Ülker'in Gebze Fabrikası'nda Otonom Mobil Robot Devrimi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
:yazı:

Ülker, Gebze Fabrikası'nda üretim verimliliğini ve maliyet optimizasyonunu artırmak için 20 otonom mobil robotu devreye aldı.
Bu adım, gıda sektöründe otomasyon ve robotik alanında önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.
Robotlar, 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıma kapasitesine sahip olup, ham madde ve ambalaj tedarikinde kritik bir rol oynamaktadır.
Fabrika operatörleri tarafından girilen taleplere göre çalışan robotlar, depodaki malzemeleri alıp belirtilen noktalara teslim etmektedir.

Asansörlerle iletişim kurabilen ve 32 kapıya erişim sağlayabilen robotlar, günde 150 sefer yaparak fabrikanın farklı katlarında 2 kilometrelik bir güzergahta görev yapmaktadır.
Ayrıca, asansörleri kullanabilen ve yükleme yapabilen robotlar, görevlerini tamamladıktan sonra yeni talepleri beklerken şarj istasyonlarına dönmektedirler.

Bu yatırımın, Ülker'in Gebze Fabrikası'nda üretim süreçlerini optimize ederek verimliliği ve maliyet avantajını önemli ölçüde artırması beklenmektedir.
Otonom mobil robotlar aynı zamanda insan gücüne olan bağımlılığı azaltarak iş güvenliğini de artırmaktadır.
Ülker'in Gebze Fabrikası'nda otonom mobil robot kullanımı, gıda sektöründe otomasyon ve robotik alanında önemli bir ilerlemedir ve bu yatırımın, diğer gıda üreticilerine de ilham kaynağı olması ve sektörde otomasyona geçişi hızlandırması beklenmektedir.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Gebze fabrikamızda Arçelik ve SK Robotik iş birliğiyle bize özel geliştirilen 20 otonom mobil robotu devreye aldık. Robotlarla verimlilik, süreçlerin sadeleşmesi, hızlanması, maliyet kontrolü ve sürdürülebilirlik adına da önemli bir gelişmeye imza attık. Önümüzdeki dönemde de benzer teknolojileri üretim alt yapımıza entegre etmeye devam ederek, Ülker’de operasyonel mükemmellik hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Dijital teknolojilerin hızla ilerlemesi, dijital dönüşümü iş dünyasının gündeminde sürekli üst sıralarda tutuyor. Yapay zekâ, otomasyon, büyük veri analitiği ve nesnelerin interneti gibi teknolojiler ön plana çıkıyor. Ayrıca IoT ve Endüstri 4.0 başta olmak üzere teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Tedarik zinciri süreçlerini uçtan uca, tüketici davranış ve trendlerini yakından izliyoruz. IoT (nesnelerin interneti) sistemiyle Gebze fabrikamızda üretim makinelerinde bulunan PLC cihazları ve sensör aracılığıyla üretim süreçlerini anlık izliyor, gerekli aksiyonları alıyoruz. Dijitalleşme projelerimize bundan sonra da hız vererek devam edeceğiz."

:resim:

DSC7127.jpg

Ulker_Otonom_Mobil_Robot (1).jpg

1708332898613.jpeg

Web Developer
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Yine bilgilenidirici konu. Devamı gelmeli.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Bu tarz vasıfsız iş kollarına makinaları koymaları bence iyi bir şey, hem zamandan tasarruf hem de zamanla insanların daha önemli iş kollarında yer almasının önünü açacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...