarla ilerliyorlar. Bundan önce 2020 yılında açılan davaya yargıç tarafından tedbir kararı gelmişti. Aynı şekilde şu anda da Amerika ortaklığına gitmedikleri için ayaklanma başlatarak güç gösterisi yapmaya çalışmaktan başka bir tavır değil bu.

İçerikler gayet güvenli ve paylaşım yapılan sunumların %99 kadarı diğer app ve güvenlik sistemlerinden çok daha iyi konumda. İlerleyen süreçlerde ne olacağını hep beraber göreceğiz fakat bir şey çıkmayacağını düşünüyorum.

İyi forumlar.

𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Allahım sonunda dualarımı duydun artık kurtuluyoruz bu uygulamadan :D

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Öncedende kamerayı izliyor felan diyorlardı.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Çoğu kişi Tiktok'un karanlık tarafını görüyor saçma içerik çekenleri fakat daha önceden bakmak için TikTok indirmiştim 2-3 gün izledikten sonra benim izlediğim videolara göre video çıkardı karşıma ve Instagram Reels'teki tüm videoların Tiktok uygulamasından alındığını ve TikTok'ta doğru düzgün edit, meme videoları paylaşabilen insanlar olduğunu öğrendim insanlar bence boş yere önyargı ile yaklaşıyor. Tabi kaldırılsa da kaldırılmasa da beni ilgilendirmiyor ama kaldırılmasa hoş olur

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
tiktok kalkar diye sevinenler niye seviniyosunuz ki aynı şeyleri farklı platformlarda yapacaklar

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kaldırılsın da ğlke refaha kavussun ya

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kaldırılacağını pek sanmıyorum ama kaldırılsa dahi yerine farklı bir platform kurulacaktır.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bencede kalkmalı hergeçen gün saçma sapan ortam dönmeye hazır vaziyette oluyor :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...