vodafone 50mbps olan paket yavaşlama sorununu çözdüm!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Arkadaşla 26 eylülde vodafone internet bağlatmıştık ve en fazla 27 veriyordu. Müşteri hizmetleri arıza kaydı oluşturdu ve 3 gün sonra gelip baktılar. Elektrikçinin gelip kabloları düzeltmesi gerek dedi. Elektrikçiye sorduk yeni kablo çekmemiz gerek, en az 500 lira dedi. Tabi biz bunu kabul etmedik. 1 hafta sonra aklıma modemin yerini değiştirebileceğim fikri geldi. Önceden gelmemesinin sebebi interneti kurmaya gelen vatandaşlar içerden bağladıkları için bende içerden bağlamayı bilmediğim için uğraşmadım. Sonra bugün aklıma koydum ben o interneti düzelteceğim. Vdsl kablo, prizdeki kablolara bağladıkları için bende modem kutusunun içinden çıkan telefon kablosuyla denedim. Sonra tek tek odalarda ki prizlere interneti bağladım. İlk aşamada internet uzun bir süre gelmedi. Bende priz kapağını çıkartıp öyle taktım ve 2 dk sonra geldi. Eskisine göre daha iyi veriyordu ama 28 vermişti. Bende diğer odaya taktım orada tam 51mbps internet gördüm upload hızı da 5mbps idi.

Arkadaşlar kısacası başkalarını bekleyip zaman kaybedeceğinize kendiniz sorunu çözmeye odaklanın. Belki de sorun altyapınızdadır. Bunu bahane olarak görebilirsiniz ama kablolar birazcık yamulsa bile acayip bir şekilde hız kaybı olabilir.

1.png

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
şuana kadar çok fazla paket ve firma değiştirdim hiçbiri iddia ettiği hızı vermedi bunun bir çözümünün olduğunu düşünmüyorum

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
internet hızları size maksimum alabileceğiniz hızı verir fakat senin alt yapın o hıza çıkamayabilir

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Arayüzünden sadece 3g yi seçmeyi unutma onun dışında yardımcı olamayacağım.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
wifi ile kablo arasında fark var mı? wifi modelindende olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
superonline 100mbs kullaniyorum 10 mb/s indirme yapiyor valla :D

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Genelde bu kampanyaların sözleşmelerinde 50 mbps diye bağırsalarda bir yerde "50mbps'ye kadar" diye bir ibare vardır. Bir süre sonra sana "yeni bağlandığı için böyle" yerine "alt yapın bunu destekliyor" demeye başlayacaklar. Alt yapını diğer hizmet sağlayıcılarından bir ölçtür, maksimum kaç alabileceğini bir gör. Eğer 50mbps üstünde bir değer görürsen vodafone tarafında baskı yap. Alt yapım destekliyor neden alamıyorum eğer anlaştığımız hızı vermeyecekseniz üyeliğimi iptal edeceğim tarzında bir konuş. Düzelmezse sana en yüksek alt yapıyı sağlayan servis sağlayıcısıyla anlaşma yap. Aylardır bu tarz şeylerle uğraşıyorum denemediğim yol kalmadı. İşe hakim olmadığın sürece orda söylenen şeylerle ortada kalıyorsun.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
onlar sana maximum verebileceği hızı sunuyorlar , benimde ögrenci evimdeyken 50mbps 'lık paket almıstım fakat hızım 9'u geçmiyordu . Böyle mini dolandırıcılıkları oluyor malesef

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
arayüzünden 3g yi seçmeni öneriyorum başkada birşey bilmiyorum vodofone kullanmadım

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
vodafone bağlatmak çok yanlış bir seçim olmuş turkneti öneririm

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
vodafone öyle kanka altyapılarında ne hikmetse her zaman bir sıkıntı var ben bir ara 16mbps kullanıyordum 8mbps veriyorlardı csde 190ping falan oynuyordum sonra türk telekoma geçtim 100mpbs kullanıyorum şuan önerim ttye geçmen

Üye
3 HİZMET YILI
Vodafone kullanıyordum 2 sene öncesine kadar o kadar bilgisizler ve ilgisizlerki çıldırmak üzereydim taahhüt bitince TurkNete geçtim ve rahatladım.

Ben Yenilmemeyi Temsil Ederim
Seçkin Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
arkadaşlar 3 gün önce vodafone 50mbps olan paketi bağlattık. Modem: Vodafone h300s modem. En fazla alabildiğim maksimum hız 28mbps upload ise en fazla 1mbps yi gördüm. Müşteri hizmetlerini aradık. İnterneti yeni bağlattığınız için internet yavaş. Bir kaç gün içerisinde düzelir dediler. Ama düzelen bir şey yok. Sizce sıkıntı modem demi? Yoksa vodafone demi? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Çözen arkadaşlar varsa lütfen yardım etsinler.
Bide modemin arayüzüne girdiğimde aşağıdaki fotoğraftaki 31.1 Mbit/s ve 1.2 Mbit/s olan yer bize verilen hızımı temsil ediyor acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 79000
bir çözümü yok hiçbir firma sunduğu internet hızını vermez vermez

Griffin Premium
Ödüller
13
Sosyal
7 HİZMET YILI
1000 mbs internet paketi kullanıyorum wifi ile 360 450 hızlar alıyorum kablolu 950 900 falan kablosuz deniyorsan ondan olabiliyor bende ondan dolayı öyle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...