you are right .. I think soEline sağlık güzel bir sunum anlatım olmuş.
güzel sunum eline sağlıkForumda bu mesele yüzünden günde en az 1 konu görüyorum. Umarım vereceğim bilgiler sizlere bir daha bu konuyu açtırtmaz.
HWID ve daha bir çok bilgi hakkında bu konu sizin için biçilmiş kaftan. Hoşgeldiniz.
İçerikler / Kaynakça;
-Nedir Bu HWID?
-Neden HWID Ban Atılır?
-Hangi Oyunlar Bu Ban Yöntemini Kullanıyor?
-HWID Ban Nasıl Kaldırılabilir?
-HWID Bilgisayarın Neresinde Bulunmaktadır?
-HWID Ban Kaldırabilmek İçin Neler Yapılabilir?
-Başka Oyunda Hile Açarsam Vanguard Bana Ban Atabilir mi?
-Genel Bilgiler
-Spoofer Hk.
-Valorant HWID Ban Hk.
-PUBG Mobile 10 Yıl Ban Atması Hk.
-3. Part Yazılım Yasallığı Hk.
-Bir Zamanların Saçmalığını Yapan Zulu
-Legit Oynuyorum Banlanıyorum. Ne Yapabilirim?
-Diğer Game Hacking Platformları
-Bonus
-Kapanış
Nedir Bu HWID?
HWID açılım olarak HardWare ID yani türkçe olarak Donanım kimliği anlamına gelmektedir. Kimlik numarası olan HWID'inin programlarda ve makina uzuvlarının haberleşmesinde işlemciye PCI desteği sunan yardımcı PCI görevi görmektedir. ancak bu sadece haberleşme sistemi için geçerlidir.
Neden HWID Ban Atılır?
Bazı belirli oyunlar, Hilelerden caydırıcılık için donanım banı atmaktadır. Bu kimi zaman anakart, kimi zaman ekran kartı, kimi zaman monitör vesayre olabiliyor.
Hangi Oyunlar Bu Ban Yöntemini Kullanıyor?
Çoğunuz HWID ban ile Valorant oyunuyla tanışmış olsada, bu caydırıcılık diğer oyunlar tarafındanda uygulanmaktadır. Valorant, PUBG, Warface, Apex Legends, Overwatch 2, Fortnite gibi.
HWID Ban Nasıl Kaldırılabilir?
Maalesef bunu standart bir şekilde doğru düzgün kaldıramazsınız. Her donanım için olmasada bazı cihazlarda manuel donanım banı kaldırmak mümkün olabiliyor. Ancak katı oyunların katı banları olduğundan Spoofer üretimide bir hayli zorlu denemelerden geçmektedir. Böylelikle otomatik olarak sizlere hiçbirşey bırakmadan, Spoofer'lar banınızı kaldırmaktadır. Diğer manuel çözümler gibi format atmaksızın bu problem çözülebilmektedir.
Reverse Engineering ile uğraşan arkadaşlar, bu durumu gayet iyi bilmektedir. Herhangi bir programlama dilini bilmenizle beraber, Assembly (Makina dili) bilmeniz Spoofer yapımında önem arz etmektedir.
Güncel Spoofer'ların bukadar maaliyetli olmasının bir nedenide bilginin kaynağı tam olarak bulunmamasındandır. Github'dan bulduğunuz C#-C++ ile hali hazırda yazılmış olan Spoofer araçları hiçbir halta yaramamaktadır.
Bizzat kontrol ettim ve sadece Donanım kimliklerinizi göstermekten başka hiçbir halta yaramıyorlar. Veya işe yaramaz ID adreslerinizi değiştiriyorlar.
HWID Bilgisayarın Neresinde Bulunmaktadır?
