websitem de arama yaptırtıcam ama nasıl ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Katılım
17 Ocak 2017
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Yaş
22
7 HİZMET YILI
Merhaba websitem de arama yaptırcam ama nasıl yapabilirim phpMyAdmin'e kadar geldim veritabanı nasıl kaydedicem bilmiyorum

mesala title başlık olarak sectim arama kutusuna true damage yasuo yazarsa o içerik cıkıcak nasıl yapabilirim ?
h9O2pN.png
 
Süper Üye
Katılım
5 Ara 2018
Mesajlar
626
Çözümler
7
Tepki puanı
179
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
hangi methodu kullanıyorsun mysql get eski versiyon mu pdo mu yoksa bir de tayfun erbilen hocamın gerekli konuları mevcut link paylaşamak yasak oolduğu için paylaşamıyorum ama sorunu aratıp yanına hocamın adını yazarsan yardımcı olabilri öte yandan veritabanına veri işleme şeklinde aratırsan youtube üzerinden de bulabilirsin zira kmise burada detaylı olarak anlatamaz uğraştırır
 
Üye
Katılım
17 Ocak 2017
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Yaş
22
7 HİZMET YILI
hangi methodu kullanıyorsun mysql get eski versiyon mu pdo mu yoksa bir de tayfun erbilen hocamın gerekli konuları mevcut link paylaşamak yasak oolduğu için paylaşamıyorum ama sorunu aratıp yanına hocamın adını yazarsan yardımcı olabilri öte yandan veritabanına veri işleme şeklinde aratırsan youtube üzerinden de bulabilirsin zira kmise burada detaylı olarak anlatamaz uğraştırır
bahsetigin video'nun ismini verebilirsin method derken tam olarak anlıyamadım
 
Süper Üye
Katılım
5 Ara 2018
Mesajlar
626
Çözümler
7
Tepki puanı
179
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
bahsetigin video'nun ismini verebilirsin method derken tam olarak anlıyamadım
web sitemde arama yaptıracam diyorsun hiç mi bilgin yok web hakkında veritabanında geçen verilerden arattıracağını söylemişsin veritabanına 2 bağlantı şekli popüler php'de biri PDO diğeri Mysql_Get pdo daha yeni olan method Mysql_Get daha eski olan veritabanına bağlanman ve verileri çekmen lazım bir diziye verileri çektikten sonra form aracılığıyla textbox yani arama ktunudan gelecek kelimeyi while veya if döngüsüyle karşılaştırıp eşleşene kadar ilerletmen lazım eşleşen kelimeyi bulduğunda o kelimeyi anahtar kelime kısmında bulunduran postları çekebilirsin sen web sitem derken neyi kast ediyorsun başka biri falan mı yaptı siteni ya da sadece html mi site ?
 
Üye
Katılım
17 Ocak 2017
Mesajlar
13
Tepki puanı
1
Yaş
22
7 HİZMET YILI
web sitemde arama yaptıracam diyorsun hiç mi bilgin yok web hakkında veritabanında geçen verilerden arattıracağını söylemişsin veritabanına 2 bağlantı şekli popüler php'de biri PDO diğeri Mysql_Get pdo daha yeni olan method Mysql_Get daha eski olan veritabanına bağlanman ve verileri çekmen lazım bir diziye verileri çektikten sonra form aracılığıyla textbox yani arama ktunudan gelecek kelimeyi while veya if döngüsüyle karşılaştırıp eşleşene kadar ilerletmen lazım eşleşen kelimeyi bulduğunda o kelimeyi anahtar kelime kısmında bulunduran postları çekebilirsin sen web sitem derken neyi kast ediyorsun başka biri falan mı yaptı siteni ya da sadece html mi site ?
php msyql pdo işleri bilmiyorum şuan website html + css den ibaret oyuzden konu açtım zaten
 
Süper Üye
Katılım
5 Ara 2018
Mesajlar
626
Çözümler
7
Tepki puanı
179
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
php msyql pdo işleri bilmiyorum şuan website html + css den ibaret oyuzden konu açtım zaten
hah tamam kanka onu sordum , php öğrenmen gerekiyor veritabanı işlemleriyle uğraşacaksın
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap


olduğu gibi aramayı bıraktım farklı farklı yüzlerce kaynak var bak en kolay gelenden öğrenmeye başla önce PHP öğrenmen sonra html tasarmın içine entegre etmen gerekiyor
 
Banlı Üye
Katılım
9 Eki 2020
Mesajlar
47
Tepki puanı
0
Yaş
26
3 HİZMET YILI
veri tabanıyla ne alakası var pek anlayamadım ama tam olarak istediğin arama ne onu bulmalısın
 
Ateşmi Dediniz Kimi Yaktım Yine
Üye
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
32
Tepki puanı
3
Yaş
34
3 HİZMET YILI
Operadan Denedinmi Dostum Bende Öneriyorum Sana Dene Pişman Olmassın
 
Uzman Üye
Katılım
22 Şub 2019
Mesajlar
151
Çözümler
1
Tepki puanı
35
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
html css dilleri programlama dilleri değildir. bu diller ile veritabanına bağlanamazsın, php, js gibi web programlama dillerinden birini öğrenmelisin.
 
Onaylı Üye
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
57
Tepki puanı
6
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Aynı sayfa içerisinde aratmak istiyorsan eğer altta vereceğim kodu kendine uyarlayabilirsin.



JavaScript:
                    //Arama inputunun idsi
                    $("#id").keyup(function() {

                        var filter = $(this).val(),
                            count = 0;
                        //Aranacak içeriğin kapsayıcı divi
                        $(".class").each(function() {
                            if ($(this).text().search(new RegExp(filter, "i")) < 0) {
                                //Eğer arattığı içerik yoksa
                                $(this).fadeOut();

                            } else {
                                //Eğer arattığı içerik varsa
                                $(this).show();
                                count++;
                            }
                        });
                        //Çıkan sonuç sayısı
                        var numberItems = count;
                        $("#filter-count").text("Number of Comments = " + count);
                        if (count < 1) {
                            //Eğer 1 den küçük ise
                            $("#no-count").text('No result');
                        } else {
                            //1 den küçük değil ise
                            $("#no-count").text('');
                        }

                    });

Ama dersen php ile yapacam onun içinde bu örneğe bakabilirsin



PHP:
//Ben post ile yolladım sen get ile dde yollayabilirisin.
                                 if (!isset($_POST['sehir'])) {
                                   $Sehir = "";
                                 } else {
                                    $Sehir = $_POST['sehir'];
                                 }
                                if (!isset($_POST['cinsiyet'])) {
                                  $Cinsiyet = "";
                                } else {
                                   $Cinsiyet = $_POST['cinsiyet'];
                                }
                                if (!isset($_POST['keyword'])) {
                                 $keyword = "";
                               } else {
                                  $keyword = replace_link($_POST['keyword']);
                               }
                              if ($kategori == "" && $keyword != "" && $Sehir != "" && $Cinsiyet != "") {
                               $Where = "Title LIKE '%$keyword%' AND Il='$Sehir' AND Cinsiyet='$Cinsiyet'";
                             }
                            //jobs yerine kendi tablo adın gelecek isActive var ise kullan yok ise isActive='Active' and kısmını tamamen uçur.
                             $q = $conn->query("SELECT * FROM `jobs` where isActive='Active' and $Where");
Bu örnekten yola çıkıp yapabilirsin.

Özelden veya discorddan yazarsan yardımcı olurum. Discord: sunny side up#9749
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.