Tupac anısına..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LahmacunPower
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hiç unutmuyorum küçük yaştaydım Yıl 2012 Felan bir arabada En sevdiğim Rapcinin Parçaları çalıyordu Babama sordum Baba bu adam ne diyor diye Babam güldü.. Dediki ingilizce şarkı söylüyor oğlum ama bende tam anlamıyorum demişti Yıl 2013 Sınıfım Üç Yada Dördüncü Sınıfım. İnternet kafeye gitmiştim arkadaşlarım wolftü hesabı açmıştı hep birlikte Gölgede oynuyorduk Baktım yine o adamın Bir parçası çalıyor ama ne çalıyor biliyormusunuz ? All Bout U çalıyordu internet kafe sahibine sordum abi bu şarkıdaki adamın ismi nedir Kupak demişti Bende yaklaşık bçr yıl sonra tupac oldugunu öğrendim Huzur içinde uyu
"Tupac Amara Shakur"

Hikayesi

Tupac Amaru Shakur, 16 Haziran 1971 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde doğdu. Küçük yaşlardayken annesi, siyahlara olan tutum yüzünden partiyle ilgisi olduğu için hapse atıldı. Çocukluğu ve ilk gençlik yılları fakirlikle geçen Tupac, annesiyle birlikte üç kere taşnımak ve şehir değiştirmek zorunda kaldı.
Digital Underground adlı müzik grubuna katılan Tupac, kariyerinin ilk yıllarında sahne elemanı ve arka plan dansçısı olarak görev yaptı. Ardından da MC'liğe geçiş yaptı ve ilk resmi şarkısı Same Song'u seslendirdi. Grup başarılı oldu ve 2Pacalypse Now adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Albüm satışları çok başarılı olmasa da bazı şarkıları başarılı ve etkiliydi.
Bir süre de etkileyici rol yeteneği sayesinde filmlerde oynayan Tupac, "Juice" adlı filmde rol aldı ve 1993 yılında ikinci albümü Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.'ı çıkardı. Bir öncekine göre daha başarılı olan bu albüm, onun isminin duyulmasını da sağladı.

1993'ün Kasım ayında arkadaşlarıyla bir otel odasında bir kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındılar. Kadının iddiasını Tupac kabul etmedi ve ilişkinin gönüllü olarak gerçekleştiğini savundu. Mahkeme, Tupac'e 1,5 - 4,5 yıl hapis cezası verdi ve 8 ay hapis yatan Tupac, sonrasında kefaletle serbest kaldı.

5 Nisan 1996 tarihinde kefalet koşullarına uygun olmadığı için yeniden 120 gün hapse mahkum oldu. 1994'ün Kasım ayında New York'taki stüdyosunun önünde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından 5 el ateş açılarak vuruldu ve 30 bin dolarlık mücevherleri çalındı.

Saat 23:15'te kırmızı ışıkta durduklarında yaklaşan beyaz bir Cadillac'tan ateş açıldı ve Tupac'e 4 mermi isabet etti. Tupac derhal hastaneye kaldırıldı. Birçok ameliyata alındı. İç kanamayı durdurabilmek için doktorlar son çare olarak sağ akciğerini aldılar. Tupac'ın durumu kritikliğini sürdürdü ve yaşam destek ünitesine bağlandı. 6 gün süren mücadeleden sonra Tupac'ın vücudu pes etti ve 13 Eylül 1996 tarihinde saat 16:03'de hayata veda etti.

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Kanka bi tık namık kemal geldi ama doğruysa tupac kraldır

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Böyle rapçilerin genellikle hayatlarında böyle trajediler mevcut ve ölümleri bir çoğu suikast ile bitiyor onların deyişiyle rest in peace diyebiliriz

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Üzgün bir hayat hikayesi varmış adamın
bu şarkıda onun anısına gelsin
bizim bergenimiz onların tupac'ı var :uwuwink:

TripleeW
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
R.I.P Birkaç şarkısını seviyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse aktif dinleyicisi değilim. Şimdiki raplerde param var rolexim var gibi sözler geçiyo. Keşke rap yaratılış amacı çerçevesinde kalsaydı, birşeylere karşı çıkmak için kullanılsaydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...