Türk tarihi Sevr antlaşması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
çok yaararlı bir paylaşım olmuş.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
ilginc bir anlatım olmus
Ne gibi ilginç ? eksik veyahut yanlış bir kısım gözünüze çarptıysa veyahut farklı bir kaynaktan farklı bir bilgi edindiyseniz ben okumaya ve araştırmaya açık bir insanım hatalarımı ve yanlışlarımı düzeltmeyi severim , iyi forumlar

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Evet sonuç olarak o imzalamamış olabilir fakat o imzalatmıştır ve ülkeyi terkeden bir haindir savunulacak bir insan değil Atatürk elinde nerdeyse hiçbirşey yokken halkın desteğini alıp ülkeyi kurtardı vahdettini savunma bana bu kurtuluş savaşını başlatma emrini vahdettin verdi falanda bunların hepsi yalan ülke için iyi bir padişah değildi vasıflı bir insan değildi. [Kendi Şahsi Görüşüm]

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
güzel anlatım olmuş elinie saglık <3

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hem bir o kadar sade hemde bir o kadar detaylı anlatımın birçok şey kattı. Kanıtlar sunup anlatımına kendi yorumunu da eklemen mükemmel olmuş. Eline ağzına sağlık

hayal kırıklığı
Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
güzel anlatım teşekkürler günümüzdeki paris iklim anlaşmasıyla ilgilide bi konu açarsanız çok iyi olur anlaşmanın bize zararları var üyelerimizde anlasın

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Okuması çok zevkli teşekkürler

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Evet sonuç olarak o imzalamamış olabilir fakat o imzalatmıştır ve ülkeyi terkeden bir haindir savunulacak bir insan değil Atatürk elinde nerdeyse hiçbirşey yokken halkın desteğini alıp ülkeyi kurtardı vahdettini savunma bana bu kurtuluş savaşını başlatma emrini vahdettin verdi falanda bunların hepsi yalan ülke için iyi bir padişah değildi vasıflı bir insan değildi. [Kendi Şahsi Görüşüm]
Anlıyorum beyefendi , düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Kendinize bir soru sormanızı istiyorum ; Düşüncelerimin temelinde kendi araştırmalarım dönemin ve günümüzün kaynaklarının neticesinde bir fikre mi sahibim yoksa başkalarının bana anlattığı kaynaksız belgesiz fikirlere mi sahibim ? Kendinize bu soruyu sorun zaten size cevap vermiş olacağım :) Zira hiç bir hatırat veyahut Atatürkün hiç bir kitabını okumadığınıza adım gibi eminim :) iyi forumlar efendim

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Güzel bir sunum olmuş bu forumda böyle bir konu beklemiyordum ama güzel anlatım ve bilgilendirme için teşekkürler.

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
anlatımın için tşekkürler hocam yararlı konu olmuş...

Önce insan olalım
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Genel kültürüme +1 puan kattigin için teşekkürler kardeşim eline sağlık

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Neo-Osmanlıcılık ile süslenmiş alıntı bir yazı, inanın ilk başta dediği youtube çöplüğünden bile daha çöp.
Örnek: Zira Sultan Vahidüddin, Sevr’i kabul ederler endişesiyle ekseriyeti Ittihat ve Terakki mensubu olan Osmanlı Meclisi’ni feshetmişti. Ardından 22 Temmuz 1920’de memleketin seçkin insanlarından oluşan bir Saltanat Şurası toplamıştı ancak Sevr’in lehine bir karar çıkacağını anlayınca, bu şurayı da bir iradeyle dağıtmıştır.

Yanlış peki doğrusu ne ?
"16 Mart 1920’de
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
üzerine, parlamento, işgal güçlerinin baskısıyla anayasaya aykırı olarak 11 Nisan 1920'de resmen kapatıldı."
İstanbul'un işgali ile Osmanlı fiili olarak sona ermiştir, Vahdettinin yok bunlar sevri kabul eder ben meclisi fesh edeyim gibi düşünmesini geçtim karar almasının dahi şansı yoktur, itilaf devletleri için bir kukla padişah konumundadır.
Vahdettinin kurtuluş savaşını desteklediği ve hatta Atatürk'ü bizzat kendi seçerek Samsuna özel görev tayin ederek yolladığı da Neo-Osmanlıcıların şebekliklerindendir.
Velhasıl bunu doğru kabul edelim, peki neden Ali Galip Olayı gerçekleşti ? Neden bizzat İstanbul hükümeti milli mücadeleyi yaymaya çalışan Atatürk ve silah arkadaşlarını engellemek için böyle bir girişimde bulundu ? Eee hani Vahdettin Hanınız Atatürk'ü bilerek seçmişti. Kuvayi Milliye harekatını durdurmak için neden İstanbul Hükümeti Kuvayi İnzibatiye'yi kurdu ?
Gördüğünüz gibi destek olmalarından ziyade köstek oldukları ortada.

Bahsettiğim olayların detaylıca ve objektif olarak öğrenmek isterseniz aşağıya linkleri bırakıyorum.

Copy-Paste yapıp kaynakça belirtmeden bilgi paylaşımları derlemek toplamak olmaz, çalmak olur.
Neo-Osmanlı bakış açısıyla yazılmış, metinleri kes kopyala yapıştır yapmışsın.

