Türk Deep Web sitelerine dikkat edin ve dolandırılmayın!

Onaylı Üye
Katılım
27 Şub 2024
Mesajlar
147
Tepki puanı
7
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Uzun zamandır sınavdan dolayı aktif değilim ama her sene olan şey yine olduğu için bir girip bilgilendirme ihtiyacı duydum. Herkesin bildiği gibi her sene sınav çalındı, satılıyor muhabbetleri ortaya çıkar. İşte Deep Weeb'den oluyor, şuradan oluyor şeklinde. Öncelikle, bunların tamamının paravan ve çok güzel kurgulanmış olduğunu söyleyeyim, düşünüyorsanız bile aklınızdan çıkarın.

Bunların sistemi şu şekilde oluyor: İlk girdiğinizde güzel, okey bir forum havası seziyorsunuz. Üyeleri var, konuları var, mesajlar var. Sonra bir bakıyorsunuz, ilan açıyorlar YKS falan. Kaç sınav soruları satılıyor. Eee, kim merak etmez; basar tak diye. Bastınız, bakıyorsunuz para atıyorlar. Aldıklarını söylüyorlar, sınav hakkında yorum yapıyorlar da madem çok gizli. Siz nasıl buldunuz?

Bulmadınız, çağırıldınız. Forumda, sosyal medyada yayılmasını istemiyorum ayağı çekiyorlar işte ama sosyal mühendislik kısmını çok iyi yapıyorlar. Farkında olmadan çekilirsiniz içine. Umut satarlar. Neyse konudan sapmayalım. Ondan sonra devam ettiniz. Diyeceksiniz ki adamlar aldım diyor, yorum atıyor. Yok atmıyorlar. Bunlar parayı attığı anda hesaplarına olan erişimi kesiyorlar. Bir güzel kendileri daha sonra o hesaplara giriyorlar.

Sahte mesajları onlar atıyor. İşte doğal görünümü bu sayede çok iyi yakalıyorlar. Bakıyorsun, 650 mesajı olan adam almış; teşekkür etmiş. 2 bin olan etmiş. Güven aşılıyorlar. Bunun dışında index sitesi kurmuşlar, index ile beraber market bilmem ne hepsi çok büyük phishing yapıyorlar. Nexus market şu anki ismi. Sürekli değiştiriyorlar. Karalamalar ortaya çıktığı zaman oradan sözde 2022 KPSS'yi iptal ettiren adam "president" 7000 dolara YKS'yi satıyor yanında.

Daha dahası tabii ki. Hepsi kolpa. Eee, yine doğal görünüm lazım. Başka satıcılar başka içerikler fake yorumlar sistem yine aynı. Parayı kaptırdığınız anda hesabınıza giremiyorsunuz, yorum basılıyorlar. Daha sonra forumlarında herhangi bir şekilde karalama yapamazsınız. Adım atamazsınız onlar onay vermedikçe. İşin özü, paranızı kaptırmayın. Bilen biliyor. Bilmeyene de engel olalım.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Katılım
22 Şub 2020
Mesajlar
119
Çözümler
2
Tepki puanı
6
Ödüller
6
Yaş
27
6 HİZMET YILI
Yaşadığın mağduriyetin keşke bir çözümü olsa çok gurur kırıcı bir durum karşında olsa ağzını burnunu kırardın eminim :D
 
Süper Üye
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
875
Çözümler
5
Tepki puanı
93
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
neyseki yks soruları için verebilecek param yok devam
 
Onaylı Üye
Katılım
27 Şub 2024
Mesajlar
147
Tepki puanı
7
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
neyseki yks soruları için verebilecek param yok

Olup olmaması önemli değil. Burada sorgulanması gereken şey yaptıkları her ne kadar yanlış olsa da öğrencilerin umutlarını sömürmeleri.
Üstelik bunlar bir öğrenci için büyük paralar. Diğer forumlarda entry girilmişti bende girmek istedim burada bulamayınca
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Live to die 💎axii
Süper Üye
Katılım
1 Ocak 2019
Mesajlar
663
Çözümler
9
Tepki puanı
49
Ödüller
7
Yaş
23
Sosyal
7 HİZMET YILI
Dolandırılanların yarısı tabirimce "cahil" oluyor biraz daha internet hakkında bilgili birisi dolandırlacağını anlar bizde bu yollardan dolandırıla dolandırıla geçtik :cryangry:
 
Onaylı Üye
Katılım
18 May 2024
Mesajlar
53
Tepki puanı
1
Ödüller
1
Yaş
25
2 HİZMET YILI
Bilgi için sağol ama bu mantığa inananlardanda pek bişey olmazmış zaten hocam.
 
Üye
Katılım
9 May 2024
Mesajlar
45
Tepki puanı
2
Yaş
25
2 HİZMET YILI
dolandırılmamak icin hic kimseye bilgi vermeyin
 
Uzman Üye
Katılım
1 Mar 2023
Mesajlar
181
Tepki puanı
13
Ödüller
1
Yaş
22
3 HİZMET YILI
Zaten Deep Web denince insanlar aşırı underground, gizli, illegal, psikopatça işler dönüyor sanıyor ama baktığınız zaman Deep Web'in %99'u dolandırıcılardan ibaret. Oradaki hiç kimseye itibar etmemek lazım. Bilgilendirme için teşekkürler dostum.
 
Uzman Üye
Katılım
10 Nis 2021
Mesajlar
291
Çözümler
3
Tepki puanı
65
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Unutmayın ki böyle bir olay yaşandıysa ve sorular internette satılacak duruma kadar geldiyse sınav iptal olur
 
Seçkin Üye
Katılım
25 Mar 2023
Mesajlar
303
Tepki puanı
8
Ödüller
2
Yaş
25
3 HİZMET YILI
Deepweb sitelerine güvenmeyin çoğu dolandırıcı
 
Üye
Katılım
24 May 2022
Mesajlar
45
Tepki puanı
1
Ödüller
2
Yaş
22
4 HİZMET YILI
Dolandırıcı olmayan yok ki hepsi dolandırıcı
 
Üye
Katılım
9 Ağu 2021
Mesajlar
40
Tepki puanı
2
Ödüller
3
Yaş
25
4 HİZMET YILI
dolandırıcılık yöntemleri çok gelişti dikkat etmek lazım
 
Uzman Üye
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
248
Tepki puanı
6
Ödüller
2
Yaş
31
3 HİZMET YILI
Bu kadar para dönüyorda bunlar hıcmı ceza almıyor hesap girişleri site ıp v.s niye yakalanmıyorlar sadece meraktan soruyorum
 
Üye
Katılım
25 Nis 2026
Mesajlar
20
Tepki puanı
0
Yaş
25
Tam bir hüsran yani insanlar bir senesini sadece o sınava ayırarak çalışıyor çabalıyor, birisi gelip parayı basıp önüne geçiyor.. Bu sistem tamamen değişmeli
 
Üst