Türkiyenin mülteciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hollanda'da çocuklara bile maaş veriliyor. Bizim halimize bak asgari maaşı arttı diyorlar bide. Sanki fiyatlar yerinde sayıklıyor

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bu yapılanlara göz yumanı da sebep olanı da unutmayacağız... Vakti geldiğinde en ağır şekilde yargılanacaklar. Türkiye, Türklerindir !

Üye
4 HİZMET YILI
Şu an Türkiye de ki üretimin çok büyük bir bölümünü suriyeliler kayıt dışı çalışarak oluşturuyorlar ve gençler için iş istihdamı yolları kapandı.

Aynı zamanda iş verenlerde bu durumdan çook mutlu. çünkü sigorta yol yemek gibi bir çok ödemeden kaçabiliyorlar. Fazla mesai çalıştırıp ödememek de cabası.

Suriyelilerin ülkeden gütmesi, üretimde büyük bir sıkıntı yaşamamıza sebep olacaktır.

Ama olması gerekende budur. Suriyeliler gidince büyük ihtimalle bir ekonomik kriz daha yaşayacağız.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Savaştan kaçan mülteciler olarak değerlendirdiğimiz Suriyeden gelen insanları bir kenara ayırdığımızda, Pakistan, Filistin, Afganistan vb. ülkelerden gelen insanların neden mülteci kategorisinde değerlendirildiğini anlamıyorum.
Ayrıca bu insanların kültürleri şu anda Türkiye de oluşmakta bulunan modern batı kültürüne aşırı bir şekilde ters kalıyor.

Şu an bu insanları ülkeye almamız gerekmekte fakat avrupanın baskısıyla ve bastığı parayla alıyoruz. Zaten ülkenin ekonomisi bu sebepten kötü, geleceği düşünmeyerek hareket ediyorlar. Zamanında Türkiye'nin şirketlerini, bankalarını, fabrikalarını sattıkları ve ithalatı aşırı arttırdıkları için ekonomi kötüleşti. O zaman da gelen anlık paraya bakılmıştı, uzun bir dönemde ne olacağı üstünde durulmamıştı. Şu anda da aynıları oluyor ve birilerinin buna dur demesi gerekiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
evet arkadaşlar gelin bügün bunu konuşalım sokaga çıktıgımızda parka gittimizde hatta yeri geldi zaman aynı apartmanda bulunuyoruz o kadar fazlalar ki kendi ülkemde yabancı gibi hissediyorum neden başka ülkeler girmek bu kadar zorken bizim ülkeye elini kolunu sallayan giriyor? ben sessiz istila oldugunu düşünüyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? şahsen ben Ümit Özdağın gönderecegini düşünüyorum
bence çok zor durumda olanlar haricinde kadınlar ve çocukları erkekleriyle birlikte gönderilmeliler çünkü artık ülkede bazı şehirlerde türkler azınlığa düşmeye başlıycak seviyeye geldi ankara ve istanbulun bir çok ilçesinde türkçe en az konuşulan dile benzedi Allah sonumuzu hayır etsin

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
mülteciye karşı değiliz mültecinin eğitimlisi ahlaklısı gelse sorun olmaz ama bunlar kendi ülkeleriymiş gibi davranmaları vs sorun bide kendi ülkemizde mülteci olan biz miyiz onlar mı anlamak zor

Ultra Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
mülteciye karşı değiliz mültecinin eğitimlisi ahlaklısı gelse sorun olmaz ama bunlar kendi ülkeleriymiş gibi davranmaları vs sorun bide kendi ülkemizde mülteci olan biz miyiz onlar mı anlamak zor
bence türkiye bi 20 sene geriye gitse 20 sene ilerlemiş olur

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
kanka izmirde yasiyorum mülteciden cok yabancı var vapura bin türkce konusan yok ya almanca ya rusca mülteciden daha iyidir ama insan bi garipsiyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Saat satan zenciler de mülteci suriyeliler de afganlar da ama hangisinin adını duyunca iğreniyorsunuz ? insanlar kendilerini böyle tanıttı bütün ülkeye, diyecek başka bir şeyim yok.

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Mültecilerle alakalı diyeceğim tek şey bunların bir projeden ibaret olduğu. Resmen Türkleri kendi vatanlarında asimile ediyorlar, dünyadada türklerden başka kendini araplara asimile ettiren bir millet yoktur. Yazık gerçekten bize

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
valla kardesım bılmıyorum herkezn nasıpıyle gelır

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bir özel mobilya şirketinde model tasarımcı olarak söylüyorum inanın bizim milletimiz hak ettiği maaşı alamıyor çünki suriyeli mülteciler 300 400 tl gibi bi ücrete çalışırken ( ki bi evde en az 2 3 kişi çalışıyor) bizim milletimize bu para yetmez çünki tek1 kişi çalışıyor evini geçindirmeye çalışıyor şahsen evim kira olsaydı cebimde 5 tl bile olmazdı diyedüşünüyoum ve türkiyenin türk milletinin yeterince misafir perverlik yaptıgınıda düşünüyorum artık ülkelerine geri dönmeleri gerekiyor ve bu konuda dış ülkelerinde gereken hassasiyeti göstermesi gerek ama sırf türkiye batsın iç savaş çıksın bizde fırsattan istifade ele geçirelim düşüncesinde degillerse bişey bilmiyorum umarım biz bu konuma varmayız bir siyasetçi degilim ama çocugumun geleceginden çok endişeliyim ALLAH tüm milletimizin yardımcısı olsun.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ülkeye full zararlar başka bir şey değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...