Uyku problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar okuduğunu anlamakta problem çekiyor sanırım,uykuyu gidermeye ayakta kalmaya çalışıyor uyumaya değil :D

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Fazla hazır yemek yememeye çalış vitamin takviyesi al

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
uyuyamıyorsan doktora xanax yazdırabilirsin hem sakinleştiriyor insanı mayıştırıp uykusunu getiriyor

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Gece vardiyalarında gece 5'den sonra uyuya kalıyordum :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Demir ,Magnezyum, B12 D vitamini bunların eksik olmadığından emin ol. Şeker tüketimini azalt akşam yemeği sonrası bir şey yememeyi deneyebilirsin. Gün içinde uykunu aldığından emin ol. Kahve içiyorsan sade içmeyi ve miktarı arttırmayı dene.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bir gün full ayakta kalmaya çalış sabah akşama kadar yat uyku düzenin bu olursa sıkıntın gider zaten

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Uykunuzun gece nöbetlerinde gelmesi sıkıntılı bir durum olabilir. Ancak, uzun vadede sağlık ve iş performansınızı olumsuz etkilememesi için bazı stratejiler düşünebilirsiniz:

1. **Uyku Düzeni:** Günlük düzenli bir uyku alışkanlığı edinin. Mümkünse gece nöbetleriniz öncesinde daha erken saatte uyuyarak dinlenmiş bir şekilde nöbete başlayın.

2. **Işık Kontrolü:** Işık düzenlemesi yapın. Gece çalışırken odanızı loş tutmaya çalışın. Gündüz de ise, doğal ışığa maruz kalmak uykunuzun düzenlenmesine yardımcı olabilir.

3. **Beslenme:** Hafif bir yemek yemek ve ağır yemeklerden kaçınmak gece uykunuzu etkileyebilir. Özellikle nöbet öncesinde ağır yemeklerden kaçının.

4. **Kafein Kontrolü:** Kahve gibi kafein içeren içecekleri nöbetinizden birkaç saat önce içmek yerine, nöbet esnasında tüketmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bunun da dikkatinizi dağıtmamasına dikkat etmelisiniz.

5. **Kısa Güç Uykuları:** 10-20 dakikalık kısa güç uykuları enerjinizi artırabilir. Ancak bu uykuları nöbetinizin rutinine göre ayarlamaya çalışın.

6. **Aktif Kalmak:** Nöbet esnasında fiziksel aktiviteler yapmak, dikkatinizi canlı tutabilir. Ara sıra ayağa kalkıp dolaşmak veya hafif egzersizler yapmak faydalı olabilir.

7. **Su Tüketimi:** Yeterli su içmek, vücut fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olabilir. Ancak nöbet süresince sık sık tuvalete gitmenin de olumsuz etkileri olabilir.

8. **Rahatlama Teknikleri:** Nöbet aralarında derin nefes alma, meditasyon tercihen namaz veya gevşeme teknikleri uygulamak, stresi azaltabilir ve uykuya geçişi kolaylaştırabilir.

9. **Dikkat Dağıtıcı Aktiviteler:** Telefon veya bilgisayar kullanmaktan kaçının, çünkü mavi ışık uykunuzu daha da bozabilir. Bunun yerine sessiz bir ortamda kitap okuma gibi dikkatinizi dağıtmayacak aktiviteler düşünebilirsiniz.

10. **Profesyonel Yardım:** Eğer sorununuz sürekli bir hal almışsa ve yaşam kalitenizi olumsuz etkiliyorsa, bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz.

Unutmayın ki herkesin uyku düzeni ve ihtiyaçları farklıdır. Bu önerilerden hangilerinin size en iyi yardımcı olacağını deneyerek bulabilirsiniz. Uykunuzun düzenlenmesi, uzun vadede sağlık ve iş performansınız için son derece önemlidir.

anç istifa
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
psikolojik tedavi gör hocam :D

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Hocam uyku geciktirici haplar var diye biliyorum onları kullanabilirsin fakst sağlıklı mı orasını bilemem

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
benim uykum gelince ben sürekli yüzümü yıkarım uykum açılır

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
soğuk duş kahve yemek yemek uykunu açar tatlı yeme uyku bastırır

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Kaliteli uyku uyumuyorsun kaliteli uyumadığın için de günün geri kalanında sorun çekiyorsun.
Düzenli olarak zma kullanabilirsin ve yanına multivitamin ekleyebilirsin. Günlük rutinin ne şekilde bilmiyorum veya bu mesleği ne zamandır yapıyorsun onu da bilmiyorum eğer kısa süredir yapıyorsan vücudun gece vardiyasına adapte olması gereken bir süre var bu da zamanla oturur epey uzun süredir yapıyorsan da başta dediğim gibi birkac takviye ile çözebilirsin bu sorunu

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Tam tersi için ne yapıyorsunuz peki varmı hassas olan uyuyamayan. Günde 4-5 saat uyuyan geç yatıp erken kalkan

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Reisim Öncelikle Kolay Gelsin İyi Nöbetler Tek Bir Tavsiyem Var Hatta 2 Biri Canlı Sevilla Tarzı Müzikler Dinlemen Diğeri Sert Türk Kahvesi ( Tavsiyem Osmanlı Kahvesi ) En Sert Kahve İstersen Sıcak İç İstersen Buz İle Çalkala Sağlam Bir Soğuk Kahve Başka Çaren Yok Sabah Kadar Konuşucak Bir Arkadaşın Yoldaşın Yoksa :)

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
duzenli beslenmiyor olabilirsin yada vitamin eksikliğin olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
doktora görünmenizi öneriyorum bazı arkadaşlar da bahsetmiş kansızlık demir eksikliği de yoğun halsizlik yapabilir uyku isteğiniz bu gibi hastalıklardan da doğuyor olabilir

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
bir şeyle uğraşınca uykun gelmiyor canın sıkılmıcak bir şey yapınca

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Uyku problemi sorununu çözmek için spora başlamalısın orada yorulup daha sonrasında uyuyup dinlenebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...