Valorant Ajanları ve Rolleri

Valorant (VALORANT), Tencent Holdings bünyesindeki daha önce League of Legends’ı geliştiren Riot Games tarafından geliştirilip 2019’un sonbahar aylarından Ekim ayında Project A kod adıyla yayımlanmış, 2020’nin ilkbahar aylarından Nisan ayında kapalı beta dönemine başlamıştır. 2 Haziran 2022 tarihinde ücretsiz (free-to-play) olarak da tüm oyunculara açılmıştır. Valorant çok oyunculu (multiplayer) taktiksel birinci şahıs nişancı (FPS – First Person Shooter) video oyunudur. Valorant, konsept olarak yakın gelecekte geçen 5v5 takım tabanlı bir oyundur. Oyundaki karakterler Ajan olarak adlandırılıyor. Ajanlar, dünyadaki çeşitli ülke ve kültürlerden ilham alınarak tasarlanıyor bu sayede her ülke ve kültürden oyuncuya hitap eden özellikleri içerisinde barındırıyor.

Valorant, farklı yeteneklere ve birbirinden benzersiz yaşam öykülerine sahip 19 adet (Oyuna gelen güncellemeler ile bu ajanların sayısı artış gösterebilmektedir.) ajan içeriyor. Bu ajanlar kendi içlerinde dört temel role ayrılıyorlar. Bunlar; düellocu, gözcü, öncü ve kontrol uzmanı. Ajanlar ve rolleri şu şekildedir:

Düellocu
Düellocu sınıfındaki ajanlar takımın ateş gücünü oluşturmaktadırlar. Yetenek setleri agresif şekilde tasarlanmıştır. Düellocu ajanları oynayan oyuncuların doğru konum almaları hayati öneme sahiptir. Harita kontrolü ve istihbarat anlamında zayıf olan bu sınıf eksikliğini hasarları yardımıyla kapatmaktadır.
  • Jett
  • Raze
  • Phoenix
  • Reyna
  • Yoru
  • Neon
Gözcü
Diğer rollere göre biraz daha geri planda ve akıllıca oynanması gereken bir sınıf olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu role sahip ajanlar hem saldırı hem savunma aşamalarında takım için hayati öneme sahip olmaktadır. Oyunun kaderini tersine çevirebilecek güçte bir rol olmalarıyla da ön plana çıkmaktadırlar.
  • Sage
  • Cypher
  • Killjoy
  • Chamber
Öncü
Oyundaki en yeni ve aynı zamanda Türk bir ajan olan Fade bu rolde yer almaktadır. Saldırı aşamasındaki rakip savunmasını kırmakta başarılı olan bu sınıf savunma aşamasında ise saldırı aşamasındaki karşı takımın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabilmektedir. Bu roldeki ajanlar flaş ile kör etmek, sarsmak ve görüş sağlamak gibi yeteneklere sahip olduklarından savaşın kaderini büyük ölçüde etkileyebilmektedirler.
  • Breach
  • Skye
  • KAY/O
  • Fade
  • Sova
Kontrol Uzmanı
Kontrol sağlama alanında uzman olan ajanlar ise bu rolde yer almaktadır. Rakiplerin görüş alanlarını kapatıp onları çaresiz bırakan aynı zamanda direkt olarak rakip ajanlara da yetenek uygulayabilmektedirler. Bu yetenekler; yavaşlatma, sersemletme ve kafalarını karıştırarak onları av sırasındaki mükemmel bir hedef haline getiriyor.
  • Omen
  • Brimstone
  • Viper
  • Astra
Valorant oynarken rakiplerinize üstünlük sağlayabileceğiniz bir hileye ne dersiniz? O zaman tam olarak doğru yerdesiniz Valorant Hack için diğer konularımıza göz atabilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
cogu karakteri bilmiyordum, yararli bir yazi olmus. yazi icin tesekkurler.

Gladius de Deus
Donator
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Tecrübe ettiğim kadarıyla, arada sırada denk gelen ezo smurfler ve genel olarak rahatsız edici onbeş yaş kitlesi ile abazalar dışında, beş kişilik çok ciddiye almayan bir grupla eğlenceli bir hale gelebiliyor bu oyun. hileye bir kaç kez denk geldim, bu konuda iyiler. yeni haritalar ve ajanlarla da oyunu sıkıcılıktan kurtarıyorlar. Bilgi için teşekkür ederiz.

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Yeni başlayan oyuncu için sonuç olarak en kolay oynanan hangisi

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
ajan açacağım zaman buraya bi göz atayım :D

wosmnn
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Açıklayıcı ve yararlı
Post automatically merged:

Jett main

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Paylaşım için teşekkürler roller hakında güzel bilgilendirici bir paylaşım. Favorim şu sıralar Chamber herkese öneririm.

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Bu konu okuyarak hangi karakterle oynayacağımı buldum hangisi bana uygun olduğunu bul teşekkürler

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
oyuna ilk başlayıp ilk bırakanlardan olarak lol daha adaletli sanırım.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Set a budget and I'll dissect the best card for you according to your budget

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
oyuna yeni başlamış bulumaktayım omen mainim

Uzman Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
oyunu betasından beri oynuyorum ve dün bırakma kararı aldım ilk başlarda çok eğlendim ama sonrasında sıkmaya başladı immo 3 de bıraktım oyunu

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Güzel ve bilgilendirici olmuş aimbot ile oynayanlara reyna öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
oyuna yeni başladım da sage mainim sadece gorevim can başka çar düşünüyorum öneri var mı?
oyun tarzına göre değişir dostum arkada durup takımın bir yere girdikten sonra giriyosan sage de kalmanı öneririm fakat önden girip takımına yardımcı olmak ıstıyosan info almak ıstıyosan skye olabilir sova olabilir

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
very helpful for people who are new to valorant thank you for posting