Valorant HWID Ban Kaldırma

aka hernos
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
Forumda son güncellemelerle birlikte birçok arkadaşımızın VAN152 ve VAL5 bani yediğini görüyorum.

Anakart Bios Sürümü American Megatrends Inc olmalı! (Kısaca AMI Bios)

Birazdan göstereceğim yöntem birebir test edilmiş ve ise yaramıştır ANCAK bundan sonra bu bilgilerin public olduğundan mütevellit riotun buna karşı önlem alabileceğini unutmayın.
Adımları tek tek dikkatli bir şekilde uygularsanız çalışacaktır.
Yapicaginiz yöntem bazı anakartlarda ise yaramiyabilir(boot up dan sonra bazı veriler eski haline dönebiliyor, Örneğin Asus ve Gigabyte) Bunun için ekstra adımlar atmanız gerekli.

Gereksinimler
  • Flash bellek
  • Biosunuzun versiyonu
  • Minimum 75 IQ
Az öncede belirttiğim gibi UUID ve Anakart seri numarası işlemlerden sonra normale dönebilir.Bunun için işlemleri yaptikdan sonra kontrol etmeli(gerekirse her restart attığınızda kontrol edin) değişirse tekrar aynı işlemleri uygulayın.

İŞLEMLER
  • Bilgisayarınıza format atın ve geride artık dosya olmadığına emin olun.Size önerim format aticaginiz diski komple bicimlendirin.
  • Anakartinizin başka bir sürüm biosunu google arama yerine yazarak indirin(Aynı sürüm olmadığına emin olun. 2 Adet surum indirin. 1 Adet alt surum 1 Adet ust surum.) Kullanicaginiz USB FAT32 ile bicimlendirin. Bios dosyanizi USB nize atin.
  • Indirdiginiz surumlerden biriyle Biosunuzu flashlayin.
  • Pcnize restart atin.
  • Şimdi diğer surumle biosunuzu tekrar flashlayin.
  • Anakart ayarlarinizdan TPM'i kapatin(Val 5 banini kaldirmak icin)
  • Secure bootu kapatin.
  • HWID numaranizi değiştirin.
  • Anakart seri numaranizi değiştirin.
  • UUID değiştirin.
  • MAC seri numaranizi değiştirin.
  • Disk Volume ID'nizi değiştirin.
UUID ve Seri numarasini degistirmek icin DMI-EDIT kullanabilirsiniz.Programin nasil kullanildigini bilmiyorsaniz googledan ve youtubedan ilgili videolari izleyerek ogrenebilirsiniz.
Spoof islemi bittikden sonra PC'nize restart atin birkez ve eski Seri numarasi ve UUID yi karsilastirin cunku ASUS ve GIGABYTE anakartlarda bu degerler eski haline donebiliyor o yuzden her restartda DMI-EDIT kullanmaniz gerekebilir.
Biosa flash atmak icin ise googledan anakartinizin sitesine giderek ilgili bios surumlerini indirebilirsiniz. Nasil flash atmayi bilmiyorsaniz youtubeden video izleyebilirsiniz.

Dipnot ;
Windows 11 de Vanguard TPM ve SecureBoot'u zorunlu kılabilir. Ondan dolayı işlemlere başlamadan önce bu ikisini kapatıp oyuna girmeyi deneyin girebiliyorsaniz ona göre spoof işlemini başlatın.

Extra Extra Dip Dipnot ; Bu işlem için herhangi bir özel destek sunmayacagim. O yüzden özelden yazılan mesajlara cevap verilmeyecektir. Konuda yapılması gereken adımları yazdım. Bundan sonrası sizde. Eğer yapamıyorsanız sağlık olsun ozaman size göre değilmiş :)

Son düzenleme:
🌟
Donator
Ödüller
12
Aslında Şuan yanlış bilmiyorsam windows 10da bile secureboot istiyor. Bu yöntem bende işe yaramı + windows 11 kullanıyorum efi spoofer ile yine çözüm olmadı.

