Üye
bu oyun motorunda butona tıkladığımızda tıkladığımız konumu verebilecek kod
[QUOTE = "CyberBreaker, yayın: 1140346, üye: 238"]
buton sabit kalacağı için vereceği koordinat aynı olmaz mı ki? hareketli mi olacak buton
[/ ALINTI]
mesela bir kare 4x4 karelere ayrılıyor kendi içerisinde ve sen bu 4x4 kare içerisinden tek bir butonla 1x1 bir kare seçiyorsun gibisinden
void Start () {
ui_btn_move.onClick.AddListener(() => OnClickAction(Input.mousePosition));
}
void OnClickAction (Vector2 mousePos){
print ("ON CLICK: mouse pos: " + mousePos);
moveTo (mousePos);
}
unity forumunda şunu buldum
C#:void Start () { ui_btn_move.onClick.AddListener(() => OnClickAction(Input.mousePosition)); } void OnClickAction (Vector2 mousePos){ print ("ON CLICK: mouse pos: " + mousePos); moveTo (mousePos); }
yesты серьезно?
aga mause pozisyonu almak kolayda dokunmatikte tıklayan parmağı bulamadım
Post automatically merged:
yes
using UnityEngine;
using System.Collections;
using UnityEngine.UI;
public class TouchPositionExample : MonoBehaviour
{
public Text m_Text;
void Update()
{
Touch touch = Input.GetTouch(0);
//Update the Text on the screen depending on current position of the touch each frame
m_Text.text = "Touch Position : " + touch.position;
}
}
Bu kodda tıklanan 0 parmak için işlem yapıyor ama ben butona tıklanan parmağı istiyodum herneyse sorunu çözdüm amacım butonlarla fazla koda gerek kalmadan fps oyunlarındaki dokunmatiğe göre karakterin yönü değiştirmesi eğer benim gibi yapmak istiyorsanız görünmez yani saydamlığı sonda butonlar oluşturup trigger enter de sanırım bu özellikte üstüne tıklandığında özelliğini kullanarak pad şeklinde oluşturduğun dokunmatik tabi yaptığın pad 4 butondan oluşacak ve +, şekline benziycek ve sen demin anlattığım butona tıkladığında bunun pozisyonu oraya gitmek ve sen elinin haraketine göre + şekli olan padda sağ daki butona elin geldiğinde yani sürüklediğinde sağ dönme fonksiyonunu ekliyceksin ben böyle adımlarla yaptım belki birinin düşüncesini değiştirir ama internette vardır herhalde joystick assetleri illa bunlada yapıla bilir ama ben kendime özgü olsun diye uğraşmayı tercih ettinmobil için şunu buldum
C#:using UnityEngine; using System.Collections; using UnityEngine.UI; public class TouchPositionExample : MonoBehaviour { public Text m_Text; void Update() { Touch touch = Input.GetTouch(0); //Update the Text on the screen depending on current position of the touch each frame m_Text.text = "Touch Position : " + touch.position; } }
parmağı bulamadım derkenaga mause pozisyonu almak kolayda dokunmatikte tıklayan parmağı bulamadım
Post automatically merged:
yes