Ülkede bir sistemi değiştirme hakkınız olsa hangisini değiştirirdiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar ülkede bir sistem hakkında bir şeyi değiştirme şansınız olsaydı ne olurdu? Başlıyorum: Milletvekili olma şartlarında bulunan en az ilkokul mezunu olmak şartını, en az siyasi bilimler alanında yüksek lisans yapmak olarak değiştirirdim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Ben ülkede cumhurbaşkanından daha çok ülkeyi halkın yönetimine sürükleyen bir yönetim sistemi yapardm

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ben ülkede cumhurbaşkanından daha çok ülkeyi halkın yönetimine sürükleyen bir yönetim sistemi yapardm
Bu biraz soruna yol açabilir şöyle diyelim belirli niteliklere sahip insanlar işte ünv mezunu gibi gibi. Yoksa malumunuz uçan inek var sanan var ülkede

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Ben torpile kaldırmak isterdim Adam gibi iş yapanları işe almak isterdim arkanda devlette çalışan bir Milletvekili varsa istediğin işe giriyorsun ben onu kaldırmak isterdim

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ben torpile kaldırmak isterdim Adam gibi iş yapanları işe almak isterdim arkanda devlette çalışan bir Milletvekili varsa istediğin işe giriyorsun ben onu kaldırmak isterdim
Liyakat bugünlerin en büyük sorunu dediğiniz gibi. Zamanla bunun önüne geçileceğini düşünüyorum umut ediyorum :)

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Milletvekili olma şartını en az siyasi bilimler alanında Lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak olarak değiştirirdim.
2- Oy kullanacakların eğitim seviyesi en az Lise mezunu ve üstü olmak şeklinde değiştirirdim.
3- Oy kullanacak bireyin oyunu kullanmasına engel olabilecek her hangi bir sağlık probleminin olmaması şartını getirirdim.
4- Oy kullanacak kişide yaş sınırı olması şartını koyardım.

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Cumhurbaşkanı olabilme yaşını 30 a indirirdim 40 fazla şuanda yaşlanınca cumhurbaşkanı olabiliyorsun

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
1- Milletvekili olma şartını en az siyasi bilimler alanında Lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak olarak değiştirirdim.
2- Oy kullanacakların eğitim seviyesi en az Lise mezunu ve üstü olmak şeklinde değiştirirdim.
3- Oy kullanacak bireyin oyunu kullanmasına engel olabilecek her hangi bir sağlık probleminin olmaması şartını getirirdim.
4- Oy kullanacak kişide yaş sınırı olması şartını koyardım.

Baya güzel yazmışsın hocam, emekli insanların bence direk oy kullanmaması lazım hayatını yaşayıp gençlere yer bırakması lazım.
Sağlık problemi olan çok kişi olmasına rağmen baya baya oy kullanıyorlar (mental)

Cumhurbaşkanı olabilme yaşını 30 a indirirdim 40 fazla şuanda yaşlanınca cumhurbaşkanı olabiliyorsun

Evet yaşlı insanların cb olabilmesi anlamsız bence tam tersi genç dinamik beyinlere ihtiyaç var diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kanka egitim icin degişikler yapardım mesela ülkede liseye gelen herkes istedigi meslegi okuyucak yani söyle anlatim lise 1 cocuk istedigi meslegi sölicek ilk eğitimini verip sonra göndericez yarı askeri maaş ve derslere gelicek ögretmenleri ise cocugu değerlendirmesini yapıcak eğer dersleri iyi gitmese o istedigi meslege yönelecek hem gençlerimiz iş bulmuş olur hemde okmuş baya mantıklı bence

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Atatürk anayasalarına dokundurtmamayı ve onun icraatlerinin gelişmişini uygulattırmaya zorlardım sistemi..

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kanka egitim icin degişikler yapardım mesela ülkede liseye gelen herkes istedigi meslegi okuyucak yani söyle anlatim lise 1 cocuk istedigi meslegi sölicek ilk eğitimini verip sonra göndericez yarı askeri maaş ve derslere gelicek ögretmenleri ise cocugu değerlendirmesini yapıcak eğer dersleri iyi gitmese o istedigi meslege yönelecek hem gençlerimiz iş bulmuş olur hemde okmuş baya mantıklı bence
Keşke dediğin gibi olsa güzel bir sistem olur son zamanlar da iş bulmakta zorlaştı baya.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar ülkede bir sistem hakkında bir şeyi değiştirme şansınız olsaydı ne olurdu? Başlıyorum: Milletvekili olma şartlarında bulunan en az ilkokul mezunu olmak şartını, en az siyasi bilimler alanında yüksek lisans yapmak olarak değiştirirdim.
eğitim sistemi herşey eğitim fakat ülkede sistem yok

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
eğitim sistemi herşey eğitim fakat ülkede sistem yok
Maalesef aslında Singapur, Finlandiya gibi gelişmiş eğitim sistemine sahip ülkelerden bir kaç teknik heyet getirilip fikir alınıp entegre edilebilir diye düşünüyorum biz göremedik ama belki çocuklarımız için iyi olur :)

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
erkek ve kadın eşitliği her ne kadar günümüzde olduğu söylensede nafaka vb şeyler bu eşitliği bozuyor bunlara bi el atılmasını isterdim

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
erkek ve kadın eşitliği her ne kadar günümüzde olduğu söylensede nafaka vb şeyler bu eşitliği bozuyor bunlara bi el atılmasını isterdim
Evet şu sıralar nafaka büyük sorun 1-2 gün evli kalıp ömür boyu nafaka ödeyen çok mağdur var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...