Vanguard'ın bilgisayardaki ekran görüntüsünü alması KVKK'ye aykırı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4FORTIORI
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Dün akşam yabancı bir YouTuber arkadaşımızın videosuna denk geldim. Anladığım kadarıyla videoda anlattığı olay şöyle geçiyor: Bu arkadaş, bir sebepten ötürü Valorant'ta ban yiyor ama çocuğun dediğine göre herhangi bir cheat falan kullanmamış. Riot'a biletler atıyor, tartışıyorlar falan hikaye uzuyor. Ufak bir araştırma sonucunda bu çocuk Vanguard'ın ekran fotolarını depoladığını öğrenip Riot Games'e yazıyor ve evet, Riot Games de bunu doğruluyor ama bunda telaş edilecek bir şey olmadığını söyleyip "sadece 14 gün elimizde tutuyoruz" diyor.

Çocukta tabii, madem ekran fotoları var klasörlerimin falan; bilgisayarımda herhangi bir cheat olmadığını da biliyorsunuz gibi şeyler diyor ama sonuçta banı kalkmıyor. Sonrasında ben de kendi çapımda ufak bir araştırma yaptığım zaman evet, Vanguard maalesef bilgisayarımızda yaptığımız işlemlerin ekran fotoğrafını alıp 14 gün depoluyormuş.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
tıklayıp Onedio'dan paylaşılan bir gönderiye de bakabilirsiniz.

Kafama takılan asıl sorun şu: Benim evimdeki PC ile hem oyun oynuyorum hem ufak çaplı Home Office şirketim var, çalışıyorum e-ticaret ve grafik tasarım üzerine. Abi, benim harici diskimde accounts diye bir klasör ve o klasörün içinde metin belgeleriyle ödemelerim, kart bilgilerim, alacaklı olduğum hesaplar, telefon numaraları falan yazıyor. Vanguard da olsa arkasında Riot Games de olsa ne olursa olsun, abi nerede şimdi kişisel verilerin korunma kanunu (KVKK)? Ben bunu merak ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Okumadan geçtiğimiz kullanıcı sözleşmesinde bu durum muhtemelen belirtilidir. Yapacak bir şeyimiz yok gibi. Riot Games ufak çaplı şirket değil, işini şansa bırakmaz.

4FORTIORI
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Birde bir sorun daha keşfetmiş olabilirim. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıya bırakırım bu özelliklerde olan bilgisayarıma değil virüs, zararlı olabilecek, şüphe uyandıran en ufak şeyi bile download etmem tanımadığım USB'yi bile takmam düzenli ve tertemiz bi bilgisayarımdır.

Bu sistem evimde (Home Office Bilgisayarı) kullandığım için hilesiz hurdasız Valorant ve Lol oynuyorum. Ama ne zaman Valo ve Lol kursam bilgisayarım ufak çaplı salaklaşıyor durduk yere oyunda hata veriyor yada istemci hatası. Çoğu zaman valo'da siyah ekran alıyorum. Abi aynı bilgisayarda cyberpunk, elden ring vb. gibi oyunları grafik ayarları extreme yapıp oynuyorum gram kasılma çatırtı patırtı yok. Sonrasında bu bilgisayarımda Riot oyunlarını kurmayı bıraktım şuan nokta hatasız çalışıyor. Burda acaba vanguard'ın bir sebebi mi yoksa başka bir şey mi var bilmiyorum

İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X3D 4.20 Ghz 16 Çekirdek
Anakart: Asus Rog Strix X670E-A Gaming 6400mhz(OC)
Ram: Corsair 64GB(2x32) 6000mhz
Ekran Kartı: Asus GeForce RTX 4070 Ti TUF Gaming
M2: Samsung 2TB 990 PRO
Power Supply: Asus 850W ROG Loki 850P SFX-L Gaming 80+ Platinum
Kasa: Cooler Master HAF700 EVO Beyaz
Sıvı Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML360
Fanlar: Corsair iCUE QL120 RGB 120mm Fan
Monitör: BenQ Zowie 24.5" XL2546K 0.5ms 240hz

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
knk muhtemelen sözleşmede var eğer olmasa riotun bi tarafı yemez öyle habersiz onaysız ss almak saklamak bunu biz onaylıyoruz zaten ne kadar olursa olsun onayladın sen ve bitti artık yetki onlarda

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
@atalayycan, aldığınız hata için oyun sorunları destek kategorisinde konu açabilirsiniz. Bakmak isteriz. :)

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kanka oyunu oynamak istiyorsan sözleşmeyi kabul edersin adamlar ekler bir madde. Ben LoL'e vanguard geldiğinden beri Riot Games'i bıraktım diyebilirim direkt. Tabii benim nedenim başka orası ayrı

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Okudum onaylıyorum kısmına tıkladığınız zaman zaten iş işten geçmiş oluyor okuyup imzalanması gerekiyor.Ayrıca böyle birşey ortaya çıktığı için dava açanlar olucaktır elbet beklemekte fayda var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...