Uyarı verirken daha düzgün bir dil kullanılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
~
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Konu veya konularda ki mesajlarımız veyahut mh sitesinde ki muhtelif sebeplerden gelen uyarılar açıklama ve kendini izah etme konusunda daha fazla stabilizasyon kazanması hem insanların aralarında ki diyalogları hem de günlük işleyişi ( yoğunluğu veya işleyişi bilmiyorum ) kolaylaştırması açısından daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Aldığım bir uyarı da ( veyahut cevap ) sırasıyla: Kendisini açıklıyor yaptığım yorumun saçma olduğunu anlıyorum öyle diyor,
Yaptığım yorumdan ötürü cezasını alacağımı beyan ediyor ( bundan yana sıkıntı yok kurallar çerçevesinde elbette )
Sonra birkaç cümle daha ve akabinde tekrar uyarmayacağım kelimesi.

İrite edici, tehdit bari bir kelime ile sonlandırılıyor. Burasının resmi bir makam olmadığının farkındayım ama klasik rutin işleyişle de sorunun çözülebileceğine inanıyorum.

Dipnot: Uyarı alınabilecek bir konuşma olduğunu bildiğim için konuşmaya bunu belirterek başlamıştım yani neden uyarı aldım konusu değil uyarıların neye göre veriliyor konusu değil neden bu tarz bil dil ile veriliyor konusu. Cevapta beklemiyorum. Önerdim geçtim iyi forumlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
yaptığın yorum konu ile alakasız uyarı vermek yerine BİLDİRİM attım.

"İrite edici , tehdit bari bir kelime ile sonlandırılıyor." neyi tehdit olarak algıladığını pek anlamıyorum açıkçası. Uyarı atmam gereken yerde tolerans gösterip sözlü bir şekilde UYARDIM.

Uyarmak : görevini gereği gibi yapmayan birine nasıl davranması gerektiğini anımsatmak.

"Çok boş yapıyorsun. Tekrar yaparsan seni banlarım." tarzında bir cümle kurmadım. Yaptığın yorum konuyu saptırıyor. Başka konuyla bu konuyu kıyaslaman ve o konuda olan yanlışı buraya taşıman mantıklı mı sence? Bir dahakine bildirim atmak yerine UYARI atarım.

İyi forumlar. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...