Seçkin Üye
Ödüller
5
Aslında Şuan yanlış bilmiyorsam windows 10da bile secureboot istiyor. Bu yöntem bende işe yaramı + windows 11 kullanıyorum efi spoofer ile yine çözüm olmadı.
laptop da deniyecegim denemekte fayda var sende dene bence insallah olur..

Ultra Üye
Ödüller
8
format atarak zaten volume id değişiyor ancak volume id ban atmıyor direkt diskdrive seri numaralarına ban atıyor. bu işlemler işe yaramaz yüksek ihtimal.

Üye
My brother, I did everything, you did not untie me, what should I do?

neither false nor fake
Moderator
Ödüller
9
Sosyal
Yararlı olmus tesekkurler, ancak minimum 75iq'da takilan insanlar olacaktır.

aka hernos
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
format atarak zaten volume id değişiyor ancak volume id ban atmıyor direkt diskdrive seri numaralarına ban atıyor. bu işlemler işe yaramaz yüksek ihtimal.

Bu yöntemler kendi bilgisayarımda(Windows10 AMI Bios) bizzat denendi ve çalıştı. Çalışıp çalışmama durumu anakartinizin modeline ve sürümüne göre değişiklik göstermektedir.

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
7
ıq detayı super :D

Süper Üye
Ödüller
10
Hocam sadece biçimlendirdiğiniz diskin volume id değişir, format atarken tüm disklerinizi biçimlendirmiyorsanız volume id sadece C diski için değişir. Diskdrive seri numarası banına gelirsek doğrudan disk numarasına ban atmıyor (rainbow battleye gibi) smbiostan çektiği donanım tanımlayıcı verilere ban atıyor bu yüzden yukarıdakiler çalışmazsa birde efi spoofer yapman ve boot önceliğinde onu birinci olarak ataman lazım, böylelikle windows açılmadan o devreye girip her yeniden başlatmada smbios ayarlarını değiştirecek, raide filan gerek kalmayacak. Raid içinde tek diskle ne yazık ki etkili olmuyor, volumeid raid den bahsediyorum. En az iki aynı özellikte disk olacak ve Raid 0 atman gerekecek ki gerçekten bir raid yapmış ol. Ya da Raide bulaşmayıp efi spoofer ile işi çözeceksin (raidin bile çözemediği banlar olabiliyor)

Ultra Üye
Ödüller
8
Hocam sadece biçimlendirdiğiniz diskin volume id değişir, format atarken tüm disklerinizi biçimlendirmiyorsanız volume id sadece C diski için değişir. Diskdrive seri numarası banına gelirsek doğrudan disk numarasına ban atmıyor (rainbow battleye gibi) smbiostan çektiği donanım tanımlayıcı verilere ban atıyor bu yüzden yukarıdakiler çalışmazsa birde efi spoofer yapman ve boot önceliğinde onu birinci olarak ataman lazım, böylelikle windows açılmadan o devreye girip her yeniden başlatmada smbios ayarlarını değiştirecek, raide filan gerek kalmayacak. Raid içinde tek diskle ne yazık ki etkili olmuyor, volumeid raid den bahsediyorum. En az iki aynı özellikte disk olacak ve Raid 0 atman gerekecek ki gerçekten bir raid yapmış ol. Ya da Raide bulaşmayıp efi spoofer ile işi çözeceksin (raidin bile çözemediği banlar olabiliyor)
bilgim var reis eyvallah. raid yapıp hallediyorum işimi. raidi ise tek disk ile yapıyorum farketmiyor yani.

Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
Çok İşe Yarayacağını Sanmıyorum Riot Disk Numaralara Atıyor Banı

VolbieX
Seçkin Üye
Ödüller
7
knk win11 için o dediklerini bulamadım nasıl yapabılırım

Üye
steamda cs go da yemiştim onu nasıl kaldırabilim acaba

AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.