Donator
aslında bu da güzel bir yaklaşım ama hiç gerek yok para birimlerini değiştirmeye. Almanya'da 3000€ ile Audi A4 falan alabilirsin market alışverişin 2 haftalık 100€'yu geçmez ama Türkiye'de A4 alabilmen için 200k falan vermen gerek + 100₺'ye 2 3 günlük malzeme alırsın. Her türlü yurt dışı daha kârlı geliyor banaAradaki tek fark iki farklı para biriminin alım gücü
Yurtdışındasadece 6 ay dişini sıksan 3000 alıyorsan paranın yarısını atabilirsen biriktirdiğini say oradaparanın yarısını kendine ayırdığını düşünüyorum almanyada asgari ücret 2300-2400 euro civarlarında
Paranın yarısı ayırdığını düşün
1250x6=7500€x16=120000 tl sadece 6 ayda paranın yarısı ile
Orada yaşayabilmen için paranın cebine kalması lazım ben kazanmak istiyorum dersende bir tanıdık yada akraba yanında kalmak gerekli kira,elektrik,su,doğalgaz,internet bunları vermemek içinaslında bu da güzel bir yaklaşım ama hiç gerek yok para birimlerini değiştirmeye. Almanya'da 3000€ ile Audi A4 falan alabilirsin market alışverişin 2 haftalık 100€'yu geçmez ama Türkiye'de A4 alabilmen için 200k falan vermen gerek + 100₺'ye 2 3 günlük malzeme alırsın. Her türlü yurt dışı daha kârlı geliyor bana
Yani dediğin gibiOrada yaşayabilmen için paranın cebine kalması lazım ben kazanmak istiyorum dersende bir tanıdık yada akraba yanında kalmak gerekli kira,elektrik,su,doğalgaz,internet bunları vermemek için
Almanya da ve fransa da 3 kişilik aileden örnek veriyorum eve gelen telefon farurası max olarak 100 euro yapıyor sen bu faturanı zamanında ödediğin için devlet sana tekrardan vergi iadesi yapıyor düzenli ödeme yaptığın için
Fazla vergimi verdin al kardeşim şu 10€ nu
Yav yeğenim bizim almanyada kurulu düzenimiz var istesek de Türkiye ye geliriz diyen ya yakınını yada tanıdik birini görmüşündür bu kadar sosyal olanağı orada bırakıp buraya gelirmi hiç
6 ay vize alıp kazandığı ile tütüncü dükkanı açan arkadaşım var ama orada kalma umudu ile gidip gitmemek bize bağlıYani dediğin gibiher türlü sosyal yardımı yapıyor zaten devlet. Kira yardımı, çocuk yardımı, vs uzuyor liste. Sosyal devlet işte tertemiz Bu arada para her türlü cebine kalır ya zaten market alışverişin bedava ya.
Bak şurası 50€ falan Türkiye'de burası min. 300₺ falan. Şahsen ben tek bile olsam Almanya'da veya yurt dışında çok rahat yaşardım muhtemelen
- 1kg kırmızı et 5-9€
- 1kg sucuk 10€
- 1kg kıyma 10€
- 5kg pirinç 7€
- 5kg bulgur 7€
İnsanlık konusunda da artık pek güvenim kalmadı ya. Almanya da açım diyemezsin çünkü devlet seni aç bırakmıyor ki işsiz ise maaş bağlayıp kira yardımı yapıyor ve sana iş buluyor. Aç kalabilme ihtimalinin olduğu ülkeler Amerika ve Türkiye6 ay vize alıp kazandığı ile tütüncü dükkanı açan arkadaşım var ama orada kalma umudu ile gidip gitmemek bize bağlı
Avrupayı ucundan da olsa biraz tatmak gerekli kötü yanı hiç mi yok var insanlık konusunda hiç bir ülke Türkiye kadar olamaz ama Almanya da açım ölüyorum desende orada kimse sana bakmaz Türkün türkten başka dostu yok çünkü kimsede geçim sıkıntısı olmadığı için ben açım demen zor
Boş ver ya her zaman ki gibi yaşamaya devam keİnsanlık konusunda da artık pek güvenim kalmadı ya. Almanya da açım diyemezsin çünkü devlet seni aç bırakmıyor ki işsiz ise maaş bağlayıp kira yardımı yapıyor ve sana iş buluyor. Aç kalabilme ihtimalinin olduğu ülkeler Amerika ve TürkiyeNeyse ya iyice alman fan boy oldum şurda, kafanı da ağrıttım kral kusura bakma.. Teşekkürler tartışma için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?