4FORTIORI
Onaylı Üye
Dün akşam yabancı bir YouTuber arkadaşımızın videosuna denk geldim. Anladığım kadarıyla videoda anlattığı olay şöyle geçiyor: Bu arkadaş, bir sebepten ötürü Valorant'ta ban yiyor ama çocuğun dediğine göre herhangi bir cheat falan kullanmamış. Riot'a biletler atıyor, tartışıyorlar falan hikaye uzuyor. Ufak bir araştırma sonucunda bu çocuk Vanguard'ın ekran fotolarını depoladığını öğrenip Riot Games'e yazıyor ve evet, Riot Games de bunu doğruluyor ama bunda telaş edilecek bir şey olmadığını söyleyip "sadece 14 gün elimizde tutuyoruz" diyor.
Çocukta tabii, madem ekran fotoları var klasörlerimin falan; bilgisayarımda herhangi bir cheat olmadığını da biliyorsunuz gibi şeyler diyor ama sonuçta banı kalkmıyor. Sonrasında ben de kendi çapımda ufak bir araştırma yaptığım zaman evet, Vanguard maalesef bilgisayarımızda yaptığımız işlemlerin ekran fotoğrafını alıp 14 gün depoluyormuş.
Kafama takılan asıl sorun şu: Benim evimdeki PC ile hem oyun oynuyorum hem ufak çaplı Home Office şirketim var, çalışıyorum e-ticaret ve grafik tasarım üzerine. Abi, benim harici diskimde accounts diye bir klasör ve o klasörün içinde metin belgeleriyle ödemelerim, kart bilgilerim, alacaklı olduğum hesaplar, telefon numaraları falan yazıyor. Vanguard da olsa arkasında Riot Games de olsa ne olursa olsun, abi nerede şimdi kişisel verilerin korunma kanunu (KVKK)? Ben bunu merak ediyorum.
Çocukta tabii, madem ekran fotoları var klasörlerimin falan; bilgisayarımda herhangi bir cheat olmadığını da biliyorsunuz gibi şeyler diyor ama sonuçta banı kalkmıyor. Sonrasında ben de kendi çapımda ufak bir araştırma yaptığım zaman evet, Vanguard maalesef bilgisayarımızda yaptığımız işlemlerin ekran fotoğrafını alıp 14 gün depoluyormuş.
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
tıklayıp Onedio'dan paylaşılan bir gönderiye de bakabilirsiniz. Kafama takılan asıl sorun şu: Benim evimdeki PC ile hem oyun oynuyorum hem ufak çaplı Home Office şirketim var, çalışıyorum e-ticaret ve grafik tasarım üzerine. Abi, benim harici diskimde accounts diye bir klasör ve o klasörün içinde metin belgeleriyle ödemelerim, kart bilgilerim, alacaklı olduğum hesaplar, telefon numaraları falan yazıyor. Vanguard da olsa arkasında Riot Games de olsa ne olursa olsun, abi nerede şimdi kişisel verilerin korunma kanunu (KVKK)? Ben bunu merak ediyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri: