Türkiye’de evlilik neden bu kadar zor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
herşey iktidardan geçiyor ülkenin yönetimi acilen düzeltilmeli ve ekonomi olarak iyi duruma gelmek zorundayız dışa alım şuan hat safada fabrikalarımız satıldı elimizdeki çoğu şey halen satılıyor bu durum çok kötü birşey ve şuan güncel olarak dış borcumuz 48.400.000.000

ZED
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
ekonomi vs iş sters yüzünden evlenmek mantıklı değil kanka ben de evlenmeyi düşünmüyorum ailemle yaşarım daha iyi

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bir çiftin beraber yaşaması için illaki evlenmeleri gerekmiyor bence. Fakat burada evlenmeyene ev vermeme, evli olmayıp beraber yaşayanlara tuhaf bakma gibi durumlar oluyor. Evliliği bilmemde sevgili yapmak uygun şimdilik.

Sinema işi için 60₺'ye bir öğrenci bileti zaten geç giriyoruz ben de kaçak girip para ödemiyorum.

Yemek işini ise genel olarak popeyes ekonomix iki Poppy menüye girişip içecek patates büyütüyoruz. 62₺ gibi bir meblağ ediyor yanlışım yoksa 31₺ kişi başı. İstersem bir pidecide 4 kapalı pide alıp 40₺2ye de getirebilirim ama o popeyes seviyor diye ben de alıyorum.

Hediye işi 20-30₺'ye güzel hediyeler alınabiliyor, onu yerine anlamı olacak hediyeler yapılabilir.

Özel gün kutlamaya gerek yok buluşun en sevdiğiniz yemeği yiyion biter. Örnek olarak doğum günümde beni Popeyes'e götürüp sandwich üstüne chipotle sosa bandırılmış patates ile al pastan dedi ben bundan mutlu oldum yeter de artar. Önemli olan ufak bir şeyden de olsa mutlu olabilmektir.

Eğer sevgiliniz şaşalı bir özel gün kutlamasıyla, pahalı hediyelerle, her gün kafede geçen saatlerle mutlu oluyorsa vay halinize

Kahveyi uygun mekanlarda içebilirsiniz. Biz gidiyoruz balıkçılara iki kivi söylüyoruz 10 kağıt verip işin içinden çıkıyoruz.

Ara sıra nargile keyfimiz oluyor onda da ya dandik bir mekanda 70-80₺ atıp çıkıyoruz ya da 30-40 bir şey atıyor o kalanı da ben ödüyorum.

Genel bir günde toplam harcamamız 100₺'yi geçmiyor. E haftada 1 kere falan buluşuyoruz 400 yarıya böldük kişi başı 200₺.

Param olduğu zaman 50-60₺'lik bir hediye alırım 260₺ etti. Canı ara sıra cips falan çeker alırım 2 paket 20₺ etti 280, e hadi o var bu var diyelim en fazla 350₺ olsun ki olmuyor.

20₺'ye almış olduğum en dandik yüzükte bile mutlu olup parmağından çıkarmıyor.

Geçen seneye nazaran tabii ki var zam ben geçen sene günde 30₺ bırakıp ayrılırdım yanından bu sene de 50 oldu maalesef.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Ekonomik sorunlar bir yana türk aileleri ve onların bomboş adetleri asıl sorun bana kalırsa. Çünkü sözdür nişandır düğündür şudur budur derken zaten evlenmek için birikiminin yarısı burada heba oluyor ayrıca her şeyin en şatafatlısını en gösterişlisini yapmak zorundaymışız gibi bir algı var. Evlenmeyi düşünecek arkadaşlara tavsiyem evleneceğiniz kadını minimalize düşünmeye itin şayet bu olmuyorsa da yol yakınken o kişiden ayrılın koca türkiye coğrafyasında elbette size uygun birileri çıkar hayatta tek şansınız bu değil daha bir sürü ilişkiniz olur merak etmeyin. Ha mutlu ve unutulmaz bir evliliğiniz mi olsun istiyorsunuz o zaman size şunu önereyim düğündür bilmem nedir yapıp başkalarını eğlendireceğinize siz ve eşiniz balayına çıkın birlikte unutulmaz anılarınız olsun baş başa eğlenin gezin.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ekonomiyi geçersek aile içi sürekli yanlış anlaşılmalar oluyor ve sebebi belli, okunmuşluk seviyesi. sürekli bir kavga sürekli bir kıskançlık. İlişkilerde nadir insanlar hariç kimse kendimi geliştiriyim ilişkilerim 3. 4. sırada olmalı diye uğraşmıyor ve kaybediyor

Üye
3 HİZMET YILI
çünkü evlenen bir tek çiftler olmuyor aileler de evvlniyorlar bu da sahah fazla tatmin edici kişiler bulmaya yoruyo

ömer
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
herşeyin başı eğitim hocam eğitim olmadan hiç birşey olmaz

