The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Katılım
- 15 Tem 2021
- Mesajlar
- 1,724
- Çözümler
- 86
- Tepki puanı
- 665
- Ödüller
- 10
- Yaş
- 25
- Sosyal
4 HİZMET YILI
Yapay zeka sunucusu, DHA'nın sahip olduğu geniş haber veri tabanını kullanarak haberleri derin öğrenme algoritmalarıyla işleyerek okuyuculara sunuyor. Sunucu, kullanıcının tercihlerine göre haberleri sınıflandırabiliyor ve okuyucunun ilgisini çekebilecek diğer haberleri de öneriyor.
Bu teknolojinin amacı, haberlerin daha hızlı ve doğru bir şekilde sunulmasını sağlamak. Yapay zeka sunucusu, insanların okuma ve izleme sürelerine göre haberleri ayarlayarak, okuyucunun daha fazla zaman harcamasını sağlayabiliyor.
DHA'nın Yapay Zeka Teknolojileri Grup Başkanı Ali Çetin, bu teknolojinin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve yapay zeka sunucusunun haberlerin sunumunda kullanılacak ilk örnek olduğunu belirtti. Çetin, yapay zeka teknolojilerinin haber sunumunda giderek daha fazla kullanılacağını ve DHA'nın bu alanda öncü olmaya devam edeceğini söyledi.