VB.NET Çalışan Başka Programa Veri Gönderme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Herkese kolay gelsin. Ben bir dosya üzerinde çalışıyorum, sizlere sormak istediğim şey şudur;
Benim kodlamış olduğum programım aracılığı ile başka çalışan programa veri göndermek ve almak istiyorum. Örnek vermek gerekirse;

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Yukarıda vermiş olduğum resim üzerinden açıklamak gerekirse, ben kendi programımda textboxlara ne yazarsam yukarda örnek olarak verdiğim programda ki textboxlara göndermesini istiyorum veya resimde ki programda textboxlara girilen yazıları kendi programıma çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Herkese kolay gelsin. Ben bir dosya üzerinde çalışıyorum, sizlere sormak istediğim şey şudur;
Benim kodlamış olduğum programım aracılığı ile başka çalışan programa veri göndermek ve almak istiyorum. Örnek vermek gerekirse;

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Yukarıda vermiş olduğum resim üzerinden açıklamak gerekirse, ben kendi programımda textboxlara ne yazarsam yukarda örnek olarak verdiğim programda ki textboxlara göndermesini istiyorum veya resimde ki programda textboxlara girilen yazıları kendi programıma çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Amacınızın zararlı veya kötü niyetli olmadığını varsayarak; eğer açık olan diğer program geçerli bir Win32 uygulaması ise, ilgili uygulamanın ana penceresinde (MainWindow) bulunan kontrollerden veri almak için öncelikle WinSpy++ veya Spy++ gibi bir programla hedef uygulamadaki (uygulamanın penceresindeki) kontrolün Handle değerini belirlemek (hWnd) ve buna göre API kullanarak diğer uygulama ile iletişim kurmak gerekir.

Bu kaynaklar ile sonuca ve varmak için gerekli çıkış noktası sağlanmış olabilir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Amacınızın zararlı veya kötü niyetli olmadığını varsayarak; eğer açık olan diğer program geçerli bir Win32 uygulaması ise, ilgili uygulamanın ana penceresinde (MainWindow) bulunan kontrollerden veri almak için öncelikle WinSpy++ veya Spy++ gibi bir programla hedef uygulamadaki (uygulamanın penceresindeki) kontrolün Handle değerini belirlemek (hWnd) ve buna göre API kullanarak diğer uygulama ile iletişim kurmak gerekir.

Bu kaynaklar ile sonuca ve varmak için gerekli çıkış noktası sağlanmış olabilir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim.
cevap için teşekkür ederim herhangi bir kötü yazılım için sormuyorum zaten kendimin başka yazılımına ulaşmak için soruyorum :D vb.net sekmelerinde bir türlü göremedim winSpy++ acaba ayrıca bir yükleme yapmam mı gerekiyor

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum C++ dosya işlemleri için fstream kütüphanesinde yer alan ifstream ve ofstream komutlarını kullanabilirsin.Direk text dosyasına çıktı verme alma gibi işlemleri yapabilirsin.

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
bu video bi örnek istersen kendine göre ayarlarsın.

veya başka pc mysql yoluyla sitene gönderecek sende siteden textboxa çekeceksin.

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Dostum C++ dosya işlemleri için fstream kütüphanesinde yer alan ifstream ve ofstream komutlarını kullanabilirsin.Direk text dosyasına çıktı verme alma gibi işlemleri yapabilirsin.
Hocam Vb.Net de nasıl oluyor acaba hangi kütüphaneden yararlanmam gerekiyor
Post automatically merged:

bu video bi örnek istersen kendine göre ayarlarsın.

veya başka pc mysql yoluyla sitene gönderecek sende siteden textboxa çekeceksin.
Direk kendi programıma diğer programda ki textten veri çekmek istiyorum

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Process.Start(programyolu,"Merhaba")

diğer programın loadına eklenecek kod

dim mesaj as string = Command()

textbox1.text=mesaj
yada
msgbox(mesaj)

eğer program açıkken yollamak istiyorsan yani kapalıyken açıp değilde program zaten açıksa ve sürekli veri yollamak istiyorsan pc de bir yere txt belge açtırır oraya yollar diğer programdan çektirirsin en basit mantıkta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...