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Herşeyi biz erkeklere kitledikleri için bu kadar zor evlenmek evleneceğin kızda biraz destek çıksa diyelimki yetmedi desteği aileler destek çıksa hertürlü evlenilir sıkıntısız kirada kalabilirsin iki kişi çalışma şartıyla tabi onun dışında sadece erkeğe dayadıkları için her şeyi o yüzden evlenmemek daha iyi boşverin 😂

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Ya Dostum Zor Evlenmek Ekonomi Çok Kötü Olduğunu Düşünürsek Zaten Normal Yani Farklı Yerlerede Bağlamaya Gerek Yok Ekonomi.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Tüm her şey ekonomi ve paraya bağlı olduğu için zor. Maalesef Türkiyede düğün yapmak tamamen kız tarafının paraya odaklanmasına bakıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
zor hocam zor elinde iyi bir meslek olsa bile para biriktirmen lazım ki bu da ne kadar sürer kim bilir

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar evlilik yaşı gelen bir çok erkek, sahip olduğu hemen hemen bütün varını,yoğunu araba,miras, hatta bilgisayarını bile (bu forumdakilerin en değerlisi :) ) evlilik için feda ediyor sırf kültürel dayatmalar için bir senede kazanacağının 2-3 katı (en minimal hesaplama ile) evlilik için harcamak zorunda kalıyor ve günümüzde boşanmalar belkide hiç olmadığı kadar artmış durumda,sizce bu durumu nasıl değiştirebiliriz?
Söylediğin her şey direkt zaten ekonomiye çıkıyor. Eğer ki alım gücü yükselir ve refah seviyemiz avrupa ile yarış duruma gelirse o zaman çok rahatlar bu durum diğer türlü imkanı yok...

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Hemen kisa bir cümleyle açıklıyorum;
Türkiye'de kişiler evlenmez aileler evlenir bütün olayın bu çevrede dönmesinden maalesef evlilik olsa da mutlu evlilik pek zor ne yazık ki

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ekonomi yok kanka evlensen ne ypcn esya alamion bu sefer

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
  1. Kültürel Faktörler: Türkiye, geleneksel bir toplum yapısına sahiptir ve aile değerleri oldukça önemlidir. Bu nedenle, Türkiye'de evlilik, genellikle sadece iki kişi arasındaki bir birliktelik değil, aynı zamanda iki ailenin de bir araya gelmesidir. Bu nedenle, aileler arasındaki uyumun sağlanması zor olabilir ve bu da evlilik sürecini olumsuz etkileyebilir.
  2. Ekonomik Faktörler: Türkiye'de işsizlik oranı yüksek olduğu için evlilik için gerekli olan maddi kaynaklar, çiftler için bir sorun olabilir. Ayrıca, evlilik sonrası yaşam standartlarını yükseltmek için yeterli maddi kaynağa sahip olunamaması, çiftler arasında sorunlara neden olabilir.
  3. Eğitim Seviyesi: Türkiye'de eğitim seviyesi yetersiz olduğu için, evlilik öncesinde iletişim ve ilişki becerileri konusunda yeterli bilgiye sahip olunamayabilir. Bu da, çiftler arasında iletişim sorunlarına neden olabilir.
  4. Toplumsal Baskı: Türkiye'de evlilik, birçok kişi için bir statü simgesidir. Bu nedenle, toplumsal baskı altında olan bireyler, kendilerine uygun olmayan kişilerle evlenmek zorunda kalabilirler. Ayrıca, cinsiyet rollerinin sıkı bir şekilde belirlendiği Türk toplumunda, kadınların evlilik sürecinde daha fazla baskıya maruz kalmaları da mümkündür.
Bu faktörlerin yanı sıra, evlilik öncesinde birbirini tanımak için yeterli zaman ayrılmaması, ailelerin ayrımcılığı, evlilik öncesi cinsel ilişkinin yasak olması gibi nedenler de Türkiye'de evliliği zorlaştırabilir. Ancak, tüm bu zorluklara rağmen, sağlıklı bir evlilik için çiftlerin arasındaki iletişimi güçlendirmeleri, birbirlerini anlamaları ve saygı göstermeleri önemlidir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
tr de evliliğin asıl sorunu aile baskısı ve yanlış tercihler

당신의 얼굴은 어둠 속에서 유일하게 보이는 얼굴입니다
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ekonominin düzelmesi lazım hocam. Fiyatların dengelenmesi lazım. Hayat pahalılığı standart seviyeye gelmesi lazım. Liyakat ile yönetilmeyen bir ülkede evliliği bırak, maalesef *****e don alacak gücün olmuyor.

HCI

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bence tamamen evleneceğin insanın kişiliğine kalmış , maddi konuları konuşup anlaşıp israf ve gereksiz masraftan kurtulabilirsin
Post automatically merged:

Dediğine katılıyorum ben şahsen evlenmeyi 8 saatlik çalışmanın eş değeri 1000 euro edene kadar evlenmeyi düşünmüyorum en azından kendi maaşım ki psikolojik ve maddi sorun çekmeden hayatımı idame ettirebileyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...