- Yasaklandı
Wasteland 3, beş yaşındaki selefi Wasteland 2'nin daha karlı, daha şık ve daha önemli bir versiyonuna benziyor. Bu haftanın başlarında oyunun bir parçasını, oyunun crowdfund'a yardım eden ve serinin takım tabanlı rol yapma formülüne eklenen çeşitli tweaks ve eklemelerin tadını çıkaran destekçilere gönderilen bir demoya dayanarak oynadım. Bu oyunun bütçesi, geliştirici Inxile'e göre, son oyundan üç kat daha büyüktür.
Kıyamet sonrası hikaye, Wasteland 2'nin Arizona ve Los Angeles'taki kurak yerlerinden Colorado'nun dondurucu yüksekliklerine doğru ilerliyor. Hikayesi, eski mega zengin Armageddon preppers tarafından kurulan bir toplumu yöneten Patrik adlı yerel bir patronun etrafında toplanıyor.
Oyun benim raggedy rangers ve düşman çeteleri arasında karşılaşmalar bir dizi etrafında inşa edilmiştir, her zamanki sonrası nükleer roughnecks yanı sıra robot köpekler ve diğer nasties dahil.
Savaş XCOM tarzı oyun. Partimin her üyesi bir keskin nişancı ya da yakın çeyrek av tüfeği atıcı gibi bir uzman. İki silahın yanı sıra bir el bombası ya da tek başına bir silah tareti gibi ekstra bir kit parçası taşırlar. Oyun ilerledikçe, onların savaş yeteneklerine yükseltmeleri kazanmak ve yeni silah ve zırh toplamak. Ayrıca mekanik ve kilit toplama gibi çeşitli becerileri geliştirirler ve anlatı konuşma ağacı bölümleri sırasında yardımcı olan sosyal becerileri geliştirirler.
PC ile birlikte Mac, PS4 ve Xbox One için de çıkacak olan oyunda ayrıca multiplayer modlarının da bulunacağı açıklanmıştı. Oyunun yayınlanan yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.