Veri Yürütme Engellemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Veri Yürütme Engellemesi (DEP), Windows işletim sistemi tarafından sunulan bir güvenlik özelliğidir. Bu özellik, bilgisayarınızda çalışan yazılımların, bellek bölgelerindeki verileri yürütmesine engel olur. Bu, kötü amaçlı yazılımların bellek bölgelerini hedef alarak sisteminize zarar vermesini önler.

DEP, işletim sistemi ve bazı uygulamalar tarafından kullanılan bellek bölgelerini korur. Ancak, bazı eski yazılımlar ve sürücüler DEP ile uyumlu değildir ve bu nedenle DEP'nin etkinleştirilmesi bu yazılımların çalışmasını engelleyebilir.

DEP, Windows işletim sistemi tarafından varsayılan olarak etkinleştirilir, ancak kullanıcılar DEP'nin hangi programlarda çalışacağını yapılandırabilirler. DEP'nin yapılandırması, "Sistem Özellikleri" penceresindeki "Gelişmiş" sekmesinde yapılabilir. "Performans" bölümündeki "Ayarlar" düğmesine tıklandıktan sonra "Veri Yürütme Engellemesi" sekmesi seçilir. Bu sayfada, DEP'nin hangi programlar için etkinleştirileceği veya devre dışı bırakılacağı yapılandırılabilir.

DEP, bilgisayarınızın güvenliği için önemli bir özelliktir ve etkinleştirilmesi önerilir. Ancak, uyumsuz yazılımların sorun çıkarması durumunda, DEP'nin yapılandırması değiştirilebilir veya programlar DEP listesinden çıkarılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...