Twitch'te yapılan yayınlara neden bağış atılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Sizce bağış almanın dilencilikten farkı nedir? Türkiye'de olmasa bile yurt dışında insanlar dilenirken diğer insanlar için performanslar sunup eğlendirir. Twitch'teki yayıncıların farkı nedir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Machine For a Reason
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
insanlar kendilerine iyi zaman geçirten, izlerken iyi hissettiren yayıncılara bağış atarak izledikleri ve iyi geçirdikleri zamanın kalitesini arttırmak istiyor. gayet normal ve oldukça mantıklı karşılanabilecek bi durum

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Yani insanlar saatlerce izleyip sevdiği kişilere destek olmak istiyolar bence çok garip bi durum değil

en iyisi loybeyi ara
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
çok sevdiysen desteklemek için

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Sizce bağış almanın dilencilikten farkı nedir? Türkiye'de olmasa bile yurt dışında insanlar dilenirken diğer insanlar için performanslar sunup eğlendirir. Twitch'teki yayıncıların farkı nedir?
Sonuçta orda sarfedilen bir emek var ve yayıncı izleyicisini mutlu edebiliyorsa izleyici istediği gibi bağış atabilir bağış atıp atmamak insanlara kalmış bir durum

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
ülkemizde yaygın olmasada bu bir global kültür free bir içerik varsa memnun kaldıysanız bağış yaparsınız devamlılığı için destek olmak için illa ki ücretsiz bir yazılım, tool veya programa denk gelmişsinizdir altında donate for coffee tarzı bir bağış vardır nasıl o garipsenmiyorsa twitchde aynı mantık izleyip eğleniyorsan içeriği hoşuna gidiyorsa devamlılığı olsun istersen bağış atıp atmaman izleyene kalmış :)

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
İnsanlar bunu bir meslek gibi görüp emek veriyorlar dolasıyla bağış atmak isteyen atıyor

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bazı insanların malesef ki bazı şeyler için imkanı olmuyor onlara bu imkanı sağlayıp izleyicilerle birlikte eğlenmesini sağlayan koca gönüllü insanlar bağış atar

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
herkesin zevki eğlencesi başka aga o parasını oraya harcayarak zevk alıyor

Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yayıncı oraya emek veriyor sonuçta hakettiğini alıyor dilencilikle alakası yok kimseden birşey istemiyor çoğu.

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Kızlar için sebep çok basit bağış atıp tavlarım takılırım kafasındalar. Erkek içinse ya arkadaş samimi gördüklerinden ya kara para ya da içerik kalitesindendir.

Üye
4 HİZMET YILI
Dilencilik ayrı bağış istemek ayrı bence bir dilenciyle bağışçı aynı değil

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Dilencilik: Her insana nolur para ver nolur şunu bunu ver diye yalvarılan , acıtasyon yapılan eylem.
Bağış: Herhangi bir acıtasyon ve yalvarma olmadan sadece atmak isteyenin attığı , duygusal baskı ve psikolojik baskı altında kalmadan gönül rahatlığıyla yapılan eylem.
Fark bu kadar basit .

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
dostum parası olan atıyor işte bana görede sanal dilencilik açıkçası ben hayatım boyunca 1 kuruş atmadım atmayacağım

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Yani fark değilde aslında bir eğlence hizmeti olarak görüyorum ben , Yayıncı kişiler toplumla iç içe olarak samimi ve eğlenceli ortam yaratıyorlar bağışı hak eden değerli yayıncılarımız var tabikide

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
Bende yayıncılık yaptığım için size şöyle söylemek istiyorum bakın misal bana bağış atan kişiler benim oyun oynarken ki samimiyetimi chatte yazan bir şeye samimi cevap verdiğimde veya konuşma tarzımdan dolayı bağış atıyorlar kısacası izlediğin yayıncıyı samimi bulduğunda iyi biri olduğunu gördüğünde bağış atarsın yukarda bir arkadaş şey yazmış kızlara bağışı tavlarım diye atıyorlar hayır abi buna hiç bir şekilde katılmıyorum benim takip ettiğim gördüğüm kız yayıncıların zaten çoğunun ya sevgilisi var ya nişanlı evli olanlarda var onlara da bağış atılıyor 3 5 tane dilenci yüzünden bedenini sergileyenler üzünden bu genellemeyi tüm yayıncılara yıkılmaması lazım misal tiktok diyoruz dimi dilenciler var evet doğru ama aralarında aynı yukarda yazdığım gibi samimi iyi olan kişilerede orada bağışlar geliyor onlar ama konuşulmuyor çünkü onlar insanların duygularıyla oynamayıp dilencilik yapmadığı için yayınlarda saçma hareketler yapmadığı için insanların dikkatini çekmiyor inanin bende yayınlarda saçma hareketler yapsam dilensem sağa sola laf etsem izlenme alırım bağışta alırım çünkü insanların görmek istediği bu biri birine laf etsin kaos çıksın değişik hareketler yapsın yanı toplamak gerekirse yorumu sevdiğin samimi bulduğun iyi birine kendince bağış atabilirsin aynı yemek yediğin yerde garsona bağşiş bırakmak gibi

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
izlerken zevk aldığı kişilere donate atmak istiyorlar bence sakıncalı bi durum yok

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Ben açıkçası abone de oluyorum bağışta atıyorum. Eğleniyorum kendime yakın görüyorum

Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşalr yanlış anladığınız bir şey var dilencilik kavramına sadece türkiye açısından bakıyorsunuz. Size başta da yazdım yurtdışında dilenciler para için dilenmezler akisine sokakta müzik - sirk gösterisi - palyaçoluk sokak sanaçtılığı gibi şeyler yapararak performanstan memnun ederek para alırlar.
Twitch'in sokakta azcık para kazanan bu dilencilerin zengin versiyonundan hiçbir farkı yok.
İmkanı olmayana imkan sağlamak için falan diyenler var.
Yayıncılar milyoner olmuş durumda neyin imkanı?

Üye
4 HİZMET YILI
kanka yayın açanlar malum genellikle ekstra işte çalışmayan insanlar bu yüzden gelir kaynakları bağış.bu tamamen sub olmak bağış atmak insiyatifine kalmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...