TYT'nin 30 dakika arttırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar selam, biliyorsunuz TYT sınav süresi 30 dakika kadar arttırıldı. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim? Sınavın süresinin uzatılması, muhakeme yeteneğimizi daha da zorlayacak sorular için eklenmiş olabilir mi? Sınav beklenenden de zor gelebilir mi? Sınava hazırlanan arkadaşlarımız için de bir değişiklik oldu mu? Programlarınıza neler eklediniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Dakika açısından sorular değişmez ise güzel oldu. TYT AYT barajının kaldırılmasıda pek bir değişikliğe sebep olacağını sanmıyorum.

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bence pandemiden dolayı uzaktan egitim gorenler icin yaptılar cunki %80 ogrenci ders calıstı calısamadı derslere girdi giremedi mevzusu oldu insallah hayırlı ne ise o olur

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bende busene tyt deneyeceğim merak için giricem sınav süresi uzaması barajın kalkması vs bunlar hepimiz için bi kolaylık.
Not:çalışana hiç birşey zor değildir

Ceku hazırsan çıkalım balım
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sınav süresini ilk pandemi yüzünden öğrenciler uzaktan eğitim gördükleri için uzatmışlardı (sınavı ertelemek yerine) bence dediğin gibi soruları zorlaştıracaklar öğrenciler üzerinde çok baskı kuruyorlar ben sınav zamanı uzaktan eğitime kurban gitmiş öğrencilerdenim tyt sınavında sınav süresinin uzatıldığını unutup sınavın ortasında sümküre sümküre ağlamıştım gözetmenin acıklı bakışlarını hala unutmam

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
TYT sınavı süre sınavıydı. Soruların zaten kolay-orta-zor derece yüzdesi aşağı yukarı belli. Eğer bu sene sınava gireceksen TYT'de geçen seneki gibi bir sınav bekleyebilirsin. Şayet geçen sene "sınav çok kolay olacak" deniyordu fakat öyle bir şey olmadı. Dediğin gibi sürenin uzatılması soruların zorluk derecesinin artmasına sebep olmuş olabilir. Mümkünse işini bilen bir rehberlik öğretmeniyle görüşmen daha sağlıklı olur burada her kafadan bir ses çıkar.

20
Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Ben girdiğim zaman da uzatılmıştı, çok fazla zorlayacaklarını yine sanmıyorum. Sadece Türkçede zaman kaybınızın olmaması gerekiyor. Çok fazla paragraf sorusu oluyor ve cidden uzunlar. Gereksiz görüyorum ben.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Zorluk derecesi değişmez muhtemelen ama süre ile bir çok kişinin önüne geçenler için gerçekten kötü olmuş

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Zorluk derecesinde bence büyük bir artış olmaz, süre çok önemsizdi zaten tytde daha da önemsiz olup sadece soru odaklı bir sınav yapmışlar.

드러난 노출한
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
eğitimi mahvettiler, ne olcağı hiç belli olmaz. tek yapılacak çalışmak

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bence arttırılması isabet olmuş. Zorluk konusunda çok endişe edileceğini sanmıyorum arada bir pandemi dönemi vardı unutmamak lazım. Normal zorlukta bir sınav olacaktır. Muhtemelen Türkçe için uzattılar, Türkçede paragraflar uzun olacak gibi.

DenizliLee
Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bence arttırılması isabet olmuş. Zorluk konusunda çok endişe edileceğini sanmıyorum arada bir pandemi dönemi vardı unutmamak lazım. Normal zorlukta bir sınav olacaktır. Muhtemelen Türkçe için uzattılar, Türkçede paragraflar uzun olacak gibi.
Valla ben bildim bileli eğitim sistemi iğrenç buda işe yarar ben 4 senedir kazanamıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
ben bitane örnek soru gördüm baya uzun yarım sayfa

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
senjeye bende gireceğim telaşlıyım

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Zorlayacaklarını sanmam daha ne kadar zorlayabilirler ki?

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
TYT sınavı süre sınavıydı. Soruların zaten kolay-orta-zor derece yüzdesi aşağı yukarı belli. Eğer bu sene sınava gireceksen TYT'de geçen seneki gibi bir sınav bekleyebilirsin. Şayet geçen sene "sınav çok kolay olacak" deniyordu fakat öyle bir şey olmadı. Dediğin gibi sürenin uzatılması soruların zorluk derecesinin artmasına sebep olmuş olabilir. Mümkünse işini bilen bir rehberlik öğretmeniyle görüşmen daha sağlıklı olur burada her kafadan bir ses çıkar.
Gerek dershane gerek rehber hocalarımla görüştüm, özel okulların kontenjanlarını doldurmak, doğu kesimlerinde kalan üniversitelerin doluluk oranını yükseltmek adına yapılmış bir hamle olarak gördüklerini söylediler. 30 dakika olayına da ben artık kek soru sormak istemedikleri için en basit soruya bile uğraşmamızı istediklerini düşünerek soruları zorlaştırdıklarını düşünüyorum. Ama yine de buraya da sormak istedim yaş kitlesi olarak bu forum lise-üni. okuyan arkadaşlarla dolu. Kendileri ne düşünüyor ne hissediyor merak ettim.
Post automatically merged:

Zorlayacaklarını sanmam daha ne kadar zorlayabilirler ki?
Altından girer üstünden çıkarlar merak etme :) Mesela sayılar konusundan basit bir soru sorar ama soru köküne bir tane ''daima'' ekler bitirir seni.

Twitch Wakery
Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
çok saçma sapan bi noktaya geldi olay..

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Sınav süresinin artması iyi oldu fakat barajın kalkması hiç bir şey ifade etmez çalışıyorsan, sorular bir tık zorlaştırılmış olabilir +30 dakikayı boşuna vermemişlerdir diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...