Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Üniversitede Filistinli biri gelip konferans veriyor. Adam Türkçe bilmiyor, çevirmenle konuşuyor. Filistinle ilgili bir kitap tanıtımı yaptı. Sonrasında Türkiye İsrail ile ilişkisini kesmeli dedi, 3. sınıf. Zorla konferans salonuna indirildi.
Kantindeki kolaları kaldırdılar, Nêscafe bile yok.
Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ettim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kimseyi zorlayamazsın laik bir ülkedeyiz.
flistin Osmanlıyı sırtından bıçaklamıştır. Bayrağında Osmanlıya düşmanlık içerir.
flistin ermeni soykırımını kabul ediyor.
flistin kıbrıs barış harekatına karşıydı masum Türklerin ölümüne göz yumdu.
h*mas 2022 yılında yaptığı bir açıklamada k*rdistan hayali ülkesinin bir kısmıın Türkiye sınırlarında olduğunu söylüyor yani destek verdiğimiz adamlar Türkiye nin başına bela terör örgütünü destekliyor.
h*mas örgüt üyeleri bu saldırıdan sonra sıra kardeş ülke Azerbaycanda diyor yani ar*plar mı kardeşimiz yoksa Azerbeycan mı size Kalmış.
İran yani h*masın en büyük destekçisi belki kurucusu Azerbeycana ve Azeri Türklerine düşman.

Görüldüğü üzere flistinin Türkiye ye hiçbir faydası olmamasına rağmen türlü zararı oldu ve olacak.
Laik bir ülkede bize bu kadar zarar veren bir ülke için Türkiye böyle zor bir durumda ve avrupanın yardımına ihtiyacı olduğu bir dönemde hiç değmeyecek insanlara yardım etmeye çalışmak saçmalık ve gülünç.

İşin desteklediğim yanı boykot etmek tepkinizi bu yolla dile getirmek en iyisi siz flistin bayrağını bir yerinize soksanız da sabah akşam flistin haklı diye ağlasanızda 1 gram faydası olmaz.
Ama israil ürünlerini almazsanız çok zararı olabilir küçümsememek lazım hem kola fiyatları düşer (ben alırım bu sayede).

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Allah yardımcıları olsun sonun geliyo israil

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ürün kaldırma konusunda gerçekten cok guzel bir sey ama o urunlerı alıp dokenler için diycek cok şey cvar ama susuyorum biz ne dusunursek dusunelım bastakı ne ısterse o olcak malefes baskanlık donemınde yasıyoruz :D

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Üniversiteler bağımsız kurumlardır, prestijli bir okul olsaydı bana kalırsa bu tarz davranışlarda bulunmazlardı sebebi ise global anlamda bir üniversitenin gelecek veya mezun olacak öğrenciyi zora sokacak faaliyetlerde bulunmaması gerekiyor. Söz konusu diğer konuya gelirsek bence Türkiye tarafsız kalmalı ve bu olayın dışında hareket etmelidir, zaten iyi durumda değiliz, uygulanacak en ufak ambargo halkı ciddi anlamda zora sokacaktır.

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
israil çok değişik bi ülke savaş oluyor direk mesela bir devletin en zayıf yönünden vuruyorlar KADINLAR VE ÇOCUKLAR!

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yani tarafsız kalmamız gereken bi olayda milletimiz saf tuttu. ve yine aptal olan milletimiz israilli ürün diye kendince aptal bir boykot ettiğini düşünüp ürünlerden fazla fazla aldı.

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Çok ince bir çizgideyiz.
Eğer girersek bizi doğrarlar ama ayrı da kalamayız çünkü bugün Suriye'ye yarın bize girecekler.
O yüzden çok sıkıntılı bir süreç..

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İsrail konusunda çok sessiz kaldığımızı düşünüyorum sonuçta biz türküz biz değil onların bizden korkması lazım cengizhanın torunları kolay kaybetmez.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
arkasında 10 tane dünya devi sayılacak ülkenin desteği ile herşey yapılabilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Allah herkezin yardımcısı olsun

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
başta israil tarafındaydım sonuçta hamasın saldırılarında israilde de yaralananlar oldu ama israil şuan biraz dozajını kaçırdı gerçekten (hala daha filistini savunmuyorum onca sırtımızdan bıçaklamalarından dolayı. fakat israili de savunmuyorum. olay ülkeler arası savaştan sivil katliamına döndü)
Kişisel olarak böyle düşünsemde ülke olarak tarafsız kalmalıyız, çok büyük dünya devlerinin burnu girdi bu işe ve bizi çok ama çok kötü etkileyecek. Karışsak da karışmasak da kötü olacak sonumuz çünkü israil elinde sonunda kazanacak bu belli bir şey. Orada ki tüm araplar tekrar ülkemize doluşacak. Artık 2. sınıf vatandaş dahi olamayacağız. 4-5. anca olacağız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...