kwamanda
Süper Üye
Selamlar dostlar , bildiğiniz gibi VPN çoğumuzun vaz geçilmezidir
VPN'yi bilmeyenler için açayım biraz ;
VPN : internete başka bir IP adresi üzerinden bağlanmanızı sağlayan hizmettir. VPN, bağlantınızı güvenli hale getirir ve herhangi bir ağa bağlanırken sizin bağlantınızı şifreler ve kimliğinizin bulunamamasını sağlar.
Ama artık güvende değiliz gibi gözüküyor
VPN bağlantılarını izleyebildikleri bir güvenlik açığı olduğunu açıkladı. Açık tüm VPN hizmetlerinde kullanılabiliyor ve oldukça etkileyici olarak görülüyor.
Araştırmacılar, Linux, Android, macOS ve diğer Unix tabanlı işletim sistemlerini etkileyen ve hacker'ların VPN bağlantılarını izleyebildikleri bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koydu.
Breakpointing Bad araştırma ekibinin üç üyesinden biri olan William J. Tolley ;
Bu açık, TCP akışına veri sızdırmamıza ve bağlantıları koparmamıza izin veriyor" dedi.
Bu arada ekip aşağıdaki işletim sistemlerinde güvenlik açığı olup olmadığı test ediliyor. (Güvenlik açığından Android ve macOS gibi diğer Unix tabanlı işletim sistemleri de etkileniyor.)
Ubuntu 19.10 (systemd) Fedora (systemd) Debian 10.2 (systemd) Arch 2019.05 (systemd) Manjaro 18.1.1 (systemd) Devuan (sysV init) MX Linux 19 (Mepis+antiX) Void Linux (runit) Slackware 14.2 (rc.d) Deepin (rc.d) FreeBSD (rc.d) OpenBSD (rc.d)