Who you gonna call
Emektar Üye
İzlediğiniz filme benzer bir film bulamıyor musunuz? What is My Movie sitesi tam size göre. İzlemek istediğiniz film'in aklınızdan geçen konusunu yazarak kolay bir şekilde bulabilirisiniz. Bu sayede Netflix'in ana sayfasını saatlerce gezmeye veya Google'de aramanıza gerek kalmayacak. Bunun yanı sıra istediğiniz film türünü yazarakta bulabilirsiniz. Site maalesef ki Türkçe dil desteğini desteklemiyor. Bunun için Google Translate, Bing çeviri gibi çevirileri kullanabilirsiniz veya sevdiğiniz bir yönetmeni, oyuncuyu aratarakta film araması yapabilirsiniz.
What is My Movie Nedir ?
What is My Movie sitesi yönetmen, oyuncu, tür gibi anahtar kelimeleri aratarak isteğiniz doğrultusunda size o seçenekteki filmleri sunan bir internet sitesi. Yani film listeme sitesi olarak adlandırabiliriz. Sitenin Türkçe dilini desteklemediğini söylemiştim. Ancak telaşlanmayın çeviri ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz veya yönetmen adı, oyuncu adı yazarak film aratabilirsiniz. Size önerim ingilizce bilmiyorsanız çeviri kullanmanız. Bu anahtar kelimelerin dışında replikler ile de arama yapıp sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak bir oyuncu, yönetmeni, repliği ile arama yaparken dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var. Bu tarz anahtar kelimeleri aratırken isimleri ve replikleri tırnak işareti ( " ) 'ne almak size daha doğru sonuçlar listelemesine olanak sağlayacaktır. (Örn ---> "Wentworth Miller", "I don't like getting attached to things if I know they won't last." gibi.
What is My Movie'yi Nasıl Kullanırız ?
Sitesine gidin --->
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
Arama bölümüne tür, yönetmen veya oyuncu yazın. (Örn: ---> Prison, Horror, Stanley Kubrick, Comedy, Drama vb.)
Ardından " Search " butonuna tıklayın. Size arattığınız anahtar kelimeler hakkında film listesi çıkaracak.
Sitenin arayüzü çok kolay olduğundan İngilizce bilmeye de gerek yok. İzleyeceğiniz aklınızdaki film türü hakkında bir kaç anahtar kelime yazdıktan sonra size bir çok film listesi çıkaracak. Siteye giriş yaptığınız an zaten hiç bir yere tıklamanıza gerek yok karşınıza bir kutucuk geliyor ve oraya anahtar kelimeleri yazıp " Search " butonuna basıyorsunuz. Herhangi bir zorluğu yok. Aksine çok basit.
Siteyi etkin bir şekilde nasıl kullanabiliriz ?
Yazdığınız anahtar kelimelerin hepsini bulmayabiliyor. Bu durumda spesifik aramalar yapmalısınız. (Örn ---> find all horror movies, find all comedy movies, show me movies like Prison Break) gibi.
Gördüğünüz gibi arkadaşlar. Demin örnek olarak verdiğim ( find all horror movies, find all comedy movies, show me movies like Prison Break) anahtar kelimeleri yazdım bana bu filmleri listeledi. Ancak bu kadar değil. Sayfanın aşağısında bir sürü fimler mevcut. Konuyu fazla uzun tutmamak için koymuyorum.
More Like This butonu nedir? Ne işe yarıyor ?
Örneğin prison ile alakalı bir arama yaptınız size prison ile alakalı filmleri listeliyor ancak sadece bunla kalmıyor. Mesela önceden izlediğiniz film karşınıza çıktı anahtar kelimeyi yazdıktan sonra. (Örn ----> Prison Break) " More Like This " butonuna tıklayın ona benzer filmleri size listeleyecek. Sitenin en kullanışlı özelliği budur bana göre. Bu özellik sayesinde anahtar kelimeleri yazıp bulamadığınızda kolaylıkla istediğiniz filme ulaşabiliyorsunuz.
What is my movie sitesini yakından inceledik. Kullananlar veya ilk kez kullanacaklar bu site hakkında görüşleriniz neler? Yorumlara yazın