Son düzenleme:
  • Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Neo-Osmanlıcılık ile süslenmiş alıntı bir yazı, inanın ilk başta dediği youtube çöplerinden bile daha çöp.
Örnek: Zira Sultan Vahidüddin, Sevr’i kabul ederler endişesiyle ekseriyeti Ittihat ve Terakki mensubu olan Osmanlı Meclisi’ni feshetmişti. Ardından 22 Temmuz 1920’de memleketin seçkin insanlarından oluşan bir Saltanat Şurası toplamıştı ancak Sevr’in lehine bir karar çıkacağını anlayınca, bu şurayı da bir iradeyle dağıtmıştır.

Yanlış peki doğrusu ne ?
"16 Mart 1920’de
üzerine, parlamento, işgal güçlerinin baskısıyla anayasaya aykırı olarak 11 Nisan 1920'de resmen kapatıldı."
İstanbul'un işgali ile Osmanlı fiili olarak sona ermiştir, Vahdettinin yok bunlar sevri kabul eder ben meclisi fesh edeyim gibi düşünmesini geçtim karar almasının dahi şansı yoktur, itilaf devletleri için bir kukla padişah konumundadır.
Vahdettinin kurtuluş savaşını desteklediği ve hatta Atatürk'ü bizzat kendi seçerek Samsuna özel görev tayin ederek yolladığı da Neo-Osmanlıcıların şebekliklerindendir.
Velhasıl bunu doğru kabul edelim, peki neden Ali Galip Olayı gerçekleşti ? Neden bizzat İstanbul hükümeti milli mücadeleyi yaymaya çalışan Atatürk ve silah arkadaşlarını engellemek için böyle bir girişimde bulundu ? Eee hani Vahdettin Hanınız Atatürk'ü bilerek seçmişti. Kuvayi Milliye harekatını durdurmak için neden İstanbul Hükümeti Kuvayi İnzibatiye'yi kurdu ?
Gördüğünüz gibi destek olmalarından ziyade köstek oldukları ortada.

Bahsettiğim olayların detaylıca ve objektif olarak öğrenmek isterseniz aşağıya linkleri bırakıyorum.

Copy-Paste yapıp kaynakça belirtmeden bilgi paylaşımları derlemek toplamak olmaz, çalmak olur.
Neo-Osmanlı bakış açısıyla yazılmış, metinleri kes kopyala yapıştır yapmışsın.
İçime dert oldu yatağımdan kalkıp geldim . Senin için bi yarım saat ayırabilirim canın sağolsun.

Neo - Osmancılık tarzı '' Beyaz Türk '' veya '' Jön Türk '' ideolojisine ait özünden kopartma , ötekileştirme tarzı eleştirileri kabul etmemekle birlikte nezaket gereği görmezden geliyorum.
Parlamenter sistemi Osmanlıya getiren padişahı ve yönetim şeklini ( işlerin işleyişini ) mutlaka tarih kitaplarından okumanızı önemle tavsiye ederim . Böylelikle beni daha rahat anlayabilirsiniz.

Yağveri ile çok sık ( ard arda günler ) bir odada saatlerce istişare eden kimseler hele de savaşın tam ortasındayken herhalde havadan sudan konuşmayacaklarını varsayıyoruz .
Evet bu kısım resmi yada özgün kaynaklarda çok net geçmese de hatıratlardan çıkardıklarımız bunlar zira mantık da buna yardımcı oluyor. Ama mantık yerine ideolojiyi kullanınca Ülkemizin adı Neo oluyor ve dönemin politikasına hizmet eden ve elinde olan resmi ideoloji baz alınınca da tüm kaynaklara ve belgelere rağmen dönemin padişahı '' Kukla , satılmış '' vs oluyor :)

Objektif link bıraktığınızı söylemişsiniz şuan benimde wiki de girip düzenleme yetkim var lakin topluluğun kabul etmesi gibi saçma bir yapıya sahip . Ve topluluk belgeleri de baz alabilir holiganca duyguları da . Gerçekten arşivlerimizde kendi hazinemizde belgeler varken bunların hiç birisinin baz alınmadığı wikiyi tercih ediyorsanız sorun yok. Çünkü wiki de yazanlarda hali hazırda mevcut belgelerin gerçekliğini ve varlığını yok edemiyor :) Lakin okuyucuya hangisinin ulaştığı bu noktada çok önemli.

Aynı kitapları kullandığımız yer yer aynı veya farklı özgün düşüncelerimizi yansıttığımız yazılar çalmak olmuyor çünkü sizde aynı kaynakları kullandığınız taktirde içeriği değiştirmeden kaynağı yansıtmak zorundasınız .

Skype veya başka platformlar üzerinden bilgilerimiz kaynaklarının mevcut olduğu KİTAPLARI karşılaştırabilir üzerine istediğiniz kadar konuşabiliriz , istediğiniz zaman ...

Son düzenleme:
Banlı Üye
4 HİZMET YILI
Tarihimizi paylaşman gurur verici emekleriniz için çok teşekkür ederim böyle paylaşımlar genel kültümüzü genişletmeye devam edecek. İyi geceler dilerim <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...