Türk Telekom ping sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba, ben yaklaşık 1 hafta önce sabit olarak 20-30 arası ping alıyordum. Ertesi gün oyun oynamaya başladığımda oyunda sabit olarak 45-60 sabit olarak ise 51 ping alıyorum gerçekten bu durum çok can sıkıcı. Ben internete kablosuz bağlanıyorum bağlantıyı sağladım sağlayıcı ise Korax kx-1001 2.4Ghz 150Mb/s bir usb, fakat bu sağlacı ile bir alakası yok çünkü telefondada aynı sorunu görmekteyim müşteri hizmetleriyle konuştum 1 kere ping düzelmedi bugün tekrar arayacağım altyapı sorunu falanda yok 2-3 senedir bir sorun yaşamadım açıkcası... speedtest sitesinde gayet iyi performans verdiğini görüyorum fakat oyunda öyle değil ne yapabilirim?
1626433092670.png

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
senin yapabiliceğin birşey yok o türk telekomla alakalı bende kullanıyorum ping kötüleşiyor 1000filan oluyor türktelekomun düzeltmesi lazım

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
senin yapabiliceğin birşey yok o türk telekomla alakalı bende kullanıyorum ping kötüleşiyor 1000filan oluyor türktelekomun düzeltmesi lazım
Daha önce hiç karşılaşmamıştım gerçekten çok can sıkan bir durum. Bazı arkadaşlarımda türk telekom kullanıyor ama onların pingi 10-20 arası oluyor o yüzden ben genel bir sorun olduğunu sanmıyorum altyapısal bir durumda yok gibi gözüküyor. Bilemedim 2-3 senedir hiç böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım dediğim gibi..

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bende'de türk telekom varda pişmanım aldığıma galibe türk telekom internet konusunda çok fazla iyi değiller.

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bende 2 ay ping sorunu çektim daha sonra projeleri mi ne varmış hatırlamıyorum, evin alt yapısını değiştirdiler sorun çözüldü. Üstüne aldığım download ve upload değerlerinde de artış yaşadım. Ama senin yapabileceğin şu an için hiçbir şey yok yetkilileri aramaktan başka.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
dns değiştir ama çok bir fark yaratmaz onu söyliyim

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
reis kablosuz bağlanıyorsan oluyor kablolu en iyisi kablo tak bağlan

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
DNS internetini ping açısından bir ihtimal stabil tutabilir. DNS değiştirip deneyin. Nasıl değiştirileceğini bilmiyorsan:
Denetim Masası>Ağ>Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin>Ethernet>Özellikler>İnternet Protokolü Sürümü 4>Aşağıdaki DNS'i kullan: 1.1.1.1 - - - 1.0.0.1> Tamam'a bas.

Tracert testiyle sorununuzu anlayabiliriz sanırım. Windows Tuşu ile R tuşuna aynı anda bas. Gelen ekrana "cmd" yaz. Açılan ekrana "tracert vie.valve.net" yaz. Sonucu benimle paylaşırsan sevinirim. POP noktalarıyla alakalıysa yada altyapıyla alakalıysa anlarım.

VPN kullanabilirsin çünkü Türk Telekom hizmetini bakır hattan alan tüm arkadaşlarımda saçma bir ping var bugünlerde. Touch VPN'i geçici olarak kullanabilirsin.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
siteye gir alta in ve "Available On" yazan kısımda Windows MSI'yı seçerek bilgisayarına yükle. Sonra VPN aktive olacaktır. Deneyebilirsin.:peepoCryv2:

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kardeşim kablosuz internet ten kablolu ethernete geç gerçekten farkı göreceksiniz. İyi formlar !

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Daha önce hiç karşılaşmamıştım gerçekten çok can sıkan bir durum. Bazı arkadaşlarımda türk telekom kullanıyor ama onların pingi 10-20 arası oluyor o yüzden ben genel bir sorun olduğunu sanmıyorum altyapısal bir durumda yok gibi gözüküyor. Bilemedim 2-3 senedir hiç böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım dediğim gibi..
Şahsen Bende bikere bile ping düşüklügü olmadı 24lerde geziyor

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
merhaba dns ayarlarını sfıırlayıp tekrar otomatiğe alıp yada farklı bir dns sunucusu seçebilrisn yada ethernet kullan

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Modeme restart at veya kapa aç yap belki bi ihtimal.

Düşmez Kalkmaz Bir Allahtır Uyan
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
kabloluya geç bro bıde öyle dene şansını

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Altyapı ile ilgili bir sorun olabilir veya paket yetersizdir bazı paketlerde kota aşımı olduğunda falan internet hızı düşebiliyor yine de bi müşteri hizmetlerine danış derim

𝘪𝘤𝘦𝘺 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘦𝘺
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
TTNET şaşırtmıyor :D

Üye
9 HİZMET YILI
arada sırada oluyor bende de aynı sorunlar ama en fazla 1 2 aya düzeliyor nedenini tam bilmiyorum ama galiba çalışma falan yapıyorlar onlarla alakalı olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...