TPM nedir ve Valorant'ta TPM açılması neden zorunlu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Merhaba, başlıktan da anlaşılacağı gibi TPM tam olarak nedir ve Valorant'a ne gibi bilgilerimizi veriyor? Kısa bir örnek anlatmak istiyorum: Bir kullanıcının bilgisayarında HWID ban vardı, PC'deki her şeyi değiştirdik. TPM'i temizledik hem BIOS'tan hem ayarlardan. Temiz format attık, disk değiştik yani akla gelecek her şeyi yaptık. Valorant'a giriş sağlandı; ancak ilk maç VAL 5 yenildi. Sonrasında Serial checker ile bakınca gördük ki baseboard Serial eski hâline dönmüş. Bu nasıl olabilir? Bunu Valorant TPM aracılığı ile mi yaptı? Aydınlatacak var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
TPM 2.0 bileşeni, Windows 11'i kullanmak için gereken bir donanım güvenlik önlemidir.
Bir TPM'nin birincil işlevi, güvenli bir şekilde şifreleme anahtarları oluşturmaktır ancak başka işlevleri de mevcuttur.

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Bence vanguard ile bi' bağlantısı olduğunu düşünüyorum ben şahsen.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kullanıcının/oyuncunun kimliğini kanıtlamak için

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
knkm o windows 11 le gelen bi özellik normalde biz win 10 da tpm 1.0 kullanıyoruz win 11 le beraber tpm 2.0 zorunlululuğu geldi

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ayarı yoktu tpm açıkken hata vermeden girebildim

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
vanguard sistemi çok karışık herşey olabilir. bios ayarlarından yapılan değişiklikleri algılayabilir

1705837293620.jpeg

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Eğer hwid banın varsa TPM'i kapatman gerekiyor çünkü Valorant TPM'e de ban atıyor.

Üye
2 HİZMET YILI
Bilgisayarınızın güvenliğini artırmak için bir TPM (Güvenilir Platform Modülü) kullanılır.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
,
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
ve diğerleri gibi hizmetler tarafından şifreleme anahtarlarını güvenli bir şekilde oluşturmak ve depolamak ve cihazınızdaki işletim sisteminin ve üretici yazılımının olması gereken gibi olduğunu ve üzerinde değişiklik yapmadığını onaylamak için kullanılır.

Genellikle bu anakartta ayrı bir yongadır ancak TPM 2.0 standardı, Intel veya AMD gibi üreticilerin ayrı bir yongaya gerek kalmadan kendi yonga kümeleri içinde TPM özelliğini oluşturmalarına olanak verir.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
TPM windows 11 de cıkan vir sorundur özellikle valoranda karsına cıkar bios menisunden kapatılır

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
herkese çok teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...