BİR TÜRK
Süper Üye
Gerçekten geçen senenin 100 tl siyle aldıklarımızı şimdi 1000 tl ye alamıyoruz ne olucak halimiz sizce varmı bi ışık ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
asgari ücretli tek çalışanlı bir ailede kirada ise 2k kiraya çocuklar var diyelim okul masrafı yol paraları cart curt + mutfak masrafı + aylık faturalar rahat 1k dır abi çok kötü bir durum nasıl yetebilir ki nasıl geçinilebilir ?artık sağlıklı dşünemiyoruz ekonomik durumlardan dolayı aldıgımız para yiyecege gidiyor başka bişeye yetmiyor bizimde durum böyle
ayaklanma daha kötü olabilir. iç savaş vs gibi durumlar olabilir. ülke de cahil çok maalesef "Bir millet cehaletle, hukukunu bilmezse; ehl-i hamiyeti daha müstebid eder " ülkemizin sözü bukötüye gidiyor kanka , eğer biraz daha halkın sabrını zorlarlarsa bu millet ayaklanır diye düşünüyorum
usta esenyurttayım meydanda öyle bir kuyruk oluyor ki halk ekmeğinde başı var sonu yok. ekmeğe olan zamın zararları bu kuyruklar işte.evet en uygununa yöneldi artık herkes bu şekilde devam ediyor halk ekmekleri doldu taştı
700 - 800 de kurtarmıyor dostum200 tl ile kurtuluyorsan gene iyi valla ben bi giriyorum 700 800 en ucuz şeyleri almama rağmen ve 1 hafta sürmüyor.
evet ucuz ama o sırada beklemek eziyet. sonlarda isen 1 saate yakın bekliyorsun. çok kötü bir durum.en azından insanlar orda ucuza ekmek alıyor 1.25 sanırım gayet iyi ama normal ekmek yiyemez olduk artık 3 tl çok büyük para ekmek için 4 tane alsan 12 lira aylık 300 ü geçiyor
artık sağlıklı dşünemiyoruz ekonomik durumlardan dolayı aldıgımız para yiyecege gidiyor başka bişeye yetmiyor bizimde durum böylemarket alışverişleri 2haftada bir 700 -1000 tl arasında hep onlarda örneğin kaşar peynir yarım kilo gibi alıyoruz. Allah durumu olmayanlara sabır versin. Ekonomik kriz içindeyiz herkes bunalımda
200 tl ile kurtuluyorsan gene iyi valla ben bi giriyorum 700 800 en ucuz şeyleri almama rağmen ve 1 hafta sürmüyor.ülke gitmiyor ki. herşey çok pahalı yakıt alamıyoruz. her gün daha kötüye gidiyoruz. markete giriyoruz. hiç bişey almıyoruz 200 tl yok oluyor
en azından insanlar orda ucuza ekmek alıyor 1.25 sanırım gayet iyi ama normal ekmek yiyemez olduk artık 3 tl çok büyük para ekmek için 4 tane alsan 12 lira aylık 300 ü geçiyorusta esenyurttayım meydanda öyle bir kuyruk oluyor ki halk ekmeğinde başı var sonu yok. ekmeğe olan zamın zararları bu kuyruklar işte.
inşallah tek temennimiz o ama düzelicek gibi deil kim gelirse deseçim yakın umarım iyi biri gelir koltuğa xd
yani insanlar para kazanıyor resmen o kuyrugu bekelyerek 3 lira nerde 1.25 nerde 2 katından fazla.evet ucuz ama o sırada beklemek eziyet. sonlarda isen 1 saate yakın bekliyorsun. çok kötü bir durum.
inşallah herkez düzelmek istiyor ama zannetmiyorum kimse zammı geriye almaz.eskiden aylık alışveriş yapmak için 100 tl bozardık şimdi 1000 tl bozuyoruz hangi devire geldik
düzelecezinşallah diyelim
marketler geriye almadı cezayı yedi xdinşallah herkez düzelmek istiyor ama zannetmiyorum kimse zammı geriye almaz.
dolar 18 tl ye çıktığında hemen zamlar geldi biraz düştü yine zam oldu. Seçime kadar millet açlıktan aklını kaybedecek. sağlıksız seçim bizi bekliyor benceValla kardeşim söyle diyebilirim cidden aglanacak halimize guluyoruz dolar 20 tl gördü ve halk olarak hiç birşey yapamıyoruz elimiz kolumuz baglı asgarı ücrete zam yaptılar fakat %500 olarak bunun acısını cıkartıyorlar şuan evde en dusuk ayar kombi yanıyor gelen fatura 650 tl yazık cidden yazık 1 bot olmuş 500 tlbu insanlara herşeyin cakmasını layik goruyorlar üzülüyorum 18 yaşına gelip calısarak istedigi arabanın hayalini kuran insanlar cook uzun süre daha kurmaya devam edicekler cidden acıyorum
ceza yeselerde yani çok umurlarında olacagını sanmıyorum cünkü yediklerinden daha fazla kazanıyorlar o zamlamarketler geriye almadı cezayı yedi xd
aynen öyle kardesim inşallah türkiyemizi daha kotu günler beklemez :/dolar 18 tl ye çıktığında hemen zamlar geldi biraz düştü yine zam oldu. Seçime kadar millet açlıktan aklını kaybedecek. sağlıksız seçim bizi bekliyor bence