Üniversitede devamsızlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Merhaba dostlar üniversite 1. sınıf makine mühendisi öğrencisiyim. İlk hafta gittim okula fakat 2.hafta bir yakınım vefat etti. Ben daha kendime gelemeden 3.hafta da bir yakınım daha vefat etti. Ben de o haftalarda iyice boşladım okulu. Sonradan gittiğimde o kadar eksiğimin olduğunu görünce hiç gidesim gelmedi. Zaten teknik resim gibi dersler ne kadar internette anlatılsa da asla hocanın anlattığı ile aynı olmuyor. Vizelere girdim ve ortalamam 1.75 civarı. Bu pazartesi de finallerim başlıyor. Sorduğumda 10 hocanın 3-4 ü devamsızlığı önemsiyormuş. Hala sisteme girilmedi fakat girerler diye tahmin ediyorum size sorum devamsızlıktan kalınca o dersin notu ortalamaya işleniyor mu ve sizce girmeli miyim finallere hiç kendimi kasmak istemiyorum ama diyorum bir ihtimal yapabilirim.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Merhabalar

Öncelikle başınız sağ olsun, Allah mekanları cennet olsun. Final sınavlarından önce hocalarınız devamsızlık yüzünden kalanları (F1 alan öğrenciler olarak da geçer) duyururlar. Bu duyuru eğer varsa moodle sistemi üzerinden, mail atarak veya okulun panosuna asarak yapabilirler. Sizin durumunuzda en sağlıklısı ders hocalarınızın yanına gidip hepsinden sınava girip giremeyeceğiniz hakkında teyit almanız olacaktır.

Eğer hocalarınız sizi çoktan sınıfta bırakmışsa vize ve final sınavından aldığınız not ne olursa olsun transkriptinizde F1 olarak gözükecektir. Dersi bahar döneminde tekrar alttan alabilirsiniz veya sildirebilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Merhabalar

Öncelikle başınız sağ olsun, Allah mekanları cennet olsun. Final sınavlarından önce hocalarınız devamsızlık yüzünden kalanları (F1 alan öğrenciler olarak da geçer) duyururlar. Bu duyuru eğer varsa moodle sistemi üzerinden, mail atarak veya okulun panosuna asarak yapabilirler. Sizin durumunuzda en sağlıklısı ders hocalarınızın yanına gidip hepsinden sınava girip giremeyeceğiniz hakkında teyit almanız olacaktır.

Eğer hocalarınız sizi çoktan sınıfta bırakmışsa vize ve final sınavından aldığınız not ne olursa olsun transkriptinizde F1 olarak gözükecektir. Dersi bahar döneminde tekrar alttan alabilirsiniz veya sildirebilirsiniz.
şuan sadece bir ders yoklama girişini yapmış kaldı diye o dersin ortalamaya etkisi 0 olarak mı girilecek şimdi.

Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
şuan sadece bir ders yoklama girişini yapmış kaldı diye o dersin ortalamaya etkisi 0 olarak mı girilecek şimdi.
Üniversitelerin çoğu şu şekilde notlandırma yapmaktadır. F1 notu da 0.00 olarak etki ediyor evet.
AA 4.00
BA 3.50
BB 3.00
CB 2.50
CC 2.00
DC 1.50
DD 1.00
FD 0.50
FF 0.00

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Üniversitelerin çoğu şu şekilde notlandırma yapmaktadır. F1 notu da 0.00 olarak etki ediyor evet.
AA 4.00
BA 3.50
BB 3.00
CB 2.50
CC 2.00
DC 1.50
DD 1.00
FD 0.50
FF 0.00
şuan 1 derste devamsızlığım gözüküyor fakat finaller 4 gün sonra birden eklerlerse finallere girememe ihtimalim var mı

Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
şuan 1 derste devamsızlığım gözüküyor fakat finaller 4 gün sonra birden eklerlerse finallere girememe ihtimalim var mı
Dediğim gibi bu konuyu hocalarınızla konuşmalısınız. Devamsızlığı son gün dahi sisteme girebilirler ve girdikleri takdirde otomatik olarak F1 notu transkriptinize yansır. Hocalarınızla bu konu hakkında konuşun devamsız olup olmadığını sorun onlar size yardımcı olacaklardır.

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Dediğim gibi bu konuyu hocalarınızla konuşmalısınız. Devamsızlığı son gün dahi sisteme girebilirler ve girdikleri takdirde otomatik olarak F1 notu transkriptinize yansır. Hocalarınızla bu konu hakkında konuşun devamsız olup olmadığını sorun onlar size yardımcı olacaklardır.
tüm hocalarıma mailden yazdım çünkü okulum bu hafta tatile girdi ve hiç bir hocanın okulda olduğunu sanmam umarım görürler çok teşekkür ederim hocam.

Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
tüm hocalarıma mailden yazdım çünkü okulum bu hafta tatile girdi ve hiç bir hocanın okulda olduğunu sanmam umarım görürler çok teşekkür ederim hocam.
Ne demek yardım edebildiysem ne mutlu bana. Umarım kısa sürede olumlu dönüşler alırsınız. İyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...