Dostum hilesi değil ancak bazı yöntemleri var bu işlemlerin. Ancak yapılması durumunda eğer site bunu farkederse, sanal mağazayı kapatıyo ve geri açmıyor. Cezalandırıyor bir nevi. Ben bir zamanlar E-Ticaret yaptığım dönemlerde bu yöntem ile mağaza puanı ve bazı ürünlere yorum, yıldız kasmışlığım olmuştu. Aralıklarla ve göze batırmadan yaptığım için herhangi bir yaptırım almadım. Kısacası, çevrende ki insanların hesabından alışveriş yapıyorsun gece geç saatlerde. Ürünün fiyatını 1 TL yapıyorsun, alışveriş yapıyorsun arkadaşının hesaından, sonra mağaza panelinden siparişi onaylayıp hazırlık sürecine getiriyorsun. Hazırlık süresinden çıkartmak için, kendin kafana göre ancak standartlara uygun bir kargo takip numarası giriyorsun. Daha sonrasında arkadaşına ürününüz yolda mesajı gidiyor. 1 gün sonra arkadaşın ürün elime ulaştı diyerek siparişi onaylıyor. Ve yorum yapma şansına sahip oluyor. Çünkü site algoritmasına göre arkadaşın ürünü satın aldı. Her sitenin işlem sırası farklı olabilir ama kısa bir beyin fırtınası ile bu konuda çözülemeyen bir durum söz konusu olamaz. En büyük olarak türkiyede bilinen 4 e-ticaret sitesinde de bu şekilde satışlarıma satış katmıştım
Mümkün değil, imkanı yok diyenlere aldırma.Konu hakkında pek fikirleri yok. Bu işin içine hiç girmemiş insanlar böyle yöntemleri bilmez zaten, internette paylaşılan taktikler değil bunlar
Not ; Çakma mal, ayıplı mal v.s gönderdiğimizden dolayı mağazaya puan kasma ihtiyacı duymadık yanlış anlaşılmasın. Mağazamız yeniydi, organik yorumlarımız da sürekli olarak olumluydu ancak hızlı büyümek ve güvenilirliği arttırıp satışı hızlandırmak için tercih ettiğimiz bir yöntemdi. İşporta mağazaların eline geçmez umarım bu taktik, sonra gelsin salatalıklar, gelsin patlıcanlar