USB COM nasıl öğrenebilirim ACİL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Telefonuma imei atacağım. Bilgisayara bağladım ve programda telefonun usb ile bağlantısı hangi portta gibi birşey istiyor benden. COM1 mi COM2 midir nedir. Acil yardım ederseniz sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Telefonuma imei atacağım. Bilgisayara bağladım ve programda telefonun usb ile bağlantısı hangi portta gibi birşey istiyor benden. COM1 mi COM2 midir nedir. Acil yardım ederseniz sevinirim.
Com1 ve 2 bağlantısı üzerinden sadece mouse klavye bağlanır knkm y
Post automatically merged:

om ayarları ile konumuzun bir alakası yok blutooth ilede de alakası yok biz sadece anakartta bulunan 2 adet com1 ve com2 baglantısından bahs ediyoruz uydu alıcısına gelince 232, usb portu ve eeprom yazıcıdan update edilebilinir

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
USB kablonuzu telefonunuza ve bilgisayarınıza takın ve ardından telefonunuzun USB hata ayıklama modunu etkinleştirin.

Bilgisayarınızda işlem yapmak için bir program kullanmanız gerekecektir. Programın, telefonunuzu tanıyabilmesi için doğru USB COM bağlantı noktasını seçmeniz gerekecektir.

Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, Aygıt Yöneticisi'ni açarak doğru USB COM bağlantı noktasını bulabilirsiniz. Aygıt Yöneticisi'ne erişmek için "Başlat" düğmesine tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni arayın. "Modemler" kategorisine tıklayın ve bağlı olan telefonunuzun modeline göre bir USB modem bulun. Sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Ardından "Portlar" sekmesine tıklayın ve burada COM bağlantı noktasını görebilirsiniz.

Eğer bu işlemi yapmakta zorlanıyorsanız, telefonunuzun marka ve modeline uygun bir IMEI yazılımı kullanmanızı öneririm. Bu yazılım genellikle telefonunuzun USB bağlantısını otomatik olarak tanır ve doğru bağlantı noktasını seçer.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
RS232 portlarına bir cihaz takarak test programları ile test edip hangi port nedir öğrenebilirsiniz. Arama yapacağınız kelime "RS232 Comport - Seri Port Test Programı" olacaktır.

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
USB kablonuzu telefonunuza ve bilgisayarınıza takın ve ardından telefonunuzun USB hata ayıklama modunu etkinleştirin.

Bilgisayarınızda işlem yapmak için bir program kullanmanız gerekecektir. Programın, telefonunuzu tanıyabilmesi için doğru USB COM bağlantı noktasını seçmeniz gerekecektir.

Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, Aygıt Yöneticisi'ni açarak doğru USB COM bağlantı noktasını bulabilirsiniz. Aygıt Yöneticisi'ne erişmek için "Başlat" düğmesine tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni arayın. "Modemler" kategorisine tıklayın ve bağlı olan telefonunuzun modeline göre bir USB modem bulun. Sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Ardından "Portlar" sekmesine tıklayın ve burada COM bağlantı noktasını görebilirsiniz.

Eğer bu işlemi yapmakta zorlanıyorsanız, telefonunuzun marka ve modeline uygun bir IMEI yazılımı kullanmanızı öneririm. Bu yazılım genellikle telefonunuzun USB bağlantısını otomatik olarak tanır ve doğru bağlantı noktasını seçer.
hocam fotoğraflı olarak anlatabilirim misiniz
ben anlattığınız yerleri bulamadım

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
hayır şuan her şey hazır tek sorun bu com1 com2 şeyleri işte
bulamıyorum bir türlü
  1. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve USB hata ayıklama modunu etkinleştirin.
  2. Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  3. Aygıt Yöneticisi'nde "Taşınabilir Aygıtlar" veya "Diğer Aygıtlar" gibi kategoriler altında telefonunuzun adını arayın. Telefonunuzun adını bulamazsanız, "Modemler" veya "Bağlantı noktaları" kategorilerini de kontrol edebilirsiniz.
  4. Telefonunuzun adını bulduktan sonra, sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
  5. Açılan pencerede "Portlar" sekmesine tıklayın. Burada, telefonunuzun bağlı olduğu COM bağlantı noktasını görebilirsiniz.
  6. Eğer hala bulamazsanız, farklı USB kablosu veya USB bağlantı noktası deneyebilirsiniz

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
  1. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve USB hata ayıklama modunu etkinleştirin.
  2. Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  3. Aygıt Yöneticisi'nde "Taşınabilir Aygıtlar" veya "Diğer Aygıtlar" gibi kategoriler altında telefonunuzun adını arayın. Telefonunuzun adını bulamazsanız, "Modemler" veya "Bağlantı noktaları" kategorilerini de kontrol edebilirsiniz.
  4. Telefonunuzun adını bulduktan sonra, sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
  5. Açılan pencerede "Portlar" sekmesine tıklayın. Burada, telefonunuzun bağlı olduğu COM bağlantı noktasını görebilirsiniz.
  6. Eğer hala bulamazsanız, farklı USB kablosu veya USB bağlantı noktası deneyebilirsiniz
öyle bir sekme yok
sadece genel/sürücü/ayrıntılar/olaylar/güç yönetimi var

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
sorunu tam olarak anlamadım hocam daha detaylı yazarmısın.

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sorunu tam olarak anlamadım hocam daha detaylı yazarmısın.
Bende xiaomi redmi note 9 telefon var. Yurt dışı kayıtlı ben de imei sini değiştiricem. QCN dosyasının yedeğini alacağım. Ancak programda telefon gözükmüyor. Görünmesi için de telefonun hangi portta olduğunu yazmam gerekiyor. Ben de hangi portta olduğunu bilmediğim için sıkıntı yaşıyorum. Aygıt yöneticisinden de bulamadım bir türlü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...