Çözüldü Valorant oynarken cpu %100 oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
arkadaşlar valorant oynarken alta alıyorum görev yöneticisnde cpu %100 oluyor gpu ise %20 30 larda dolaşıyor cpu bazen %50 iniyor tekrar yükseliyor neyden kaynaklı bu

sistemim :
Hi-Level 480 gb ssd
Intel i3 9100f işlemci 4 çekirdek 3.5 ghz
Asus Phoenix 1050ti 4 gb ekran kartı
asus h310 mf r 2.0 anakart ballistix
8gb ram 2444 mhz

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Merhaba bobyreis456,

Bu Tarz Durumlar Aslında Oldukça Basit Çözümlere Sahiptirler. İşlemcinin Üzerine Yüklenmesinin Sebebi Mevcut Ekran Kart'ını Yorabilecek Kadar Güçlü Olmadığını İbrede Görememesinden Dolayı Mevcut. Eğer Mevcut Kullanımı İşlemciden (CPU) Ekran Kartı'na (GPU) Aktarırsanız Çözüme Ulaşabilirsiniz.

Bildiğiniz Üzere İşlemci'lerin Çoğunda Tümleşik Ekran Kart'ı Bileşeni Mevcuttur. Bilgisayar Henüz Ekran Kart'ına Yük Vermeyi Düşünmez İken, CPU'nun %100 Olmasının Sebebi İşlemci'nin İçindeki Tümleşik Ekran Kart'ını Kullanıyor Olması. Aslında İşlemci'yi Kullanmıyor. Bunu Kavrayabildiyseniz Adım Adıma Çözümlere Geçelim.

Çözüm 1;

Aygıt Yönetici'ne Gelerek Görüntü Bağdaştırıcılarını Açınız. Ardından 1050Tİ'den Başka...
  • Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
darboğaz falan değilmiş beyler valorant işlemciyi çok kullanıyormuş önemli bir şey değilmiş farklı oyunlarda deneyecem.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
darboğaz ne yapcak ekran kartı işlemcisine göre cokmu iyi sanki yada tam tersi bi durummu var benmi göremedim ramdan kaynaklı olabilir valorant işlemci ram odaklı bir oyun ekran katının fazla bi önemi yok

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
arkadaşlar valorant oynarken alta alıyorum görev yöneticisnde cpu %100 oluyor gpu ise %20 30 larda dolaşıyor cpu bazen %50 iniyor tekrar yükseliyor neyden kaynaklı bu

sistemim :
Hi-Level 480 gb ssd
8gb ram 2444 mhz
büyük ihtimalle sorun bıostan hallediliyor bildiğim kadarıyla

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
dostum discord arkada ciddi bir şekilde cpu yiyor. kapatmanı öneririm veya discordddan donanım ivmesini kapatabilirsin (discord kullanıyorsan) veya görev yöneticisinde cpu ayarlama var zaten 4 çekirdek veya 2 çekirdek yapabiliyorsun daha detaylısı youtube'da var izleyebilirsin

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
cpu %100 e normal diyip %30 gpu ya normal değil diyen arkadaşlar hangi bilgiye dayanarak bunu söylüyorlar acaba? valorant zaten cpu ağırlıklı bir oyun %100 kullanması gayet normal çok fazla grafik gerektiren bir şey olmadığı için hele de düşük ayarlarda oynanıyor ise &30 gpu kullanımı da gayet normal yani. gerekmiyor çünkü gerekmediği halde %100 mü kullanması lazım gpu yu. bir anormallik varsa hem grafik tabanlı bir oyuna girer arkadaş bakar gpu kullanılıyor mu kullanılmıyor mu diye

non skeet user
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI

sistemim :
Hi-Level 480 gb ssd
8gb ram 2444 mhz
ayarlardan işlemci odaklı olabilir eğer değilse windows performans yükleyebilirsin

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
sisteminle alakalı format at tekrar dene

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Merhaba bobyreis456,

Bu Tarz Durumlar Aslında Oldukça Basit Çözümlere Sahiptirler. İşlemcinin Üzerine Yüklenmesinin Sebebi Mevcut Ekran Kart'ını Yorabilecek Kadar Güçlü Olmadığını İbrede Görememesinden Dolayı Mevcut. Eğer Mevcut Kullanımı İşlemciden (CPU) Ekran Kartı'na (GPU) Aktarırsanız Çözüme Ulaşabilirsiniz.

Bildiğiniz Üzere İşlemci'lerin Çoğunda Tümleşik Ekran Kart'ı Bileşeni Mevcuttur. Bilgisayar Henüz Ekran Kart'ına Yük Vermeyi Düşünmez İken, CPU'nun %100 Olmasının Sebebi İşlemci'nin İçindeki Tümleşik Ekran Kart'ını Kullanıyor Olması. Aslında İşlemci'yi Kullanmıyor. Bunu Kavrayabildiyseniz Adım Adıma Çözümlere Geçelim.

Çözüm 1;

Aygıt Yönetici'ne Gelerek Görüntü Bağdaştırıcılarını Açınız. Ardından 1050Tİ'den Başka Bir Ekran Kartı Mevcut İse; İsteğe Bağlı: Devre Dışı Bırakabilir - Sürücüyü Kaldırabilirsiniz.

Çözüm 2;

Valorant'a Girin Ayarlardan Grafik Ayarlarına Gelin Mevcut Olan Grafik Kalitesi Düşük Veya Orta Düzey İse Ekran Kartına Yüklenmesi İçin Yüksek Grafik Seçeneğini Seçiniz. Yüksek Delay,Detay,Gölgelendirme vs.Ekran Kartı'ndan Başka Tümleşik Hiçbir Ekran Kartı Bu Yükleri Taşıyamayacağından Yükü Ekran Kart'ınıza Yönlendirecektir.

İsteğe Bağlı;

DriverBooster İndirerek Driver'larını Komple Güncelleyiniz. Böylelikle Sürücüsel Nedenlerle CPU Kullanımına Giden Sistem GPU'ya Başvuracaktır.

İyi Eğlenceler.

Çözüm
Alternatifçi
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Görev yöneticisinden bir bak belki virus kapmıştır onu da temizlersin.

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Kardeşim virüs girmiş bilgisayarına format at denir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...