injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
TSMC, çip üretiminde devrim yaratacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.
Şirket, yuvarlak silikon wafer'lardan dikdörtgen wafer'lara geçmeyi planlıyor.
Bu değişiklik, tek bir birimde daha fazla çip üretilmesine olanak sağlayacak. Yeni dikdörtgen tasarım hala geliştirilme aşamasındadır.
TSMC, bu teknolojinin üretim maliyetlerini düşüreceğini ve yapay zeka yongalarına olan artan talebi karşılamalarına yardımcı olacağını umuyor.
Samsung da yeni çip üretim teknikleri üzerinde araştırma yapıyor ve cam substratlar kullanmaya odaklanıyor.
Eski Modellerle Karşılaştırma:
Geleneksel yuvarlak wafer'lar, uzun yıllardır çip üretmek için kullanılmaktadır. Ancak, bu yöntemin bazı sınırlamaları vardır. Dikdörtgen wafer'lar, daha fazla alan verimliliği sağlayarak daha fazla çipin tek bir birimde üretilmesine olanak tanır. Bu da üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Neden Dikdörtgen Wafer'lar?
Dikdörtgen wafer'lara geçişin birkaç avantajı var:
Şirket, yuvarlak silikon wafer'lardan dikdörtgen wafer'lara geçmeyi planlıyor.
Bu değişiklik, tek bir birimde daha fazla çip üretilmesine olanak sağlayacak. Yeni dikdörtgen tasarım hala geliştirilme aşamasındadır.
TSMC, bu teknolojinin üretim maliyetlerini düşüreceğini ve yapay zeka yongalarına olan artan talebi karşılamalarına yardımcı olacağını umuyor.
Samsung da yeni çip üretim teknikleri üzerinde araştırma yapıyor ve cam substratlar kullanmaya odaklanıyor.
Eski Modellerle Karşılaştırma:
Geleneksel yuvarlak wafer'lar, uzun yıllardır çip üretmek için kullanılmaktadır. Ancak, bu yöntemin bazı sınırlamaları vardır. Dikdörtgen wafer'lar, daha fazla alan verimliliği sağlayarak daha fazla çipin tek bir birimde üretilmesine olanak tanır. Bu da üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Neden Dikdörtgen Wafer'lar?
Dikdörtgen wafer'lara geçişin birkaç avantajı var:
- Daha Fazla Alan Verimliliği: Dikdörtgen wafer'lar, yuvarlak wafer'lara kıyasla daha fazla alan kullanır. Bu da tek bir birimde daha fazla çipin üretilmesine olanak tanır.
- Düşük Maliyetler: Daha fazla çipin üretilmesi, üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabilir.
- Artırılmış Kapasite: Dikdörtgen wafer'lar, TSMC'nin artan yapay zeka yongalarına olan talebi karşılamasına yardımcı olabilir.
Gelecek Ne Getiriyor?
TSMC'nin yeni dikdörtgen wafer teknolojisi hala geliştirilme aşamasındadır. Ancak, bu teknolojinin çip üretiminde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğu açıktır. Samsung da yeni çip üretim teknikleri üzerinde araştırma yapıyor ve cam substratlar kullanmaya odaklanıyor. Bu teknolojilerin gelecekte nasıl gelişeceğini ve çip üretimini nasıl etkileyeceğini görmek ilginç olacak.