Çözüldü Valorant HWID ban nasıl kaldırılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Valorant HWID ban nasıl kaldırılır?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Valorant’ta Hwid ban yiyen kişilerin hem hile kullandığı hesapları kapatılır hem de o cihazdan bir süre oyun oynayamaz. Yeni hesap açsa da oyuna giriş yapamıyor. Aşağıda sizler için bir çözüm yolunu anlattım, dediklerimizi uygulayarak banı kaldırabilirsiniz.

Öncelikle tıklayarak Valorant
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
sitesine girin ve sağ üst taraftan giriş yapın

Biraz aşağıda bulunan Bilet Gönder seçeneğine tıklıyoruz

Karşınıza gelen ekranda “Bireysel Askıya Alınma ve Kısıtlamalarla İlgili Konuş” seçeneğini seçiyoruz ve devam ediyoruz

Karşınıza bilet gönderme ekranı çıkacaktır. Buraya hangi tarihte, hangi saatte ve ne yüzünden ban yediğinizi yazıyorsunuz. Ardından bir daha böyle şeyler yapmayacağınızı ve cihaz banının kaldırılmasını istediğinizi...
Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Valorant’ta Hwid ban yiyen kişilerin hem hile kullandığı hesapları kapatılır hem de o cihazdan bir süre oyun oynayamaz. Yeni hesap açsa da oyuna giriş yapamıyor. Aşağıda sizler için bir çözüm yolunu anlattım, dediklerimizi uygulayarak banı kaldırabilirsiniz.

Öncelikle tıklayarak Valorant
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
sitesine girin ve sağ üst taraftan giriş yapın

Biraz aşağıda bulunan Bilet Gönder seçeneğine tıklıyoruz

Karşınıza gelen ekranda “Bireysel Askıya Alınma ve Kısıtlamalarla İlgili Konuş” seçeneğini seçiyoruz ve devam ediyoruz

Karşınıza bilet gönderme ekranı çıkacaktır. Buraya hangi tarihte, hangi saatte ve ne yüzünden ban yediğinizi yazıyorsunuz. Ardından bir daha böyle şeyler yapmayacağınızı ve cihaz banının kaldırılmasını istediğinizi söylüyorsunuz. Bu bilet kısmını kendinize göre ayarlayarak gönderebilirsiniz ve gerisi Riot Games’in inisiyatifine kalmış eğer isterlerse kaldırırlar size de olumlu-olumsuz geri dönüş yaparlar

Olumsuz dönüş aldıysanız eğer birdaha bilet göndermenize gerek yok çünkü otomatik kapanacaktır. bunun yerine cihaz banınızı kaldırabilien hwid spoofer adlı programlarla kaldırabilirsiniz.

Nedir bu hwid spoofer ?
HWID spooferlar 2 türe ayrılır, harici bir exploitli driver kullananlar, direk olarak bios yapımcıların vermiş olduğu toolu kullananlar. Spooferlar kendi içinde rastgele bir ID oluşturup bunu SMBIOS interface dediğimiz bir modul ile bağlantı kurup bunları BIOSun içine aktarır. Tabi dandik bir spoofer ise muhtemelen driver kullanılır ve mavi ekran alırsın. Kaliteli ise BIOSuna kadar değiştirir HWIDını tamamen kaldırır. Spooferin kullandığı şeylere ve pcne bağlı olarak bu kalıcı olabilir. Formatla vb silinmez.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
1. yol anakartının seri numarasını bir şekilde değiştirmen lazım bunun için bazı yöntemler var fakat her marka model anakartlarda işe yaramıyor.
2. yol bios güncellemesi yada eski bir bios sürümüne geçmen lazım.

Tabi bu işlemlerin herhangi birini yaptıktan sonra oyunu tekrar açmadan format atman gerekiyor.

Önemli bir konuda her bios versiyonun için bir ban hakkın var.
Örneğin bios verisiyonun v1.0 ve ban yedin yeni bios versiyonun da v2.0 bundanda ban yediğin zaman tekrar v1.0 dönemezsin çünkü o versiyon artık banlı

Mantığını da anlatmak isterdim ama çok fazla teknik bilgi içeriyor. Kafanı karıştırmak istemem. Ama yine de öğrenmek istersen mesaj atabilirsin. Açıklamaya çalışırım.
Post automatically merged:

Soru: HWID Ban Nedir ?
Cevap: HWID ban donanım banıdır.

