Valorant Ajanları ve Rolleri

Valorant (VALORANT), Tencent Holdings bünyesindeki daha önce League of Legends’ı geliştiren Riot Games tarafından geliştirilip 2019’un sonbahar aylarından Ekim ayında Project A kod adıyla yayımlanmış, 2020’nin ilkbahar aylarından Nisan ayında kapalı beta dönemine başlamıştır. 2 Haziran 2022 tarihinde ücretsiz (free-to-play) olarak da tüm oyunculara açılmıştır. Valorant çok oyunculu (multiplayer) taktiksel birinci şahıs nişancı (FPS – First Person Shooter) video oyunudur. Valorant, konsept olarak yakın gelecekte geçen 5v5 takım tabanlı bir oyundur. Oyundaki karakterler Ajan olarak adlandırılıyor. Ajanlar, dünyadaki çeşitli ülke ve kültürlerden ilham alınarak tasarlanıyor bu sayede her ülke ve kültürden oyuncuya hitap eden özellikleri içerisinde barındırıyor.

Valorant, farklı yeteneklere ve birbirinden benzersiz yaşam öykülerine sahip 19 adet (Oyuna gelen güncellemeler ile bu ajanların sayısı artış gösterebilmektedir.) ajan içeriyor. Bu ajanlar kendi içlerinde dört temel role ayrılıyorlar. Bunlar; düellocu, gözcü, öncü ve kontrol uzmanı. Ajanlar ve rolleri şu şekildedir:

Düellocu
Düellocu sınıfındaki ajanlar takımın ateş gücünü oluşturmaktadırlar. Yetenek setleri agresif şekilde tasarlanmıştır. Düellocu ajanları oynayan oyuncuların doğru konum almaları hayati öneme sahiptir. Harita kontrolü ve istihbarat anlamında zayıf olan bu sınıf eksikliğini hasarları yardımıyla kapatmaktadır.
  • Jett
  • Raze
  • Phoenix
  • Reyna
  • Yoru
  • Neon
Gözcü
Diğer rollere göre biraz daha geri planda ve akıllıca oynanması gereken bir sınıf olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu role sahip ajanlar hem saldırı hem savunma aşamalarında takım için hayati öneme sahip olmaktadır. Oyunun kaderini tersine çevirebilecek güçte bir rol olmalarıyla da ön plana çıkmaktadırlar.
  • Sage
  • Cypher
  • Killjoy
  • Chamber
Öncü
Oyundaki en yeni ve aynı zamanda Türk bir ajan olan Fade bu rolde yer almaktadır. Saldırı aşamasındaki rakip savunmasını kırmakta başarılı olan bu sınıf savunma aşamasında ise saldırı aşamasındaki karşı takımın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabilmektedir. Bu roldeki ajanlar flaş ile kör etmek, sarsmak ve görüş sağlamak gibi yeteneklere sahip olduklarından savaşın kaderini büyük ölçüde etkileyebilmektedirler.
  • Breach
  • Skye
  • KAY/O
  • Fade
  • Sova
Kontrol Uzmanı
Kontrol sağlama alanında uzman olan ajanlar ise bu rolde yer almaktadır. Rakiplerin görüş alanlarını kapatıp onları çaresiz bırakan aynı zamanda direkt olarak rakip ajanlara da yetenek uygulayabilmektedirler. Bu yetenekler; yavaşlatma, sersemletme ve kafalarını karıştırarak onları av sırasındaki mükemmel bir hedef haline getiriyor.
  • Omen
  • Brimstone
  • Viper
  • Astra
Valorant oynarken rakiplerinize üstünlük sağlayabileceğiniz bir hileye ne dersiniz? O zaman tam olarak doğru yerdesiniz Valorant Hack için diğer konularımıza göz atabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Konu gayet güzel ama malesef günümüz insanları bunları bilmiyor düellocuları almıyorlar rollerini düzgün kullanmıyorlar

Üye
3 HİZMET YILI
Öncüden Skye bence tam bir takım oyuncusu. Gönderdiği kurt ve ultisi ile düşmanları görebiliyor takımına can basabiliyor ayrıca kör de ediyor daha ne yapsın tavsiye ederim.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Valorant oyunundaki ajanların yeteneklerinin hepsini bilmek aslında yararlı olabilir. Çünkü taktiksel açıdan önemli şeyler bunlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
hocam özellikle Reyna'yı öneririm. 1 e 1 pozisyonların hiçbirini kaybetmeyip üstüne bir de körüyle takımına çok destek oluyor. skillset i o kadar da zor değil oynamanda fayda var

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
aman aman konuya bak mükemmel olmuş. detaylı olmuş eline sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Çok iyi bir bildiğim olmuş bilmediğim birçok şeyi burda öğrenmiş oldum teşekürler.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
oyuna yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem entry karakterleri oynamayın oyunu öğrenene kadar cypher killjoy vs oynayın oyunu öğrendikçe bu karakterlerle pusmaktan o kadar keyif alacaksınız ki ben sırf sürekli bunları oynuyorum diye çok zor rank atlıyorum her el birinciyim ama elimde entry karakterlerinin güçleri olmadığı için (reynanın kendisini iyileştirme yeteneği vs) bu karakterlerle oyun taşımak çok zor oluyor.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Böyle bilgilendirici içeriiklere devam edin çok yararlı oluyor yeni çıkan karakterleride bilgilenmiş olduk. bu arada reyna candır arkadaşlar <3

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Gayet açıklayıcı detaylı bir rehber olmuş yeni başlıyanlar okusa kendine main seçebilir :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Doğru ellerdeyken takımın kaderini değiştirebilecek düellocu ajanlar özellikle hasara yönelik yetenekleri ile öne çıkarlar.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
değerli bir bilgilendirme olmuş kanka ellerine sağlık ama oyunda zaten yazıyor :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
sage ve skye support, gözcü rolünde yoru, jett, reyna düellocu rolünde iyi oyunlar

ne ekersen onu biçersin evlat
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
oyunu tanımakta ve anlamakta zorluk çekiyodum yararlı içerik olmuş teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ben valla bu oyuna başlayıp bırakıp başlıyom bazen birşeyleri unutuyorum oyun hakkında ama genede güzel liste olmuş

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
oyuna başlayacaklar için gayet iyi ve açıklayıcı olmuş

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
makale için teşekkürler oynadıkca haz alıyorum keki gelince hazzıma haz katıcak :D

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
yeni başladım arıtk rollerini de öğrendiğime göre aim vs kasmam lazım