Asıl soru ben banı nereye yedim olmalı. Bir monitör anakartına ban atılabiliyor. Anakart'a ban atılabiliyor. Ekran kartına ban atılabiliyor. Ve hepsinde her sinyali kontrol eden bir entegre sistemi mevcuttur. Bu entegre sistemi bütün cihazlarda mevcuttur. Telefondan televizyona herşeyde bu vardır. Kısaca HWID I/O yani sistem entegresinde yazılım kodu olarak bulunur. Bu I/O (sistem entegresi) monitörlerde işlemci görevi görmektedir. Gate sinyalleri ile kendini senkronize edebilen akıllı bir entegredir.
HWID adresinizin bios menüsünde gözükmesine aldanmayınız. I/O'da ne yazıyor ise o. Sadece görsel olarak HWID adresiniz hakkında bilgi vermektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 80993
Bir notebook anakartında örnek olarak I/O (sistem entegresi) gösterilmiştir. Masaüstü anakartlarında farklılık gösterebilmektedir.
HWID Ban Kaldırabilmek İçin Neler Yapılabilir?
Yapabileceğiniz en makul bir çözüm diye birşey yoktur. Alternatif çözümler vardır. Maddi gücünüzün verimliliğine güveniyorsanız yeni bir anakarta sahip olabilirsiniz. (Genel olarak ban atılan yer anakart)
Orta sekment kesim ise dilerlerse Dolar veya TL bazında satılan ücretli spooferlara talepte bulunabilirler. Ve fakir dostlarım, sizi uğraştırıcı çoğu zaman sizin bilgisayarlarınızda çalışmayacak manuel işlemler sizi bekliyor.
Sırf bu kesim için ara ara ücretsiz spoofer yazmak istediğim dönemler olabiliyor.
Sizleri seviyorum kalbimdesinizama eminim benim yerime ekipli çalışma biçimiyle, @nader11ndeu hiçbir zaman siz değerli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacak kadar cömerttir. Eminim bunun üstünde proje sahibidir kendileri..
Başka Oyunda Hile Açarsam Vanguard Bana Ban Atabilir mi?
Verilen yanlış bilgilerin aksine, Vanguard arkaplan da görev yöneticisinde veya görev çubuğunda gizli simgelerde görebileceğiniz şekilde çalışabilir. Bunu kapatmanıza bile gerek yoktur. Söylenenin aksine arkaplan da çalışması hiçbir sorun çıkartmamaktadır. Çünkü sizler başka bir oyun oynarken Vanguard, Valorant açılmadığı takdir de hiçbir şekilde işlem yapmamaktadır. Yani "Defuse" mod da çalışmaktadır. Bu nedenle bazı arkadaşlar Vangaurd'ın arkaplan da çalışıyor olmasından ban yediğini iddia edip, hele birde bazı kimseler tarafından bu teori destek gördüğünden dolayı Vanguard'ı kapatmanızı, aksi takdir de başka bir oyun hilesi veya oyunu olsa dahi ban yiyebileceğini bildirmektedir. Aslında bu tamamen isteğe bağlı en iyi verimlilik için uygulanabilir. Ama haricinde herhangi bir etki bırakmadığını göz önünde bulundurun.
Genel Bilgiler
Tabii bende HWID ban olarak nasibimi Valorant'tan aldım, ancak bu sorunumu kendim hallettim. Gelin size bununla nasıl başa çıktığımı anlatayım;
1 yıl önce kendi bilgisayarım donanım banı yediğinden, dükkanımda sistem entegresini söküp cihazımda okutup, yazılımını dışarı çıkardım, ve ME Inject ile HxD programlarıyla, HWID adresimi bulup yerini tespit edip sildim. Ve denedim. sonuç başarılıydı, ancak artık işlemcinin bir uzvunu kesmiştim. İşlemci performansının değişik bir yönde çalıştığını Aidata ile gördüm. Bende yerine random HWID yazdım ve bu cidden işe yaramıştı. HWID kalıcı şekilde silmiş olsaydım vanguard bir daha aslaha cihazıma ban atamayacaktı biliyordum. Mecburen işlemci performansı için yerini doldurabilecek bir HWID ile sorunu çözdüm. Başarılı Sonuç Aldım Bundan.
