Vb Net Yeni Dosya Kurma Ve Yönlendirme Yardım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MutemadiyenYT
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar, 2 gündür araştıyorum ama bir sonuç elde edemedim.

Projemde Resources dosyasından bir exe programını çalıştırıyorum. Ama Bu Program bir dll dosyası kullanıyor ve başka sürümleride var. Ben projemde bu programın sürümü seçenek ile yapıp kişinin hangi seçenekteki sürümü istiyorsa o sürüm yüklensin diye bir projem var. Ben Resources de dediğim gibi o program bir dll kullanıyor diğer sürümleride o dll kullandığı için diğer sürümü açınca bu dll eski sürümün olduğu için eski sürümü açıyor yeni sürüm exesi.

O yüzden yeni sürüm için Resources ten ayrı bir klasör oluşturdum. Ama vbnette bu klasörün yolunu belirtemedim. Şöyle belirtemedim Resources gibi Yaptığım projenin içine eklenmesini istiyorum Örnek verirsem,

C#:
        On Error Resume Next
        Dim yol As String = Application.StartupPath & "\program123.exe"
        IO.File.WriteAllBytes(yol, My.Resources.program)  // bu programın .dll si program.dll
        If IO.File.Exists(yol) Then Process.Start(yol)

Bunun gibi şöyle yapmak istiyorum resources gibi klasör oluşturup bu programın yeni sürümünü o dosyaya aktarıp bu yol gösterimi gibi onuda böyle göstermek istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.!​

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
.net reactor kullanarak dlleleri exeye göm ondan sonra resourceye koy eğer dll .net dll ise olur deilse olmaz

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Ne alakası var yav?
sen dllleri exeye göre çıkarmak istemiyormusun sana söyledigim yöntem ile cıkarmadan direk exeye göm işte ondan sonra programın resourcesine kou programı resourcesten cıkarınca direk açtır olur biter
Not yani o yazıyı tam olarak okuyamadım cok uzun xD anladıgım bu eğer yanlış anlamışsam obur yorumu editlerim orda çözümünü koyarım yine

Üye
8 HİZMET YILI
Nasıl Konu AçacaĞımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz

ѕweeтнαcĸ
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Sanırım sana yardım edecek kişiyi tanıyorum, @cylops buraya bekleniyorsunuz :D

Üye
8 HİZMET YILI
.net reactor kullanarak dlleleri exeye göm ondan sonra resourceye koy eğer dll .net dll ise olur deilse olmaz

CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
Aman ama
Sanırım sana yardım edecek kişiyi tanıyorum, @cylops buraya bekleniyorsunuz :D
n nereye geldik? Neyse şimdi dll i resourceye göm. Ardından her yeni versiyon seçildiğinde file exists kontrolü yap yani dosya var mı? Kontrolü. Dll leri şöyle ayır:
Dlladı1.dll
Dlladı2.dll
Dlladı3.dll

Ardından ise versiyona göre bu dll leri dışarı çıkartıp atıyorum kişi versiyon 3 seçtiyse Dlladı3.dll i dışarı ver. Ardından file rename fonksiyonunu kullanarak Dlladı3.dll in adını Dlladı olarak değiştirt. Böylece versiyona göre ayırmış olursun. Kişi başka bir versiyon seçtiğinde application.startuppath de Dlladı na baksın if file exist ardından varsa silsin yoksa Gerekli versitone göre yukarıda anlattığım gibi dll i dışa versin. Evde değilim kodu atamam ama bu mantığı gönderdim. Söylediğim kodların hepsini tek tek yazarak istediğin sonucu elde edebilirsin. İyi Günler!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...