VB.NET Program Güncellemesi Nasıl Yaptırabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
9 HİZMET YILI
Vb.netle program güncelleme işlemini nasıl yaptırabilirim.Bir ftp hesabım var oraya güncel program setupunu atıcam.Programı kullananlar programın güncelleme menüsü var diyelim.Ordan programın güncelliğini kontrol edip ordan eğer güncel değilse indiricekler.Program üzerinden internet sitesini yönlendirip ordan elle indirilmicek.Bir örnekle anlatıcak olursam mesela program
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
adlı siteden deneme setupunu indirdi.indirdiği yer geçici klasörlerin olduğu, çalıştıra %temp% yazarak giriş yaptığımız temp klasörüne indirdi orda çalıştırıcak.Ve güncel dosyaları değiştirmiş olacak.Ben Setupu sessiz kurulum olarak ayarlarım.Sadece program üzerinde indirme işlemini ve indirdiği yerdeki dosyayı açmayı gösterebilirmisiniz.Dikkat edilmesi gereken yer çalıştıra %temp% yazarak giriş yaptığımız temp klasörüne indiricek programı.

Olayı anlattım.Yardım edin lütfe.Şimdiden teşekkürler Seviliyosunuz MemoryHackers Ailesi.

I'm the Boss
Ultra Üye
9 HİZMET YILI
kARDEŞ şimdi çok farklı yöntemleri var bir downloader yapmak istiyosaan bunu n videolarını bulabilirsin
Ama en basitinden version sürümünden update yaptırmak isityosan bir webbrowser ekleyip internetteki yazıyla
if else yaptırcan bunuda bulabilirsin google a biraz daha açıklayıcı kelimeler yaz ;)
senin dedğin ileri boyut :

Üye
9 HİZMET YILI
Zaten biraz ileri olmasını istiyorum yaptığım programda o şekilde downloader felan değil kardeşim yukarıda herşeyi anlattım.Onun gibi birşey yapmak istiyorum.Skype adresimi versem gelsen biraz konuşalım olurmu?Lütfen

I'm the Boss
Ultra Üye
9 HİZMET YILI
Ghostmanss' Alıntı:
Zaten biraz ileri olmasını istiyorum yaptığım programda o şekilde downloader felan değil kardeşim yukarıda herşeyi anlattım.Onun gibi birşey yapmak istiyorum.Skype adresimi versem gelsen biraz konuşalım olurmu?Lütfen

yaw kardeşim tempe indirsin ama millet tempten açmasın Kendisi açsın bu daha yi olur mesela kolay kolay ***** atamazlar (taki anlayana kadar )
Bunun gibi yapailirsin eğer yok abicim bebim program ownload işlemi yapmasın ama tempte çalışsın istiyosan bunun süper bi yöntemini biliyorum ;)
Özel mesaja gelebilirsin
Neyse bak mesela benim şu loaderım tempte çalıştıyırıyo :) Fspwfu-uMw8
İStersen bunu n gibi bişiy yapıp vede üstüne update kontrolü yaptırabilirsin

Alkoholisch
Emektar Üye
Ödüller
13
9 HİZMET YILI
kardeşim siteden indirmek sıkıntılı biraz dropbox kur dropboxa at dropboş linkinin www. yerine dl. yap :) sonra bi sitede version.txt diye bunları değişken olarak yap bide değişken olarak programın versiyonunu oluştur.
"if version(programın versiyonu) < guncelversion(güncel versiyon) Then
Msgbox "Programın versiyonu Eski Güncelleniyor!!!"
Download (Bunun için ayrı bi sub oluşturup belirtmelisn gerekli bilgileri)
Application.Exit
Else
Msgbox "Güncel"
Bunun gibi bişeyler yapabilirsn...
DİPNOT:Nasıl programın yeni versiyonun koyucam diyorsan dropboxa attığın dosyayla aynı adda bi dosya at ve değiştir linki değişmez...

Üye
9 HİZMET YILI
CrySpawner' Alıntı:
kardeşim siteden indirmek sıkıntılı biraz dropbox kur dropboxa at dropboş linkinin www. yerine dl. yap :) sonra bi sitede version.txt diye bunları değişken olarak yap bide değişken olarak programın versiyonunu oluştur.
"if version(programın versiyonu) < guncelversion(güncel versiyon) Then
       Msgbox "Programın versiyonu Eski Güncelleniyor!!!"
       Download (Bunun için ayrı bi sub oluşturup belirtmelisn gerekli bilgileri)
       Application.Exit
  Else
       Msgbox "Güncel"
Bunun gibi bişeyler yapabilirsn...
DİPNOT:Nasıl programın yeni versiyonun koyucam diyorsan dropboxa attığın dosyayla aynı adda bi dosya at ve değiştir linki değişmez...

Allah razı olsun kardeşimde tek sıkıntım koda dökemiyorum özlden bana bunları kod olarak atarmısın sadece indirmek için.Kontrol işlemini hallettimde program üzerinden güncelleme için indir butonunun kodlarını özelden atarsan sevinirim hani tam fazla kodlama bilmiyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...