(Elektronik bilginiz bulunmamaktaysa lütfen bu işlemleri denemeyiniz.)
Spoofer Hk.
Spoofer'lar maaliyetlidir. Dolar bazında ve TL bazında satımı gerçekleşmektedir. Ama her anakartta her türlü çalışabilecek, garantisini verebilen 1 tane bile spoofer yoktur.
Sistem entegresi kesin çözüm olsada bilgi gerektirmektedir. Ama spooferlar gibi riske bırakmamaktadır. Spoofer için vereceğiniz parayı kumar oynarcasına verirsiniz.
Çalışmadığı taktirde sizi hüsrana uğratabilir, para iadesi alamazsınız.
Valorant HWID Ban Hk.
Valorant genel olarak diğer oyunların aksine, Güçlü bir koruma sistemine sahiptir. Spoofer açıklamasından anlayacağınız üzere, belirli işlemler mevcut ancak kesin bir çözümü yoktur. Manuel çözümler veya hali hazırda spoofer çözümleri size net bir orantı sağlayamayabilir. Vanguard, bu konuda ciddi bir titizlik ve itina ile hareket etmektedir. Bu nedenle umutlarınız denemeleriniz sonucu başarısız bir deneyim ile sonuçlanabilir.
PUBG Mobile 10 Yıl Ban Atması Hk.
PUBG Mobile'de ban yiyen arkadaşlar mevcut. Ancak 2019'dan buyana aktif olarak kullandığım hilede söz konusu olan hilenin detect olması, olmayabilir. Ben şahsen ban yediğimide hatırlamıyorum. Zaten, Safe Version yani Güvenli Versiyon çıktı. Bunada Onaylı Üye ve üzeri erişebileceğinden herhangi bir problem olabileceğini düşünmüyorum. Üye grubundaki arkadaşlar, yeterliliklerini karşılayarak güvenli versiyona geçebilirler. Bu problem içinde konu açmayı bırakmanız gerekiyor. Forum kirliliğine sebebiyet vermek istemeyeceğinize eminim.
3. Part Yazılım Yasallığı Hk.
3. Part yazılım üretmek aslında yasaktır;
Ancak Hacking&Game Hacking Platform'larının Türkiye'de bundan cayabilmesi için, "5651 Yer sağlayıcı" içerik olarak beyaannamede bulunduğu için, bir olay olduğunda başları iyice ağrımadan bu olaydan sıyrılabiliyorlar.
Ayrıca, bilinen oyunlar isterlerse bu hilelere dava açabilir, 2-6 ay veya 2 yıl ceza almanıza sebep olabilir. Oyun haklarına verilen zarardan dolayı tazminat ödeyebilirsiniz. Hem üreten, hem tüketen için bu geçerli. Ama şanslıyız ki oyunlar bunu yapmak yerine kendi ceza yasalarını kullanmaktadırlar. İnsaflı olduklarına ne şüphe
MemoryHackers zulu'nun anasını ağlattığı için,LokumGames dışında kimse MemoryHackers'a dava açmamıştır. Hatta güzel meetimizde şu olmuştu; "Zuluya hile yapan vatan hainidir."
Bir Zamanların Saçmalığını Yapan Zulu
Hatırlarsanız, Eskiden zulu hilesinde XCode çözüm değildivb.net ile bypass edip hile yazmak aşırı kolaydı. Zulu o dönemler buna çözüm olarak Vol ID ban atmaya başlamıştı bu gerçekten komik değilmi? Vol ID herkeste farklılık göstermediğinden biri Vol ID ban yediğinde, Suçu olmayan kişide ban yiyebiliyordu.. Hatta @nader11ndeu bu dönemde, bu problem için @LeftSpace'in hazırladığı LoaderUI'ın chat kısmında; "Biri bu zulu aptallarına söylesin Vol ID banı atarken başkalarınada ban yediriyor" demişti. Bire bir aynısı olmasada buna yakın birşey söyledi... Çoğu oyuna ibret oldu. Şaka değil cidden.