Donanım Banı Ne Demek ?
Donanımı ait olan benzersiz bir bilgilerin (örneğin anakart için seri numarası olabilir) sistem tarafından tespit edilerek o bilgiye ait donanımın sisteme erişimini engellemektir.

Soru: Donanım Banın Kaldırılmasının Bir Yolu Var mı ?
Cevap: Evet bazı yöntemler var. Bunlara genel olarak spoofer denen programlar yapabiliyor. Ama bu bazen zor olabiliyor. Çünkü her spoofer her oyun için yada donanım için işe yarayamıyabiliyor.

Soru: Spoofer Nedir ?
Cevap: Donanıma ait bilgilerin değiştirilmesini sağlayan çeşitli yazılımlardır. Yaptığı iş, örneğin anakarta ait seri numaran banlandıysa bu anakartın seri numarasını değiştirir ve sistem sizi artık yeni bir PC gibi algılar.

Soru: Kesin Çözüm mü?
Cevap: Maalesef hayır. Çünkü ban yediğiniz sistemin yada oyunun ne tür bir ban algoritması kullandığını bilmeniz gerekiyor. Bazı sistemler Hard Disk seri numarasına ban atarken bazıları da Anakartın seri numarasına atıyor çünkü Hard Disk seri numarasını yada hard diski değiştirmek anakartı değiştirmekten daha az maliyetli olacaktır.
Valorant da UUID denen Windows da benzersiz ID olarak kullanılan bir numaraya ban attığını görmüştüm. Bu numarayı bir şekilde değiştirip banı kaldırmıştım zamanında. Yani eskiden sadece UUID ye ban atıyordu belki bu değişmiş olabilir.

Soru: UUID nedir ?
Cevap: Belirli bir algoritmaya göre windowsun her PC ye yada cihaza vermiş olduğu benzersiz bir numaradır. Her PC için bu farklı olduğu varsayılır.
Windows bu numarayı oluştururken PC veya cihaza ait bazı özel bilgilerden faydalanarak bu benzersiz UUID numarasını oluşturur. Daha önce araştırdığım kadarıyla bunlardan bir tanesi anakart seri numarası diğeri de BIOS versiyon numarası yani bu ikisinden birini yada ikisini birden değiştirebilirsen UUID de windowsu yeniden yüklediğin zaman UUID değişiyor. Tabi burada önemli olan bir konu daha var. UUID anakartın seri numarası veya BIOS versiyon numarası değiştirmediğiniz sürece istediğin kadar format at değişmez. Algoritması bu şekilde tasarlanmıştır.

Deneyim;
Ben UUID numaramı daha önceden sadece BIOS versiyonumu güncelleyerek banımı kaldırdığımdan bahsetmiştim. Ama bu artık mümkün olmayabilir. Çünkü oyun eskiden sadece UUID numarasını kontrol ediyordu, şuanda hem UUID hem de anakart seri numarasını kontrol ediyorsa yine yakalanacaksın. Çünkü ben UUID değiştirmek için sadece BIOS versiyonumu değiştirdim anakartımı tanımlayan seri numarası hala aynı oyun artık bunu da kontrol ediyor olabilir ve direk tespit yapabilir. Bunun için en sağlıklı yöntem bir şekilde anakart seri numarasını değiştirmek ve hemen sonrasında windowsa format atmak.

Önemli bir konu anakartın seri numarasını değiştirmek bilgisayarınızın yada anakartınızın garanti dışı kalmasına sebep olacaktır!!!
Hatta lisanslı bir windows kullanıyorsanız windowsunuz o anakartı yeni bir anakart olarak görecek ve lisans işlemini doğrulayamayacaktır.

Son düzenleme:
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Bu banı sadece spoofer kullanarak kaldırabilirsiniz. Malesef forumda böyle bir spoofer bulunmamaktadır. Gelirse duyurulur zaten. Ücretli spooferlarda var araştırıp bulabilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
forumda bir kaç farklı yöntem var. onları deneyip kaldıranlar olmuş. onun dışında ücretli spooferlar var. o da %100 kaldırmıyor diye biliyorum verdiğin paraya yazık yani.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Piyasadaki ***** spooflar ve amidewin eğer sistemin uyumluysa , bios update ile kaldırabiliyor . Ya da ücretli spoofer satın alman veya 3 ay beklemen gerekiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...