Üniversitede erasmus programına katılmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Selamlar, meslek lisesi mezunuyum ve sayili erasmus programlarindan birine uyeydi okulumuz. Almanya'da 20 gunluk ufak bir staj ve Paris gezisi ile harika bir deneyim kazandim. Suan mezun yilim ve unide erasmus programlari hakkinda deneyimi bulunan abilerim varsa bekliyorum donuslerinizi. Nasil olur ne gerekir gibi gibi...

Üye
4 HİZMET YILI
cidden yardımcı olursanız çok sevinirim böyle konuları geleceğimiz için takip etmemiz lazım

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Dostum malesef henüz erasmus programına katılmadım şuan üniversite okuyorum (hazırlık bölümü) Fakat erasmusa kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.Bunun başlıca nedeni ise eğer gerçekten ingilizce ve almanca üzerine kurulu bir işte çalışmak istiyorsan sana kelimelerle anlatılamayacak düzeyde bilgi birikimi ve deneyim kazandırmasıdır.

Onaylı Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Dostum malesef henüz erasmus programına katılmadım şuan üniversite okuyorum (hazırlık bölümü) Fakat erasmusa kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.Bunun başlıca nedeni ise eğer gerçekten ingilizce ve almanca üzerine kurulu bir işte çalışmak istiyorsan sana kelimelerle anlatılamayacak düzeyde bilgi birikimi ve deneyim kazandırmasıdır.
Gittigim 20 gunluk stajda bile inanilmaz deneyimler kazandim. Ice donuk olmama ve ozguvenim cok yuksek olmamasina ragmen yeni insanlar, yeni kulturler bana bambaska bir hayat ve benlik getirdi. Dilimin ne kadar akici oldugunu ilk elden deneyimleyebildim. Insanlarla iletisimim cok rahatti. Hepsi cok sevecen ve yardimsever insanlardi. Bizim memleketimizden de bir suru insan vardi. Umarim geri donup biraz daha o hayati tadabilirim.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam, şuanda tabii ki erasmus'u deneyimlemedim fakat çevremde deneyimlemiş çok fazla insan var. Ben de size öğrendiklerimi aktarayım. Öncelikle erasmus hayatınızdaki en iyi fırsatlardan biri olabilir. Sizi hayatın ta kendisiyle karşılaştırıp inanılmaz iyi deneyimler kazandırabiliyor. Ayrıca geri dönüşünüzden sonra insanlara olan bakış açınız ve düşünme mekanizmanız acayip şekilde gelişiyor. Bunun yanında iş fırsatları çok fazla, eğer gittiğinizde ingilizceniz ve yanında mesleki bilginiz varsa bir şirket ile bağlantı kurup okulunuzdan sonra sizi oraya almaları için onları ikna edebilir böylece oturma izni alabilirsiniz. Bunun gibi daha bir çok avantajı var. Kısaca aktarmak istediklerim bu kadar iyi forumlar kendinize iyi bakınız.

◘◘◘ Legend ◘◘◘
Ultra Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ne yazık ki henüz denemedim, ancak iyi bilgi, çalıştığınız her yerde size daha fazla iş fırsatı sağlayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...