Legit Oynuyorum Banlanıyorum. Ne Yapabilirim?
Valorant veya herhangi bir oyunda hilede safe şekilde oynasanız dahi yazılımsal pürüzlerin olmamasına imkan yoktur. İnanın herşey iz bırakır, ve bu dijitalde daha çok mevcut şekilde bulunur. Ban yemeniz gayet doğal. Safe oynasanız dahi, hiçbir hile ücretli veya ücretsiz olsun, sizlere aslaha ban yememe garantisi vermez.
Diğer Game Hacking Platformları
Gelelim size, Bu toplulukların bazıları memoryhackers özelliklerini, eklentilerini ve görünüm stillerini kopyalayarak sitelerine entegrelemiş özentilik sahibi kişilerdir. Tabii şunuda eklemek isterim birbirleriyle her ne kadar iç savaş yaşasalarda arkaplanda arayolu bulmaktadırlar. Yinede eskide yaşananlar, güzel ve hatırlanabilir bir anı olarak kalmıştır. Birbirlerine hosts atsalar dahii, ilelebet türkiyede bu sektörde önemli rol oynayabileceklerine inanıyorum. Bazıları hariç
Bonus
1=) Herhangi bir oyunda HWID ban yemenizle beraber hesabınızda ban yemektedir. Böyle bir durumda HWID'nin çözümleri olsada hesap banınıza çözüm bulunmamaktadır.
2=) Delay banı yerseniz, İkide bir banlanacaksınızdır. Kara listeye alındığınız böylelikle doğrulanacaktır. HWID olmasada bir zulüm banıdır.
3=) Herhangi bir hesabınız perma ban yediyse eğer bunun çözümü bulunmamaktadır. Geçmiş olsun.(Mail,ticket gönderin, ama çözüm olurmu? sanmam.)
4=) Piyasa'da bulunan her hile eninde sonunda ban atmaktadır. Ne olursa olsun. O ban gelir. Yıllar sonra gelse bile, yinede sizi bulur.
Kapanış
Normalde geçen hafta açacaktım bu konuyu ancak dinlene, dinlene yazdığım için maalesef yetişmedi. Kusura bakmayınız daha erken olması sizin için daha yararlı olabilirdi.
@#Roaccat hocam sağolsun bu konuyu açmamın çok faydası olabileceğini söyledi. (Tabi bu bir yalan) Roaccat konuyu bu kategoride açabileceğimi söyledi bilgilerinize arz ederim.
Asıl amacım, bir daha kimsenin HWID konusunda yönetimi meşgul etmemesi tek bir konudan istedikleri bilgilere erişebilmesidir. Yönetim, yoğunluğundan sizlere detaylı bilgi verememekte olduğundan, Olaya bir el atmak istedim.
Umarım bilgilendirici bir konu olmuş, sizleri tatmin edebilmişimdir.
Başlangıç: 14.14
Bitiş: 20.00
Writed by: @BaBOR873296
Hiçbir alıntılama yoktur. Yazı bizzat, siz değerli memoryhackers.org ailesi için tarafımca hazırlanmıştır.
İnşallah kardeşim benimUmarım en yakın zamanda ücretsiz bir spoofer görürüzkonu için teşekkürler
aynen öylememo dan dene bulabilirsin veya cheat dan dene
gelir ya heraldehocam bilğiler için sağol en yakın zamanda ücretsiz bir spoofer gelir mi
gelir ya heraldehocam bilğiler için sağol en yakın zamanda ücretsiz bir spoofer gelir mi
evet bende öyle düşünüyorumEline sağlık güzel ve detaylı anlatım olmuş