USB Flash Disk İle Format Atma Diski Oluşturma (PROGRAMSIZ)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Merhaba sevgili arkadaşlar bir çok kişi artık cd kullanmıyordur. Format atmak için genelde cd bölümünü kullanırız fakat o devirde çoktan bitmiş aslında.
Elinizde bir windows işletim sistemi cdsi var fakat cd sürücüsü olmayan bir bilgisayara format atmak istediğinizde tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları flash diskinize uygulamak. Ve sonunda cd içerisindeki dosyaları kopyalayıp flash diske atarak format atabileceğiniz bir flash disk oluşturmuş olursunuz.

İlk olarak yapmanız gereken windows + r tuşuna basmak.
ZZ6DLa.gif

Daha sonra açılan msdos ekranında diskpart yazıp enter tuşuna bastığınızda karşınıza Windows işletim sisteminde diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenizi sağlayan bir komut istemi açılacaktır.

m3bPd1.gif

Açılan komut isteminde yapmanız gereken ilk adım list disk yazıp enter tuşuna basmak. Bu sayede bilgisayarınıza bağlı olan diskleri listelemiş olursunuz.
Burada çok dikkatli olmanız gerekir. Listelediğiniz disklerden birisi işletim sisteminizin yüklü olduğu disktir.
Örneğin bendeki flash disk 4 gb kapasiteye sahip. Bu da ikinci olan Disk 1 benim işlem yapmak istediğim disk anlamına geliyor.
69B2qv.jpg

Hangisinin flash disk olduğunu öğrendiğimize göre şimdiki girmemiz gereken komut ; select disk 1. Bu komut ile formatlamak istediğimiz flash diski seçiyoruz.

5g0dQd.jpg

Seçiminizdeki disk usb flash ise şimdi bunu temizlemeniz gerekiyor. Bunun için yazmanız gereken komut ; clean olmalıdır.
Dikkat bu komutu kullanmadan önce mutlaka tekrar kontrol edip usb flash diski seçmiş olduğunuzdan emin olunuz
ZZ6D9g.jpg

Flash diskinizi temizledikten sonra ; create partition primary yazarak birimi oluşturmuş oluruz.

oj5gpo.jpg

Yeni birimi oluşturduktan sonra ; select partition 1 yazarak formatını oluşturmak istediğimiz birimi seçmiş oluyoruz.

br151d.jpg

Birimi seçtikten sonra ; active yazarak birimi aktif etmiş oluyoruz.

GB7YM2.jpg

Aktif ettiğimiz birimi ntfs formatında formatlamak için ; format quick fs=ntfs komutunu kullanıyoruz.
Bir format işlemi yapacak ve bu işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.

nRd7nM.jpg

Son olarak ; exit yazarak komut satırını kapatabilirsiniz.

nRd7v5.jpg

Yukarıdaki adımları tamamladıysanız artık flash diskiniz bir format cdsi görevi görecektir. Tek yapmanız gereken kurmak istediğiniz işletim sistemini flash diskinize atmaktır.
İşletim sistemini nereden bulurum ben diye soracak olursanız cdnizdeki dosyaları flash diskinize atmanız yeterli olacaktır. Veya internet üzerinden indirip flash diskinize atıp kullanabilirsiniz. ,

ZZ6V1k.gif

Emege saygı

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Teşekkürler yararlı konu

Moderatörün son düzenlenenleri:
●▬▬۩ Yozgatlı ۩▬▬●
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Yararlı konu sağol ama tam Format atıyormu?

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Yararlı konu!
gif çektiğin hangi programlar kullanıyor.

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
teşekkürler yararlı konu sağol

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Teşekkürler Yararlı Konu Bilmeyenler İçin Faydalı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...