Türkiye'de elektrikli araba vs dizel araba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Günümüzün popüler tartışmalarında yer alan elektrikli arabalar, Avrupa ülkelerinde kısa sürede yaygınlaşacağını söylüyor ve dizelin yasaklanacağı deniliyor. Siz olsanız Türkiye'de elektrikli araba alır mıydınız yoksa dizel mi kullanırdınız?

Moderatörün son düzenlenenleri:
bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Hangisine daha az zam geliyorsa onu alırım dicektim sonra fark ettim.. :D

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Elektrikli benim düşüncem seviyorum çok sessiz çalışıyorlar

Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
elektrik araba al dostum benzin kac tl ya.

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Türkiye'de elektrikli araç fiyatları çok yüksek, ben almazdım.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
trde tüplü benzinliye devam dostum elektirikli vs gitmez bize

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
daha fazla şarj noktası olsa elektrik >>>

ahahahah
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tr de elektirikli araca binen adam biraz daha nezih insan olur ama genele baktıgında ülkede maganda da çok bruh

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Benzin&lpg den devam ediyorum maalesef en ideali benim için. Bu araçların kullanımının ülkemizde yaygın olması kesinlikle gerekli ama bunun için araca da onun enerji kaynağı olacak elektriğe de ulaşım kolaylaşmalı yani zemini hazırlanmalı. Fosil yakıtlar hepimizin olan bu dünya için çok zararlı yoksa.

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
benim tercihim kesinlikle elektrikli araba. favori markam da Tesla zaten. Ama Türkiye'de elektrikli araçlar için supercharge konumları çok kısıtlı olduğu için az tercih edilmesini anlıyorum. Ben Türkiye'de dizel, Avrupa'da ise kesinlikle elektrikli araç tercih ederdim.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Günümüzün popüler tartışmalarında yer alan elektrikli arabalar, Avrupa ülkelerinde kısa sürede yaygınlaşacağını söylüyor ve dizelin yasaklanacağı deniliyor. Siz olsanız Türkiye'de elektrikli araba alır mıydınız yoksa dizel mi kullanırdınız?
elektrikli araçların çevre dostu bir seçenek olması, düşük işletme maliyetleri ve artan şarj istasyonlarının sayısı nedeniyle, elektrikli araçların gelecekteki popüler seçeneklerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Dizel araçların çevre dostu olmaması ve daha yüksek emisyonları nedeniyle, bazı ülkeler elektrikli araçları teşvik etmekte ve dizel araçların kullanımını azaltmak için yasaklamalar uygulamaktadırlar.

Herkesin ihtiyacı ve tercihleri farklı olduğundan, kendinize en uygun olan araç tipini seçmeniz önemlidir. Eğer uzun mesafeleri kolayca kat edebilmek ve çevre dostu bir seçenek istiyorsanız, elektrikli bir araç size daha uygun olabilir. Ancak, elektrikli araçların şarj istasyonlarının bulunma sıklığı ve güncel piyasa fiyatları gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Ultra Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
hocam tabiki elektrikli hem daha konforlu hem daha cevre dostu

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Elektrik fiyatları güncellendikten sonra dizelden bir farkı kalmadı dizel tercih ederim.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
elektrikli araçlarda tork farkı var benzinli araca göre aktarma organları olmadığı için elektrikli araçlarda muazzam bir tork var ama Türkiye gibi bir yerde yaşıyorsak togg bile çıkmadığına göre şuanlık bizler için bir hayal gibi

benzinli araç=tork,yakıt verimi,pahalı benzin
dizel araç=uzun yolda daha az yakıt ,bozuldu mu tam bozulur,direk motor indir
Elektrilki araç=çevre dostu,pahalı bataryalar,az tüketim çok km

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...