Türkiye'nin gelecek hakkında düşünceleriniz ( üretim, yavaş yavaş bitmekte olan su vs.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
korona ülkemize girdiğinde beri birçok fabrika üretimini durdurdu buna bizzat şahit oldum buna babamın çalıştığı işyeri de dahil
şu an evde işsiz bi şekilde durmaktan başka çaresi yok ekonomi bakanının dediği para yardımını alamıyoruz ,babam ücretsiz izinle çıkmak yerine direk çıkartıldı
bunu neden söylüyorum çünkü bu durumda olan bir sürü insan var tamam herkes evde kal diyor ama evde kalsa bir işçi gelirlerini nasıl karşılayabilir
eğer korona mevzusu bikaç ay daha uzarsa üretimin durma noktasına bile gelebileceğini düşünüyorum ayrıca hastahanelerde sosyal mesafe koruma vs şeyler de yok
hiçbirşey demeden elini kolunu sallayarak girdiğin hastahaneler var corona şüphesi olan biri için yapacakları testler ve sonucun çıkması 2 3 günü buluyor ayrıca hastahanede ben beklemem diyip
evine dönen hastalarımız da var bu dediklerim aynı şekilde devam ederse her türlü kıtlık vs durum başlar
ve çevremdeki çoğu insanlar amerikayı suçlayıp ellerini yıkayıp dışarı çıkıyor uyarılara aldırış eden de pek yok*ekleme yapmak istedim*

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Dünya artık bilişim çağına girdi, bu çağda beton döken değil teknolojiye, bilişime yatırım yapan kazanıyor ama bilişim çağını yakalamak demek kişi başına düşen akıllı telefon sayısını artırmak demek değil, bu akıllı telefonları yapacak, programlar yazacak, yeni teknolojiler geliştirecek insanları yetiştirmek demek.Dünya üzerinde yaptığı sarayla, yolla, köprüyle, havaalanıyla geliştiğini iddia eden, gelişen bir ülke yok ha belki Dubai bu iddiayı ortaya atabilir, ancak petrol bitse Dubai s.çmaya tuvalet bulamaz...

Türkiye’nin geleceğe dair hiçbir yatırımı, planlaması, projesi yok.. Parasını veririm Japon, Alman, Amerikalı yapar demekten başka hiçbir düşüncesi de yok.Yerli otomobil üretmekten başka büyük hayali yok ki millet şoförsüz araç denemelerine başladı :)

Her yere AVM, lüks konut, vs. yapmakla kalkınma olmuyor, bin tane AVM yapacağına bir teknoloji geliştirecek şirket kur. Ama yok maalesef...

Orta gelir tuzağına saplanıp kaldı Türkiye, sadece Samsung bile Türkiye’den fazla para kazanıyor.Tarım ürünü ve madenlerinden başka satacak bir şeyin yok ve ayrıca doğal güzelliklerinin, tarihi eserlerinin bir bir yok edilmesi ve artan terör yüzünden turizm gelirlerinde de korkunç bir düşüş var.

Demokrasi, insan hakları, özgürlük, vb. konularda ise en dibi görmeye çok yakınız, bunlar olmadan gelişmeden bahsetmek imkansız zaten.... Geleceğin çalınıyor arkadaşım, elinden kayıp gidiyor, veririm parasını yaparlar mantığı elbet çökecek.

Bunlar gittiğinde eğer elinde hala dış dünyaya satabileceğin bir şeyler yoksa batacaksın. Bütün bunları başarmanın yolu eğitim. Teknolojiye değer verme, yatırım yapma ve insan geliştirme, eee?? Sadece inşaatlarla övünen, binalara bakıp bakıp hayran olan bir güruh ile yakalayacağın başarı bu kadar, buna başarı denirse.

Sesini yükseltmezsen, eğitim, bilim, teknoloji, vs. demezsen, lüks konutlara bakıp vayy be demeyi bir kenara bırakmazsan çocukların sana küfredecek hocam sonra mezarında ters dönünce “ben ne yaptım ki ya?” deme.
eline yüreğine sağlık kardeşim güzel bir şekilde özetlemişsin ama silivri soğuktur dikkat et :) :)

QQS

Yaşa pislikler gibi
Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
8 HİZMET YILI
Eğer sokağa çıkma yasağı yapmak zorunda kalırlarsa bunu türkiyeye bir fayda sağlıyacagını düşünmüyorum bi sonraki seçimlerin cevabı belli olur gibime geliyor

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Vİrüs turkeyiyi cok etkileyecek

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
dostum, türkiye zaten günümüz şartlarında zar zor ayakta kalıyor. Bunları düşünmesini ve plan yapmasını beklemek aptallık olur maalesef

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
valla ben şu saatten sonra bıraktım ölelim de kurtulalım en kısa sürede :D

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar bildiğiniz gibi içilebilir su çok az kaldı. Üretim yapamıyoruz artık üretim yerine saraylar yapıyoruz. Neyse doların bu kadar yükselmesi, üretimin en aza inmesi ve geleceğimiz hakkında düşünceleriniz neler ?
allah uyarıyor zaten baksanıza son zamanlarda virüsler, depremler vb... biz de bunun üstüne birde suyu çok gereksiz kullanıyoruz haksızmıyım?

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
korona ülkemize girdiğinde beri birçok fabrika üretimini durdurdu buna bizzat şahit oldum buna babamın çalıştığı işyeri de dahil
şu an evde işsiz bi şekilde durmaktan başka çaresi yok ekonomi bakanının dediği para yardımını alamıyoruz ,babam ücretsiz izinle çıkmak yerine direk çıkartıldı
bunu neden söylüyorum çünkü bu durumda olan bir sürü insan var tamam herkes evde kal diyor ama evde kalsa bir işçi gelirlerini nasıl karşılayabilir
eğer korona mevzusu bikaç ay daha uzarsa üretimin durma noktasına bile gelebileceğini düşünüyorum ayrıca hastahanelerde sosyal mesafe koruma vs şeyler de yok
hiçbirşey demeden elini kolunu sallayarak girdiğin hastahaneler var corona şüphesi olan biri için yapacakları testler ve sonucun çıkması 2 3 günü buluyor ayrıca hastahanede ben beklemem diyip
evine dönen hastalarımız da var bu dediklerim aynı şekilde devam ederse her türlü kıtlık vs durum başlar
ve çevremdeki çoğu insanlar amerikayı suçlayıp ellerini yıkayıp dışarı çıkıyor uyarılara aldırış eden de pek yok*ekleme yapmak istedim*
Güzel açıklama olmuş dostum. Umarım en yakın zamanda corona bittikten sonra baban düzgün iş bulur ve güzel paralar kazanabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...