Türkiye'de 15 bin ₺'lik iş vs Yurt dışında 3 bin €'luk iş

Türkiye'de 15000₺ 'lik rahat bir işte çalışmak mı yurt dışında yorucu 3000€'luk bir işte çalışmak mı

• Türkiye'de 15000₺ 'lik rahat bir iş

• Yurt dışında 3000€'luk yorucu bir iş

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar şöyle bir sorum var cevaplarınızı da merak ediyorum. Türkiye'de 15000₺ 'lik rahat bir işte çalışmayı mı yurt dışında yorucu 3000€'luk bir işte çalışmayı mı tercih ederdiniz? Günümüz dünya ekonomisinde tercihiniz hangi yönde olurdu?

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Türkiye'de rahat 15.000

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Yurt dışı, düşünmem bile. 15.000tlye ekran kartı bile alamassın ama 3.000 euroya en kral laptobu alabilirsin. 15.000 tlye araba alamassın ama 1.000 euroya bile araba bulabilirsin. Bu liste uzar gider.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Ağır iş olsun olmasın 3k euro süper para 15k değmez yurtdışın da 3 katı alıcan ben olsam yurtdışı derim

Düşmez Kalkmaz Bir Allahtır Uyan
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
her ay 15bin tl 1 sende parayı kırarsın gider 2 ev alır kıraya verırdım hocam :D

Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Her Türlü Yurt Dışı Türkiyede Dolar Yükseldikce O Miktarda Yeterli Gelmez Yakında

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Aradaki tek fark iki farklı para biriminin alım gücü
Yurtdışındasadece 6 ay dişini sıksan 3000 alıyorsan paranın yarısını atabilirsen biriktirdiğini say oradaparanın yarısını kendine ayırdığını düşünüyorum almanyada asgari ücret 2300-2400 euro civarlarında

Paranın yarısı ayırdığını düşün
1250x6=7500€x16=120000 tl sadece 6 ayda paranın yarısı ile

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Aradaki tek fark iki farklı para biriminin alım gücü
Yurtdışındasadece 6 ay dişini sıksan 3000 alıyorsan paranın yarısını atabilirsen biriktirdiğini say oradaparanın yarısını kendine ayırdığını düşünüyorum almanyada asgari ücret 2300-2400 euro civarlarında

Paranın yarısı ayırdığını düşün
1250x6=7500€x16=120000 tl sadece 6 ayda paranın yarısı ile
aslında bu da güzel bir yaklaşım ama hiç gerek yok para birimlerini değiştirmeye. Almanya'da 3000€ ile Audi A4 falan alabilirsin market alışverişin 2 haftalık 100€'yu geçmez ama Türkiye'de A4 alabilmen için 200k falan vermen gerek + 100₺'ye 2 3 günlük malzeme alırsın. Her türlü yurt dışı daha kârlı geliyor bana

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
aslında bu da güzel bir yaklaşım ama hiç gerek yok para birimlerini değiştirmeye. Almanya'da 3000€ ile Audi A4 falan alabilirsin market alışverişin 2 haftalık 100€'yu geçmez ama Türkiye'de A4 alabilmen için 200k falan vermen gerek + 100₺'ye 2 3 günlük malzeme alırsın. Her türlü yurt dışı daha kârlı geliyor bana
Orada yaşayabilmen için paranın cebine kalması lazım ben kazanmak istiyorum dersende bir tanıdık yada akraba yanında kalmak gerekli kira,elektrik,su,doğalgaz,internet bunları vermemek için
Almanya da ve fransa da 3 kişilik aileden örnek veriyorum eve gelen telefon farurası max olarak 100 euro yapıyor sen bu faturanı zamanında ödediğin için devlet sana tekrardan vergi iadesi yapıyor düzenli ödeme yaptığın için
Fazla vergimi verdin al kardeşim şu 10€ nu
Yav yeğenim bizim almanyada kurulu düzenimiz var istesek de Türkiye ye geliriz diyen ya yakınını yada tanıdik birini görmüşündür bu kadar sosyal olanağı orada bırakıp buraya gelirmi hiç :D

