Türk Telekom taahhüt bitmeden paket değiştirince ne kadar süre taahhüt yapıyorlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
2024'ün 11. ayı taahhütüm bitiyor. 35 Mbps hız internetim var. Ben şimdi bunu 100'e yükseltsem, 11 ay mı devam eder yoksa 2 sene mi yenilenir? Uygulamada yapınca 'mevcut indirim süreniz değişmeyecektir yazıyor'. Ne demek bu?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Hile bir zevktir
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Paket yükseltmesi yaparsanız taahhüt süreniz uzar (12 veya 24 ay yeniden başlar ben böyle hatırlıyorum) aynı zamanda yeni bir sözleşme yapmış olursunuz.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
farkını ödediğin sürece kalan 11 ay kullanırsın taahhüt bitene kadar.. ama taahhüt lü internet kullanma bence türknete - gıbır nete gibi internet sağlayıcıları dene

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
taahhüt süreniz uzar diye biliyorum fakat 12 ay 24 ay çok fazla

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
farkını ödediğin sürece kalan 11 ay kullanırsın taahhüt bitene kadar.. ama taahhüt lü internet kullanma bence türknete - gıbır nete gibi internet sağlayıcıları dene
eyw kral aradığım cevap tşkler. bittikten sonra denicem zaten 35 çok az geliyordu kalan zamanda 100 kullanmak istedim

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
artık 24 ay taahüt yapmıyorlar diye biliyorum ya da bana yapmadılar.

mosyobozkurt
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
100 Mbps'lik bir hız paketini almak istersen tekrar taahhüt başlatırsın. Yanlış bilmiyorsam, Türk Telekom gibi bir şirket, örneğin 200 TL'lik bir paketten 150 TL'lik bir pakete geçişe izin vermiyor, ancak 250 TL'lik bir pakete geçişi destekliyorlar. Bu durumda, önce ki paketinde içinde kullanman gereken 2 ay veya 10 ay kalmış olsa da, paketini yükselttiğin için -yani fiyatı artırdığın için yeni bir taahhüt oluşturuluyor. Bu yeni taahhüt, 12 veya 24 ay gibi sürelerde olabilir; tercih sana bağlı. Yani, bugün alacağın yeni bir paketin taahhüdü, önceki paketten kalan ayları hesaba katmayabilir veya herhangi bir cayma bedeli talep edilmeyebilir

Ek olarak belirtmek isterim ki, 12 aydan daha uzun bir taahhüt yapma hakları yoktur. Eğer 24 aylık bir pakete sahipsen ve bu süre 12 ay dolduktan sonra kapatmak istersen, sana herhangi bir cayma bedeli yansıtamazlar. Tüketici mahkemesi bu konuda genellikle müşteriden yana karar vermektedir.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Net bilgi aldınız mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...