Vb. net ".exe" ismi random yapılabilir mi_?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar. vb. nette form ismini random yapabiliyoruz (sürekli değişen). bunu .exe içinde yapabilirmiyiz?
ör: chrome.exe yi çalıştırdığımızda, görev yöneticisinde ismi sürekli değişsin istiyorum. "chrome" yerine sürekli değişen "klhdhtfdj65ft4jf4jtf4jf6tj4tfj44ftj4" böyle birşeyler yazacak. bunu yapabilen bir kod varmı, bilgisi olup yardım edeceklere teşekkürler

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kod:
 Dim strr As String = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789"
    Dim ra As New Random
    Dim sbc As New StringBuilder

Private Sub isimdegis()
        Dim Info As New ProcessStartInfo()
        Info.Arguments = "/C ren " & IO.Path.GetFileName(Application.ExecutablePath) & " " & sbc.ToString & ".exe"
        Info.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden
        Info.CreateNoWindow = True
        Info.FileName = "cmd.exe"
        Process.Start(Info)
    End Sub
    Private Sub Form1_Closing(sender As Object, e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles MyBase.Closing
        For i As Integer = 1 To 20
            Dim idx As Integer = ra.Next(0, 35)
            sbc.Append(strr.Substring(idx, 1))
        Next
        isimdegis()
    End Sub

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Bende de var bir tane bulursam buraya bırakıcam bakiyim

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Kod:
 Dim strr As String = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789"
    Dim ra As New Random
    Dim sbc As New StringBuilder

Private Sub isimdegis()
        Dim Info As New ProcessStartInfo()
        Info.Arguments = "/C ren " & IO.Path.GetFileName(Application.ExecutablePath) & " " & sbc.ToString & ".exe"
        Info.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden
        Info.CreateNoWindow = True
        Info.FileName = "cmd.exe"
        Process.Start(Info)
    End Sub
    Private Sub Form1_Closing(sender As Object, e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles MyBase.Closing
        For i As Integer = 1 To 20
            Dim idx As Integer = ra.Next(0, 35)
            sbc.Append(strr.Substring(idx, 1))
        Next
        isimdegis()
    End Sub
sağol, isim değiştiriyor ama tam olarak aradığım kod değil. görev yöneticisini açıp baktığımda orda isim yine aynı değişmemiş duruyor. görev yöneticisnde görünen isim sürekli değişsin istiyorum, mümkünmü bu

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sağol, isim değiştiriyor ama tam olarak aradığım kod değil. görev yöneticisini açıp baktığımda orda isim yine aynı değişmemiş duruyor. görev yöneticisnde görünen isim sürekli değişsin istiyorum, mümkünmü bu
Bak diyelimki msn üzerinde yapmak istiyorsun msnmsgr.exe bu o uzantıyı açtığın dosayadan alır yani
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe yi açar msn sen ismi
C:\Program Files\Windows Live\Messenger\deneme.exe yaparsan msni açarken o exeyi açar ve görev yöneticisinde deneme.exe olarak görünür. Bu benim bilgim kolay gelsin
Bunu Üstteki Kodlar İle Uyarlayabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Bunu Üstteki Kodlar İle Uyarlayabilirsin
ok sağol ama istediğim bu değil işte. msn.exe yi açtık diyelim görev yöneticinden bakınca msn.exe, djgdkjldkjg54454.exe... 545h45f4thfth.exe vb. diye durmadan isim değiştirecek, istediğim bu

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
normalde değişmesi lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...