Türk Deep Web sitelerine dikkat edin ve dolandırılmayın!

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Uzun zamandır sınavdan dolayı aktif değilim ama her sene olan şey yine olduğu için bir girip bilgilendirme ihtiyacı duydum. Herkesin bildiği gibi her sene sınav çalındı, satılıyor muhabbetleri ortaya çıkar. İşte Deep Weeb'den oluyor, şuradan oluyor şeklinde. Öncelikle, bunların tamamının paravan ve çok güzel kurgulanmış olduğunu söyleyeyim, düşünüyorsanız bile aklınızdan çıkarın.

Bunların sistemi şu şekilde oluyor: İlk girdiğinizde güzel, okey bir forum havası seziyorsunuz. Üyeleri var, konuları var, mesajlar var. Sonra bir bakıyorsunuz, ilan açıyorlar YKS falan. Kaç sınav soruları satılıyor. Eee, kim merak etmez; basar tak diye. Bastınız, bakıyorsunuz para atıyorlar. Aldıklarını söylüyorlar, sınav hakkında yorum yapıyorlar da madem çok gizli. Siz nasıl buldunuz?

Bulmadınız, çağırıldınız. Forumda, sosyal medyada yayılmasını istemiyorum ayağı çekiyorlar işte ama sosyal mühendislik kısmını çok iyi yapıyorlar. Farkında olmadan çekilirsiniz içine. Umut satarlar. Neyse konudan sapmayalım. Ondan sonra devam ettiniz. Diyeceksiniz ki adamlar aldım diyor, yorum atıyor. Yok atmıyorlar. Bunlar parayı attığı anda hesaplarına olan erişimi kesiyorlar. Bir güzel kendileri daha sonra o hesaplara giriyorlar.

Sahte mesajları onlar atıyor. İşte doğal görünümü bu sayede çok iyi yakalıyorlar. Bakıyorsun, 650 mesajı olan adam almış; teşekkür etmiş. 2 bin olan etmiş. Güven aşılıyorlar. Bunun dışında index sitesi kurmuşlar, index ile beraber market bilmem ne hepsi çok büyük phishing yapıyorlar. Nexus market şu anki ismi. Sürekli değiştiriyorlar. Karalamalar ortaya çıktığı zaman oradan sözde 2022 KPSS'yi iptal ettiren adam "president" 7000 dolara YKS'yi satıyor yanında.

Daha dahası tabii ki. Hepsi kolpa. Eee, yine doğal görünüm lazım. Başka satıcılar başka içerikler fake yorumlar sistem yine aynı. Parayı kaptırdığınız anda hesabınıza giremiyorsunuz, yorum basılıyorlar. Daha sonra forumlarında herhangi bir şekilde karalama yapamazsınız. Adım atamazsınız onlar onay vermedikçe. İşin özü, paranızı kaptırmayın. Bilen biliyor. Bilmeyene de engel olalım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Yaşadığın mağduriyetin keşke bir çözümü olsa çok gurur kırıcı bir durum karşında olsa ağzını burnunu kırardın eminim :D

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
neyseki yks soruları için verebilecek param yok devam

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
neyseki yks soruları için verebilecek param yok

Olup olmaması önemli değil. Burada sorgulanması gereken şey yaptıkları her ne kadar yanlış olsa da öğrencilerin umutlarını sömürmeleri.
Üstelik bunlar bir öğrenci için büyük paralar. Diğer forumlarda entry girilmişti bende girmek istedim burada bulamayınca

Moderatörün son düzenlenenleri:
Live to die 💎axii
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Dolandırılanların yarısı tabirimce "cahil" oluyor biraz daha internet hakkında bilgili birisi dolandırlacağını anlar bizde bu yollardan dolandırıla dolandırıla geçtik :cryangry:

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bilgi için sağol ama bu mantığa inananlardanda pek bişey olmazmış zaten hocam.

Üye
2 HİZMET YILI
dolandırılmamak icin hic kimseye bilgi vermeyin

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Zaten Deep Web denince insanlar aşırı underground, gizli, illegal, psikopatça işler dönüyor sanıyor ama baktığınız zaman Deep Web'in %99'u dolandırıcılardan ibaret. Oradaki hiç kimseye itibar etmemek lazım. Bilgilendirme için teşekkürler dostum.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Unutmayın ki böyle bir olay yaşandıysa ve sorular internette satılacak duruma kadar geldiyse sınav iptal olur

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Deepweb sitelerine güvenmeyin çoğu dolandırıcı

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Dolandırıcı olmayan yok ki hepsi dolandırıcı

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
dolandırıcılık yöntemleri çok gelişti dikkat etmek lazım

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bu kadar para dönüyorda bunlar hıcmı ceza almıyor hesap girişleri site ıp v.s niye yakalanmıyorlar sadece meraktan soruyorum

Üye
Tam bir hüsran yani insanlar bir senesini sadece o sınava ayırarak çalışıyor çabalıyor, birisi gelip parayı basıp önüne geçiyor.. Bu sistem tamamen değişmeli