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Orada yaşayabilmen için paranın cebine kalması lazım ben kazanmak istiyorum dersende bir tanıdık yada akraba yanında kalmak gerekli kira,elektrik,su,doğalgaz,internet bunları vermemek için
Almanya da ve fransa da 3 kişilik aileden örnek veriyorum eve gelen telefon farurası max olarak 100 euro yapıyor sen bu faturanı zamanında ödediğin için devlet sana tekrardan vergi iadesi yapıyor düzenli ödeme yaptığın için
Fazla vergimi verdin al kardeşim şu 10€ nu
Yav yeğenim bizim almanyada kurulu düzenimiz var istesek de Türkiye ye geliriz diyen ya yakınını yada tanıdik birini görmüşündür bu kadar sosyal olanağı orada bırakıp buraya gelirmi hiç :D
Yani dediğin gibi :D her türlü sosyal yardımı yapıyor zaten devlet. Kira yardımı, çocuk yardımı, vs uzuyor liste. Sosyal devlet işte tertemiz :D Bu arada para her türlü cebine kalır ya zaten market alışverişin bedava ya.
  • 1kg kırmızı et 5-9€
  • 1kg sucuk 10€
  • 1kg kıyma 10€
  • 5kg pirinç 7€
  • 5kg bulgur 7€
Bak şurası 50€ falan Türkiye'de burası min. 300₺ falan. Şahsen ben tek bile olsam Almanya'da veya yurt dışında çok rahat yaşardım muhtemelen

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Yani dediğin gibi :D her türlü sosyal yardımı yapıyor zaten devlet. Kira yardımı, çocuk yardımı, vs uzuyor liste. Sosyal devlet işte tertemiz :DBu arada para her türlü cebine kalır ya zaten market alışverişin bedava ya.
  • 1kg kırmızı et 5-9€
  • 1kg sucuk 10€
  • 1kg kıyma 10€
  • 5kg pirinç 7€
  • 5kg bulgur 7€
Bak şurası 50€ falan Türkiye'de burası min. 300₺ falan. Şahsen ben tek bile olsam Almanya'da veya yurt dışında çok rahat yaşardım muhtemelen
6 ay vize alıp kazandığı ile tütüncü dükkanı açan arkadaşım var ama orada kalma umudu ile gidip gitmemek bize bağlı
Avrupayı ucundan da olsa biraz tatmak gerekli kötü yanı hiç mi yok var insanlık konusunda hiç bir ülke Türkiye kadar olamaz ama Almanya da açım ölüyorum desende orada kimse sana bakmaz Türkün türkten başka dostu yok çünkü kimsede geçim sıkıntısı olmadığı için ben açım demen zor

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
6 ay vize alıp kazandığı ile tütüncü dükkanı açan arkadaşım var ama orada kalma umudu ile gidip gitmemek bize bağlı
Avrupayı ucundan da olsa biraz tatmak gerekli kötü yanı hiç mi yok var insanlık konusunda hiç bir ülke Türkiye kadar olamaz ama Almanya da açım ölüyorum desende orada kimse sana bakmaz Türkün türkten başka dostu yok çünkü kimsede geçim sıkıntısı olmadığı için ben açım demen zor
İnsanlık konusunda da artık pek güvenim kalmadı ya. Almanya da açım diyemezsin çünkü devlet seni aç bırakmıyor ki işsiz ise maaş bağlayıp kira yardımı yapıyor ve sana iş buluyor. Aç kalabilme ihtimalinin olduğu ülkeler Amerika ve Türkiye :D Neyse ya iyice alman fan boy oldum şurda, kafanı da ağrıttım kral kusura bakma.. Teşekkürler tartışma için

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
İnsanlık konusunda da artık pek güvenim kalmadı ya. Almanya da açım diyemezsin çünkü devlet seni aç bırakmıyor ki işsiz ise maaş bağlayıp kira yardımı yapıyor ve sana iş buluyor. Aç kalabilme ihtimalinin olduğu ülkeler Amerika ve Türkiye :D Neyse ya iyice alman fan boy oldum şurda, kafanı da ağrıttım kral kusura bakma.. Teşekkürler tartışma için
Boş ver ya her zaman ki gibi yaşamaya devam ke :D
Zincir atmış artık boşa çeviriyoruz

Portgas D Ace
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Yurtdışı 3000€ Türkiye ve yurtdışı standartları tamamen farklı.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yurt dışında çalışırdım orda biriktirdim parayla Türkiye'ye gelip parayı katlardım ve güzel bı iş kurardım

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
yurt dışında yorucu 3000€'luk bir işte çalışmayı tercih ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...