Valorant oynarken PC kapanıyor donuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar VALORANT oynarken aniden PC donuyor veya kapanıyor bunlar olmuyorsa bile FPS çok düşüyor normalde 280 - 300(20 - 30 a kadar düşüyor)
Nedeni ne olabilir ve nasıl çözerim.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayar Bilgilerim;
Windows 10 Home 22H2 x64
AMD Ryzen 7 3700X 3.60 GHz
16 GB RAM
NVIDIA Geforce RTX 2080 Ti

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Daha önceden internetten bilmediğin bir dosya indirdiysen virüs bulaşmış olabilir arkada mining falan yapıyorsa geçmiş olsun format atabilirsin kendin basit bir şey
Post automatically merged:

Ha bide söylemeyi unuttum ayarlarda fps kısıtlaması açıksa kapat onları fpsini kısıtlar ve güç seçenekleri ekleyip yüksek performansta yapabilirsin çok fazla metod var bunun için

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Daha önceden internetten bilmediğin bir dosya indirdiysen virüs bulaşmış olabilir arkada mining falan yapıyorsa geçmiş olsun format atabilirsin kendin basit bir şey
Post automatically merged:

Ha bide söylemeyi unuttum ayarlarda fps kısıtlaması açıksa kapat onları fpsini kısıtlar ve güç seçenekleri ekleyip yüksek performansta yapabilirsin çok fazla metod var bunun için
Grafikler en düşükte Bütün kısıtlamalar kapalı ve mining yapmıyorum ek olarak zaten bilgisayarımı yeni formatladim ve format sonrası böyle oldu.sadece CHROME ve VALORANT indirdim başka hiçbir şey indiremedim.
Format dosyasınıda emin ol olabilecek en güvenli yerden indirdim(Microsoft Windows İSO Downloader)

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Grafikler en düşükte Bütün kısıtlamalar kapalı ve mining yapmıyorum ek olarak zaten bilgisayarımı yeni formatladim ve format sonrası böyle oldu.sadece CHROME ve VALORANT indirdim başka hiçbir şey indiremedim.
Format dosyasınıda emin ol olabilecek en güvenli yerden indirdim(Microsoft Windows İSO Downloader)
pc nin termal macunu kurumuş olabilir veya fanını tozlar kaplamış olabilir o yüzden pc çok ısınıyor ve kendini kapıyor olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kardeşim bilmiyorum çözermi sorununu ama bende de oluyor du pc kilitleniyordu resetlemek zorunda kalıyordum kasadan Denetim Masası/Donanım ve Ses / Güç seçeneklerinde dengeli değilse onu işaretleyip denersen belki olur ben öyle yapmıştım

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar VALORANT oynarken aniden PC donuyor veya kapanıyor bunlar olmuyorsa bile FPS çok düşüyor normalde 280 - 300(20 - 30 a kadar düşüyor)

Bilgisayar Bilgilerim;
Windows 10 Home 22H2 x64
16 GB RAM
Sıcaklık durumu ne işlemcinin filan .

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
kanka aynı sorunu bende yaşadım birden kapanıyordu termal macun yaptırdım sıfırdan şuan sıkıntısız

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ssd inde veya hardiskinde bir sorun olabilir sallanma veya titreşimden kaynaklı olarak zamanla sorun oluşmuş olabilir bence depolama bişrmini kontrol etmelisin

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI

Bilgisayar Bilgilerim;
Windows 10 Home 22H2 x64
16 GB RAM
fps dropmu oluyor ? bende de bazen bu problem oluyordu sürücüleri tamamen güncelledikten sonra güzel bir temizlik yapınca sııkıntı kalmadı

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
AZ önce bir bilgisayarcı tarafından kontroller sağlandı Windows'un kurulu olduğu SSD(C:) diski bozuk değil ama gevşekmiş onu hallettik bilgisayar yine de kapanıyor bilgisayarcı sorunun SSD'den olabileceğini söyledi yeni bir SSD almamız gerekiyor ama ondan önce diğer disk ve sürücüleride kontrol edecekmiş onları yaptıktan sonra haber verecek bana
Ama galiba Kapanma sorunu çözülse bile FPS DROP yaşanır yine büyük ihtimalle.Onun için de ztn adam hallettikten sonra FPS DROP kendi kendine hal olurmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...