Türkiye'nin En Büyük Batarya Depolama Tesisi Çorlu'da İnşa Ediliyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI

Progresiva Enerji Yatırımları Ticaret AŞ, Türkiye'nin en büyük şebeke ölçekli enerji depolama projesini Tekirdağ Çorlu'da gerçekleştiriyor.
1 GWh kapasiteli bu tesis, ülkedeki ilk GWh kapasiteli enerji depolama tesisi olma özelliğini taşıyacak.
Ayrıca, projede yer alacak 250 MW'lık Rüzgar Enerji Santrali ile yıllık 875 milyon kWh saat üretim kapasitesi sağlanacak.
Projenin finansmanı için ise 300 milyon dolarlık kaynak, Çin'den HEI aracılığıyla temin edilecek.

Proje kapsamında yerli depolama sistemlerini sağlamak üzere Kontrolmatik grup şirketi Pomega görev alacak ve aynı zamanda elektrik ve inşaat işlerinde altyüklenici olarak faaliyet gösterecek.
Bu girişim, Türkiye'nin enerji üretim ve ihracat potansiyeline önemli katkı sağlarken, ulusal karbon emisyonu azaltma hedeflerine ulaşmada da kritik bir rol oynayacak.

Özellikle sanayi bölgelerine yakınlığıyla dikkat çeken proje, Türkiye'nin enerji arz güvenliğini güçlendirecek ve ulusal şebekeye yüksek emniyetli yeşil enerji sağlayacak.
Ayrıca, enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlayarak dışa bağımlılığı azaltacak ve çevre kirliliğini azaltacak bir adım olacak.

Kontrolmatik tarafından Çorlu'da hayata geçirilecek bu proje, Türkiye'nin enerji sektöründe bir dönüm noktası olacak.
Tamamlandığında, ülke enerji alanında daha bağımsız, sürdürülebilir ve temiz bir geleceğe doğru önemli bir adım atmış olacak.

250 MW’lık bir Rüzgar Enerji Santrali’nin de bünyesinde bulunacağı projenin özellikleri şöyle:

• 50 adet 5 MW’lık rüzgar türbini: 250 MW kurulu güç
• Depolama kapasitesi: 1 GWh (250 MW x 4 saat)
• Şebekeye bağlantı noktası: Türkgücü TM (380 kV, 35 km)
• Santral kapasite faktörü: ~%40 (875.000 MWh/yıl)

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
TR Gelişmeye çalışıyor, ama bence gelişemicek gibi.

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
İnşallah "ülke enerji alanında daha bağımsız, sürdürülebilir ve temiz bir geleceğe doğru önemli bir adım atmış olacak." sözleri umduğumuzdan daha da iyi şekilde gerçekleşir.

M O N A RCH
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
enerji bakımından bağımsızlık için güzel gelişme devamı gelir inşallah

Onaylı Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
Gelecek nesiller için iyi bişey...

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Hedef 2028 mi diyoruz yaniii

Üye
3 HİZMET YILI
böyle ekonominin çöp olduğu bir dönemde böyle haberler görmek güzel

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Açılmasında bir problem yok fakat bu tarz işlerde süreklilik ve sıkı denetim önemlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...