Çözüldü Valorant donma ve ping sorunu yaşıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Uzun süredir valorant oynuyorum bir gün oyuna güncelleme gelmişti. İndirdim ve açtım oyunu derecesiz bir maç girdim maça girer girmez oyunda 37 ping olmama rağmen ping problemleri yaşamaya başladım ama sanki inernetin fişin çek tak yaparmış gibi oyunda takılmalar eşi görülmemiş ping kaynaklı donmalar gerçekleşti. Nesye dedim kapattım oyunu ama kapatır kapatmaz masa üstünde gördüğüm ilk şey unins000.dat diye bir dosyaydı oyunu açmadan önce yoktu sildim doysyayı 1 saat sonra oyunu tekrar açtım gene donmalar oldu çıktım masaüstünde gene o dosya vardı

sonra yan çarıma geçtim nedense birden düzeldi ancak main çarımda bu oluyor bunun bir çözümü varmı yazanlara teşekkürler

Çözüm
ping için bişey diyemem ama donma için güç seçeneklerinden önce dengeliyi yüksek performans yap sonra ( temp , %temp% , prefetch ) klasörlerinin içlerini komple sil silinmeyenlere atla de sonra çöp kutunu da boşalt. Klasörleri windows(4 pencere) ile r ye aynanda basıp isimlerini oraya yazıp enterleyip bulabilirsin.
çokta şey yapmamak gerek bazen
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
teknik olarak bunun mümkün olabileceğini düşünmüyorum öbür hesabına geçince düzelmesi denk gelmişte olabilir. ayrıca .dat uzantılı dosyanın adı bir programın silicisi gibi görünüyor ama valorantla bağıntısını anlayamadım.
bu arada şimdi gördüm eğer 37 ping değerlerin gözüküyor ve donmalar yaşıyorsan sistemsel veya yazılımsal problemlerin yada virüsün olabilir çünkü pingin olmaması fakat ping görmen buna işaret.
öncelikle oyunu silip tekrar yüklemeni öneririm eğer oyunla ilgili problem varsa çözülmüş olur.
sonrasında windowsu onarmanı öneririm:
1) Win+R tuşlarına bastığında önüne gelen ekrana cmd yazıp enterla
2)ardından gelen siyah ekrana SFC /SCANNOW yaz
3)bir süre bekle sistemi onarmaya başlayacak.
4)ardından onarım bittiğinde aynı ekrana DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazınız.
5)buda tamamlandıktan sonra bilgisayarına reset atıp tekrar dene.
Eğer olmazsa sebepleri;
Virüsün olabilir
Bilgisayarında donanımsal problemler olabilir.
İnternetin problemli olabilir
Geri bildirimini bekliyorum konu hakkında umarım çözersin..

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
teknik olarak bunun mümkün olabileceğini düşünmüyorum öbür hesabına geçince düzelmesi denk gelmişte olabilir. ayrıca .dat uzantılı dosyanın adı bir programın silicisi gibi görünüyor ama valorantla bağıntısını anlayamadım.
bu arada şimdi gördüm eğer 37 ping değerlerin gözüküyor ve donmalar yaşıyorsan sistemsel veya yazılımsal problemlerin yada virüsün olabilir çünkü pingin olmaması fakat ping görmen buna işaret.
öncelikle oyunu silip tekrar yüklemeni öneririm eğer oyunla ilgili problem varsa çözülmüş olur.
sonrasında windowsu onarmanı öneririm:
1) Win+R tuşlarına bastığında önüne gelen ekrana cmd yazıp enterla
2)ardından gelen siyah ekrana SFC /SCANNOW yaz
3)bir süre bekle sistemi onarmaya başlayacak.
4)ardından onarım bittiğinde aynı ekrana DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazınız.
5)buda tamamlandıktan sonra bilgisayarına reset atıp tekrar dene.
Eğer olmazsa sebepleri;
Virüsün olabilir
Bilgisayarında donanımsal problemler olabilir.
İnternetin problemli olabilir
Geri bildirimini bekliyorum konu hakkında umarım çözersin..
21 ocakta 15 tatilde mersinde dayım var ona reset attırcam yaptım dediğini aynı ya zaten eskiden beri bir sürü oyunda benzer şeyleri yapıyor reset lazım

Hileye bağımlı birisi sadece
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
MalwareBytes ile temizleme yapmanı öneririm.

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
İnternet hızınız nedir? Altyapınız var mı? İnternet hızınızı ölçtükten sonra buraya yazarsanız bir inceleyelim. Belki hizmet sağlayıcısından yana bir problem olmuş siz de o esnada oyuna girmiş olabilirsiniz.

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
hocam eğer geceleri denk geliyor ve türknet kullanıyorsan geçmiş olsun donanımdan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum rastgele geliyordur muhtemelen diğer hesabın ile denk gelmesi şansına olmuş

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Sıcaklıktan olabilir mi acaba? MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerine bir bakın isterseniz.

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
ping için bişey diyemem ama donma için güç seçeneklerinden önce dengeliyi yüksek performans yap sonra ( temp , %temp% , prefetch ) klasörlerinin içlerini komple sil silinmeyenlere atla de sonra çöp kutunu da boşalt. Klasörleri windows(4 pencere) ile r ye aynanda basıp isimlerini oraya yazıp enterleyip bulabilirsin.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...